Angelica Lagergren

Knivskarpa bilder och bra ljusinsläpp

I samarbete med Panasonic 

Vi gör ett samarbete med Panasonic och har fått testa deras kamera LUMIX LX15. Vi tog med oss vår nya kamera till New York och testade massa olika funktioner och finesser. Både jag och Stefan gillar att fota och använder kamera flera gånger om dagen i vårt jobb som influencers. Några saker som jag vill ska funka att ta bra bilder på är mat. Jag vill att bilderna ska bli skarpa, jag vill att de ska vara ljusa, ha bra vitbalans och dessutom vill jag kunna bestämma exakt var skärpan ska ligga i bilden. Ni vet sådär som man kan efterredigera på instagram sen och blurra det runtomkring? Det vill jag gärna slippa, jag vill ha den typen av bilder klara direkt. För mig är det också viktigt att jag kan filma/fota mig själv med kameran på ett smidigt sätt. Det är alltså viktigt att jag ska kunna se mig själv när jag tar en bild utan att behöva ställa upp kameran på ett stativ.

Erbjudande till våra bloggläsare! Om du köper kameran som vi testar nu (LUMIX LX15) hos www.cyberphoto.se och anger koden: LAGERGREN vid köpet så får du 300 kr att köpa annat för hos Cyberphoto. Koden är giltig fram till midsommar (25/6-2017). OBS, Skriv in rabattkoden i kommentarsfältet och inte rabattkodsfältet!

P5161534

Panasonic LUMIX LX15.

P5161536

Godisarmband som vi köpte i New York.

panasonic_godis

Här har jag petat på skärmen och ställt in så att skärpan ligger längst fram i bild.

P1000077Den här bilden har jag beskurit lite i efterhand för att passa bloggens format, men den har som ni ser en grym vidvinkel (får med massor utan att behöva ha för stort avstånd till det man ska fota) och en galet bra skärpa. Jag har faktiskt aldrig tidigare fotat med en kamera som tar såhär knipskarpa bilder. Jag är imponerad!

P1000028

Vi testade kameran på frukostar, luncher och middagar…

P1000169

Precis såhär gillar jag när bilderna är. Skärpan ligger på bären och sen är det suddigt runtomkring.

P1000030

Mer mat!

P1000211

Här valde Stefan att lägga skärpan i mitten.

P1000214Kameran fungerar bra på mörka restauranger utan att behöva använda blixt.

P1000153Men vill du ha mer ljus så kan du rikta blixten rakt fram eller upp i taket. Här är den riktad upp i taket och då tycker jag att det blir en känsla av vimmelfoto på bilderna. Här med Johanna Kajson på Beauty & Essex.

P1000158Utanför restaurangen sent på kvällen.

P1000190Stefan testade funktionen där man kunde ta en panoramabild under vårt besök på en basketmatch. Coolt tycker jag! Jag tar väldigt sällan den här typen av bilder, men Stefan vill ta såna på till exempel golfbanan.

P1000179Frukt och grönt inne på Dean & deluca. Skärpa i hela bilden och bra vidvinkel.

P1000177Och en härlig och snygg närbild!

P1000101Här har Stefan vinklat upp skärmen så att man kan ta selfies. Ett stort plus för att skärmen är enkel att flippa upp och man slipper sträcka armen i sitt yttersta läge för att få med båda två.

P1000063Med ett stearinljus på restaurangen som ljuskälla. Panasonic LUMIX LX15 fungerar som du ser väldigt bra i mörkare miljöer vilket är en fördel eftersom vi ju inte alltid har så härligt och ljust sommarväder som just nu. Jag bad Stefan lista vilka fördelar han ser med nya kameran.

Fördelar med Panasonic LUMIX LX15: 

  • Kameran är liten (och lätt!) och smidig att ha med sig. Bra att den även går att ”gömma” i kavajfickan utan att det ser alldeles för konstigt ut.
  • Jag fullkomligt älskar möjligheten att själv ställa in fokusdjupet med ringen kring kameralinsen. Det går därför att ta snygga porträttbilder med ett kort fokusdjup så objektet i fråga är i fokus och omgivningen suddig (som bunsbilden på Buddakan) men även miljöbilder (som skyskraporna i Central Park).
  • Wifi-funktionen att snabbt och enkelt göra om kamera till en egen Wifi-zon som jag kan koppla upp mobilen emot och tanka över bilder istället för att flytta minneskort till dator osv. Drar dessutom ingen mobildata, förrän jag börjar instagramma bilderna jag precis fört över.
  • Jag gillar klarheten i bilderna pga den höga upplösningen.
  • Lite negativt är att den inbyggda skärmen inte riktigt klarar av att återge detta exakt så att bilderna ser suddigare ut än vad de egentligen är. Vilket de absolut inte är, men det ser man när man laddat in bilderna i datorn eller mobilen.

 

I nästa inlägg om Panasonic LUMIX LX15 ska vi testa 4K-funktionen och ta roliga bilderna på barnen när de leker med vatten. Ställ gärna frågor i kommentarsfältet om ni undrar över något med kameran så ska vi göra vårt bästa för att svara. Och har inte vi svaret kan vi ta reda på det från experterna på Panasonic. Ni kan också läsa mer om kamera här på Panasonics hemsida.

/Angelica & Stefan

I samarbete med Panasonic 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Så jävla köpt exponering! Jag som influencer; vem skall ens då tro på artikeln? Ett skämt marknadsmässigt. Ni moderar säkerligen detta, vilket gör att ni rankar så lågt i serpen. Tänk om gör rätt!

    1. Herr och fru Lagergren

      Hej Anonym,
      Alla inlägg som märks upp med ”I samarbete med …” är köpt exponering. Dvs att vi får betalt för att skriva om produkten eller tjänsten. Oavsett vilken produkt eller tjänst det än är så det som skrivs är fortfarande våra åsikter och kommer alltid att vara så. Produkter vi inte gillar samarbetar vi inte med helt enkelt. Vi är fantastiskt nöjda med kameran och den finns alltid med i packningen sen vi fick den i våra händer. Med vänlig hälsning, Stefan

  2. Lina

    Välgjort samarbete! Jag har inte haft några planer på att köpa en ny kamera men nu blir jag så sugen ?