Angelica Lagergren

The Barn i Göteborg

När vi var nere i Göteborg hade Laila bokat bord på en restaurang som heter The Barn. Jag måste tipsa om den för jag åt en halloumiburgare som på riktigt var bland det godaste jag har ätit. Halloumin var friterad (mums!) och dressingen (vitlök) och allt till var så gott. Deras sötpotatispommes var ljuvliga! Så ett litet tips från mig till er om ni bor i Göteborg eller planerar att åka dit. Prisvärt var det också. Och avslappnat, även om jag ser allt annat än avslappnad ut på bilden nedan.

thebarn_goteborgRolig och stor meny.

thebarnSå god halloumiburgare. De andra som åt kött sa att deras hamburgare också var riktigt goda. 

I sommar ser jag fram emot att åka till Göteborg med barnen och fiska krabbor. Annika har lovat att visa oss hur man gör. Jag tänker på vad jag minns mest från min barndom och det är just havet. Jag minns när vi åkte båt, när vi metade fisk och hur jag somnade i båten till vågor som kluckade. Jag minns hur det var att få stanna uppe en halvtimme extra bara för att få leka röda vita rosen en liten stund till. Jag minns hur det var att vara sådär kär i Jakob längre upp på gatan att det kändes som att hjärtat skulle explodera.

Jag tänker tillbaka på barndomen och sommarloven som långa och fantastiska. Jag tänker på nattbad i Garnsviken och grillkvällar med familjen. Jag minns nätterna när jag och Jessica bestämde oss för att tälta på tomten men någonstans när klockan började närma sig 03 på natten och vi fortfarande inte hade somnat på grund av rädsla för djur och mördare gick in och la oss. Jag minns picknickkorgarna Sussie packade och tog med till stranden. Mackor med ost inslagna i smörgåspapper. Och bullar. Alltid kanelbullar eller några goda kakor. Herrgud vilken fin barndom jag hade. Jag önskar mina barn en lika fin barndom. Lika fina minnen som jag har.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hej Angelica. Först vill jag bara passa på att tacka för en fin och bra blogg och en rolig podd. Jag har en lite konstig fråga men jag vet inte vem jag ska ställa den till annars. Jag och min sambo har haft hans bonusbarn varannan vecka sedan vi träffades för 3 år sedan och det har funkat bra även om det såklart ibland är konflikter mellan dem. Nu är tjejerna 4 och 5,5 år och deras mamma har kommit med förslaget att äldsta dottern ska bo hos oss på heltid och yngsta ska fortsätta bo varannan vecka. Eftersom hon tycker att de bråkar för mycket när de är hos henne och hon upplever att hon har svårt att komma överens med äldsta dottern.

    Jag tycker att det här är en så otroligt dum ide eftersom jag tror att det blir konstigt för dem att bo isär varannan vecka. Eftersom de är så nära i ålder är de väldigt tighta och jag tror att de skulle sakna varandra och att det kanske kommer skada deras framtida relation. Sedan är jag rädd för att yngsta tjejen ska känna sig utanför hos oss om hon är där mer sällan än sin storasyster och så tänker jag att det blir konstigt för storasystern att bara träffa sin mamma varannan helg när lillasyster är där så mycket mer.

    Hur tänker du? Om du och Jessica bara hade fått bo ihop varannan vecka när ni var små tror du att ni hade haft en annan relation idag? Tror du att ni hade haft olika relationer till er pappa om exempelvis du hade bott där varannan vecka och Jessica hos er mamma på heltid?