Angelica Lagergren

PMS-podden gästas av Tvillingarna Lagergren

Igår eftermiddag åkte jag och Jessica till Frihamnen för att träffa Charlie och Jenny som gör den populära PMS-podden. Jag blev så himla glad när jag fick ett mail med frågan om vi ville komma dit och vara gäster. Såklart vi ville! Jag och Jessica är däremot sjukt dåliga på att komma till skott. Att liksom sätta oss ner med bådas (och synka med männen) kalendrar och faktiskt boka ett datum. Jag är så glad att det blev av och jag gick ifrån inspelningen med så mycket energi. Jag kände mig alldeles lycklig! Vi bestämde att vi ska gå ut och äta middag tillsammans längre fram. Och vi ska även ses igen om 6 månader och följa upp hur det har gått med min och Jessicas PMS.

pms-poddenJag, Jessica, Charlie och Jenny. Vilka fantastiska och drivna kvinnor Charlie och Jenny är, riktiga inspiratörer! 

PMS-podden kommer att släppas redan nu på torsdag och det ska bli spännande att lyssna på hur den blev. Länk hittar du här. Har du inte lyssnat på PMS-podden innan måste du göra det, den är riktigt bra. PMS är ett väldigt spännande och intressant ämne tycker jag.

IMG_2380

Idag har jag tid hos en läkare för att få hjälp med just PMS. Jag är så innerligt trött på att bli arg som en galning och vilja kasta både vigselring och förlovningsring en gång i månaden. Ja, stackars Stefan. Det är inte helt lätt att leva med mg. Jag är trött på att det blixtrar till framför ögonen och att jag säger elaka saker som jag sen får ångra. Det är som att bli riktigt full tycker jag och sen komma ut på andra sidan, nykter. Och liksom se tillbaka på det man sagt… Hemskt är det! Jag får ångest bara av att tänka på det.

Sen är jag såklart trött på att känna mig ledsen och orolig, men det kan jag leva med. Jag vill bara slippa de där arga och kanske dämpa ångesten en aning. Dock känner jag att min ångest veeerkligen har minskat sen jag dragit ner rejält på alkohol. När jag går på olika event väljer jag nu för tiden alltid alkoholfritt (och ja, frågan om jag är gravid kommer nästan alltid) Jag tror ju inte att läkaren ska kunna utföra något mirakel på plats i morgon, men det ska bli skönt att få prata och ta reda på vilka olika alternativ som finns. Jag vill ta ut min kopparspiral men jag vet inte vad jag vill ha för skydd istället. P-piller? Hormonspiral? P-ring? P-stav? Inget sex? Inget skydd? Jag känner mig lost.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Jag är också i valet och kvalet när det gäller att byta preventivmedel. Jag har ätit olika varianter av P-piller i drygt 7 år nu och börjar vara oerhört less, det kan ju inte vara bra att trycka i sig hormoner på det sättet jag gjort. Funderar en hel del på natural cycles, vet dock inte riktigt hur säkert det är. Det beror säkert mycket på hur noggrann man är med sömn osv, Det är iofs inget större problem för mig som inte har barn än. Samt att jag känner att skulle jag bli gravid så är det inte hela världen då jag vet att det är min sambo jag vill vara med resten av livet även om jag inte är 100 redo att bli mamma än. Det som talar för P-piller för min del är att jag vet exakt vilken dag mensen kommer och det underlättar planering av resor enormt, och än bättre är ju att mensen går skjuta upp! Flummig morgonkommentar… Tack för bästa bloggen och podden. Kram