Angelica Lagergren

Barn tätt, hur är det egentligen?

Jag får ganska ofta frågan om hur det är att ha barn tätt. Både av nya människor jag träffar, meddelanden på instadirekt och kommentarer här i bloggen. Ångrar jag mig? Absolut inte! Har det varit tufft? Ja. Väldigt! Främst måste jag säga att det var tufft att gå igenom en graviditet så tätt inpå den första. Jag blev ju gravid igen när Alice var typ fyra månader. Nu såhär i efterhand känns det helt galet, men just då kändes det rätt. Mest var det ju för att Jessica knackade på min dörr och sa att hon var gravid. Jag ville ju att vi skulle vara mammalediga samtidigt. Men det var också för att jag och Stefan ville ha barn tätt. Jag trodde nog inte att det skulle gå så fort, men det gick på en gång. Vips så var det ett plus på stickan igen. Det är lite mer än 13 månader mellan Alice och Philip.

IMG_4023-e1438794297400Att släpa på både vagn och mage med foglossning var en utmaning. Stefan drog ett tungt lass med handling av mat, nattningar av Alice (jag kunde inte sitta böjd över spjälsängen med min onda kropp) och frågar ni honom tycker han nog att två barn tätt har varit jobbigare än vad jag tycker. Han kanske ska få skriva ett eget inlägg om vad han tycker? Ja, jag ber honom göra det!

IMG_1692

Om jag skulle få välja igen om jag skulle gå igenom en graviditet så snabbt igen skulle jag svara ja utan att blinka. Att se mina två chipmunkar tillsammans nu känns som att jag har tvillingar. Även om det är jobbigt när de slåss svämmar mitt hjärta (och tårkanalerna!) över när Alice säger ”Jag älskar min lillebror” och kramar honom hårt. Eller när Philip kastar sig ner från vår stora säng för att springa in och väcka Alice på morgonen. Deras band är något speciellt och det är så härligt att jag får sitta på första parkett och se på när de växer upp. Syskonen Lagergren, vilket team! Jag ser fram emot att utöka teamet med två apungar till om några år… IMG_1691

Månadsbilderna var roliga att ta, men vi gjorde aldrig klart… Här nedanför kan du spana in de olika bilderna vi tog!

Philip 1 månad
Philip 2 månader
Philip 3 månader 
Philip 4 månader
Philip 5 månader
Philip 6 månader
Philip 7 månader
Philip 8 månader 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Haha älskar mammors konstanta låga inställning till sig själva. ”Jag var gravid i 18 mån m bara 4 mån paus samt födde båda barnen OCH hade foglossning – men lite synd om min man som fick ta alla nattningar ett tag.” As he should, säger jag;) Nä men skämt å sido så är det ju svårt att jämföra på det sättet, bra jobbat av er båda!

  2. Helena

    Jag väntar min andra och det kommer vara ca 18 månader mellan första och andra. Såklart inte så tätt som Alice och Philip men känns ändå tätt och jag börjar bli mer och mer nervös även om jag är glad över detta och ser fram emot ett syskon. Sova får man väl göra när man bli gammal.

    Tack för en härlig blogg, kikar in varje dag

    Stor julkramar
    Helena

    1. Mia

      Hej!
      Har exakt 18mån mellan barnen. Nu när de är 10mån och nästan 2,5 börjar det hända bra grejer! De leker bättre ihop, minsta sover bättre/slutat amma/äter vår mat. Nu börjar vi kännas somen småbarnsfamilj! Underbart!
      De första 8mån var slitiga..för de var ju så små. Men 8mån går fort som tusan! Nu är det härligt!!
      Lycka till!! Och grattis ❤️❤️❤️

  3. sandra

    Helt underbara månadsbilder! Jag kan verkligen känna igen mig i dina tankar kring detta. Mellan mina är det också 13 månader och 1 dag. Det bästa som hänt ändå, även om det stundtals var förjäkla tufft. Brukar också påstå att mina kids är som tvillingar men sen jag träffade dig och Jessica så vettetusan.. ni har ju en sån där samhörighet som jag aldrig sett förut. <3 Syskkonkärlek kan vara det bästa som finns!