Angelica Lagergren

Förskolebrevet – tre ska bli noll

Tre ska bli noll. Se filmen här ovanför och gör som oss, skicka förskolebrevet till förskolan där era barn går. Det här är så himla viktigt och vi tycker att det är bra att Elaine Eksvärd tar upp detta. Det är viktigt att öka medveten kring barns integriteten. Läs mer på förskolebrevet.se. 

Såhär står det på hemsidan: 

”Både barnen och du som vårdnadshavare förtjänar en trygg förskola där integritetens ”nej” är lika självklart som att säga ”hej” och ”tack”. Förskolan ska ha en trygghetsplan, men med den höga statistiken sexualbrott mot barn behöver planen för att trygga barns integritet vara skarp och tydlig. Detta är Förskolebrevets syfte.”

/Angelica och Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Pedagoger har utbildning för att känna in barngruppen och arbeta utifrån just den barngruppen som de har framför sig. Sak frågan i detta initiativ kan såklart inte ifrågasättas men tillvägagångssättet har enligt mig en förlegad syn på vad förskolan är.

  2. Stina

    Hej! Tycker självklart att arbetet med treskablinoll är otroligt viktigt men vill komma med input i detta…förskolan har sitt uppdrag och sina lagar och riktlinjer de följer. Här är integritet och andra värden en central del. I förskolebrevet står många punkter som förskolan redan måste följa. Problematiken med förskolebrevet och treskablinoll är de värdeövningar osv som man ska genomföra minst fyra gånger per år. Föräldrar kan se detta som en försäkring att förskolan arbetar på ett bra och medvetet sätt. Men en bra förskola som arbetar bra och medvetet kan nästintill aldrig arbeta efter färdiga modeller och koncept.

  3. Stina

    Hej! Tycker självklart att arbetet med treskablinoll är otroligt viktigt men vill komma med input i detta…förskolan har sitt uppdrag och sina lagar och riktlinjer de följer. Här är integritet och andra värden en central del. I förskolebrevet står många punkter som förskolan redan måste följa. Problematiken med förskolebrevet och treskablinoll är de värdeövningar osv som man ska genomföra minst fyra gånger per år. Föräldrar kan se detta som en försäkring att förskolan arbetar på ett bra och medvetet sätt. Men en bra förskola som arbetar bra och medvetet kan nästintill aldrig arbeta efter färdiga modeller och koncept. Pedagoger har utbildning för att känna in barngruppen och arbeta utifrån just den barngruppen som de har framför sig. Sak frågan i detta initiativ kan såklart inte ifrågasättas men tillvägagångssättet har enligt mig en förlegad syn på vad förskolan är.