Angelica Lagergren

Platser som inspirerar mig

Jag får ofta frågan vem eller vad som inspirerar mig och jag kan tycka att det är en svår fråga att svara på. Det ändras beroende på vad jag är på för humör och vissa platser kommer bara till mig helt plötsligt. Som idag. Vi var hemma hos mamma i hennes nya stuga som är helt nyrenoverad. Från riktigt skruttigt till hur mysig och fin som helst.

Jag inspireras ofta av ljus, ljud och en känsla. Jag kände direkt när jag satte mig ner på verandan att ”här vill jag bara sätta mig och skriva”. Samma sak hände när jag var hemma hos min kompis Carro och satte mig i hennes äggstol. Jag ville aldrig lämna platsen men eftersom jag varken bor hemma hos mamma eller Carro kan jag ju inte sitta där för evigt. Det hade varit fantastiskt att hitta en sån plats hemma. Jag trivs hemma hos oss men det finns ingen plats där jag vill sitta ner länge eller blir särskilt inspirerad av. Det har mycket med ljus att göra. I nästa hus vill jag ha stora fönster, mycket ljusinsläpp och gärna golv som knarrar när man går. Öppen spis eller kakelugn vore också en dröm.

IMG_3079.JPGStefan är mer för ett helt nytt hus som är mer som en ”låda”. Han skulle nog inte beskriva det så, som en låda… Jag gillar också nytt, men då ska det vara riktigt högt i tak och ritat exakt så som vi vill ha det. Just nu är vi inte i flyttartagen men det vore som sagt härligt att bo där man också blir inspirerad och lugn. Havet, mammas hus och Carros äggstol är topp 3 på inspirationsplatser just nu.

img_3662Jag hittar bara den här bilden från Carros stol så man ser ju inte alls hur den ser ut. Men den vit utanpå och röd innuti, då kanske ni vet vad jag menar för typ av stol.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Alexandra Bylund

      För mig är det också ljuset eller utsikten. Men också när jag kommer hem till folk där jag märker att det finns ett lugn och harmoni. Där de som bor där liksom trivs och pysslar om sitt hem och har en massa lugn och kärlek till sig själv och hemmet. Äsch… svårt att förklara… men folk som typ dukar fint fast det ”bara” är familjen hemma. Själv orkar jag oftast bara göra det när det kommer nån utifrån. Svårt att förklara det här… men på såna platser blir jag inspirerad.