Angelica Lagergren

Granola + yoghurt = drömfrukost

Andy och Maria var här på middag igår (take away, både pizza och thai) och de sov kvar. Det är det bästa med att bo en bra bit från stan. Gästerna sover oftast kvar vilket gör att man kan umgås länge på kvällen, men man får även en lång och härlig frukost tillsammans. Jag hade köpt färska bär och testade att göra en specialfrukost. Det här är granola med blåbär och hallon från Renée Voltaire, en laktosfri grekisk yoghurt och sen är det hallonsmoothie med banan gjord på laktosfri vaniljyoghurt. Lager på lager. Det gick hem hos alla!

granola_lagergren

I morgon ska vi ha en stor släktbrunch och då tänkte jag servera sånna här. Vi blir ungefär 35 personer… Får se hur många som blir såhär fina.

granola_yoghurtAlice fick en egen och var så glad över den.

frukostPhilip tyckte om det massor, han äter nästan alltid havregrynsgröt på morgonen annars.

P1070216Bästa frukostsällskapet!

Här i Åkersberga har det kommit en halvmeter snö under natten. Andy och Stefan lägger golv i Philips rum och Maria leker med barnen. Efter vilan ska vi åka till mammas nya gård och grilla korv. Mysigt med all snö! Hoppas att ni har en bra lördag, vad ni än hittar på.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej Angelica, kul att du tänker mer på miljön och hälsan i maten. Detta är verkligen ingen pekpinne eller menat som något dumt utan något som fick mig att tänka efter lite. Det är absolut bra att äta mindre kött (eller inget alls) men tänk då på vad du byter ut det mot. Att äta kött som är ansvarsfullt producerat, som det som produceras i Sverige är bättre än att äta en mjölkprodukt som inte är ansvarsfullt producerad. Till exempel så används inte antibiotika i förebyggande syfte i Sverige och det är lagstadgat att djuren ska gå ute på bete på sommaren. Bete är inte bara bra för djuren utan bidrar till ett öppet landskap och gör att många av våra växt- och djurarter kan fortsätta finnas. Halloumi är ofta tillverkad i Italien som har de högsta halterna antibiotika i sin djurproduktion i världen och djurskyddslagarna är ett skämt om man jämför med de svenska. Många sojaprodukter har transporterats över halva jordklotet och besprutats med insektsmedel som är olagliga här. Detta säger jag inte och menar att du visst ska äta kött utan att tänka efter på vad man äter, vare sig det är kött eller inte. Jag har dragit ner rejält på köttet själv och äter idag nästan ingenting och tänker på vad jag stoppar i mig istället för kött. Kram