Angelica Lagergren

Acai bowl recept

Jag har länge velat testa att göra en acai bowl hemma. Jag har ätit en på Reload i Stockholm och på Two Hands i New York, båda var magiskt goda. Stefan köpte Acai-pulver på en hälsokostaffär i Täby centrum i helgen, så nu kunde jag äntligen testa. Det var ju absolut inget avancerat och som jag förstått det gör man lite som man själv vill.

Men såhär gjorde jag min på ett ungefär, jag höftade lite. Egentligen handlar det nog om att slänga ner vad man tycker om i en mixer. Det vore nog bra och nyttigt att få i lite gröna blad också, det ska jag testa nästa gång. Och kanske lite ingefära. Många har i juice eller koksmjölk, eller mandelmjölk. Jag körde på det vi hade hemma och det var laktosfri lättmjölk.

acai_bowl_hemma

Recept acai bowl 2 portioner: 

2 msk acai-pulver
1 dl frysta jordgubbar
1 banan
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta hallon
En skvätt laktosfri lättmjölk

Topping:

Jordnötssmör
Kokosflingor
Chiafrön
Färska jordgubbar
Banan
Granola med smak av kokos och kakao
Cashewnötter

acai_bowl

Stefan ville ha sin bowl utan jordnötssmör men jag ÄLSKAR jordnötssmör. Nästa gång vill jag ha färska blåbär på min acai bowl också. Jag tycker att det här är en drömgod helgfrukost/mellis men inget jag skulle orka stå och göra varje dag.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    Det ser ju såå gott ut! Låter ju inte så svårt, men om man har en unge hängandes i benen på morgonen kan jag tänka mig att det blir lite svårt. Men ska absolut köpa hem acai-pulver och testa ? Tack för receptet och ha en fin måndag ?