Volvo och kloka ord av Renée Voltaire – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

Volvo och kloka ord av Renée Voltaire

I jobbet som bloggare ingår det att gå på en hel del events för olika företag. Förra veckan mötte vi upp Sheila (barnplaggsguiden – spana in hennes blogg, världens bästa för dig med barn!) och gick på en lunch som Volvo och LOPPI höll i. Det blir lite som en personalfest när alla LOPPISAR möts, jag älskar det. De känns som min andra familj. Temat var barn och deras säkerhet i bilen. På plats fanns Volvos säkerhetsexpert Lotta Jakobsson som pratade om just barn och bilar. Visste du att bara 40% av alla treåringar åker bakåtvänt trots att alla treåringar borde göra det? P1011325Världens bästa Sheila. Hon är alltid lika peppig och glad. Min jacka kommer från Pello Bello.

P1011352Vi åt god lunch från Renée Voltaire som själv var på plats och pratade om hur hennes företag vuxit sig stort. Hon inspirerade mig. Hon sa att man inte ska se så allvarligt på saker och ting, är det dåligt går det över. Det är en ny dag i morgon. Hon pratade även om kost och barn och hur viktigt det är att tanka kroppen med bra mat.

voltaireJag, Renée och Jessica.

Sandra_Rogers_Photography_25Sandra Rogers var på plats och fotade massa fina bilder.

P1011342Sandra Rogers och Jessica Olérs Brelid. <3 När jag såg Jessica i hennes fina blus kom jag på att jag ju köpt en likadan, som jag helt glömt bort att använda. Den får åka på inom kort, så söt.

angelica_volvo

Jag och Stefan kör ju en Volvo XC90, men en gammal variant. Den här vita var riktigt fin tycker jag!

Sandra_Rogers_Photography_125

Foto Sandra Rogers 

Jag träffade Malin Gramer (också bloggkollega här på LOPPI!) för första gången i måndags på Årets mama. Vi har gemensamma vänner men har aldrig setts innan. En sån lycka att då få ses två dagar i rad. Hon är gravid med sitt andra barn, spana in hennes blogg.

Sandra_Rogers_Photography_100Jag fick prova att ha på mig den här hjälmen för att få ett hum om hur det känns för barn, som ju faktiskt har ett större huvud i förhållande till deras kroppar. De är inte små vuxna, utan har andra proportioner än oss. Därför är det så viktigt att barn sitter bakåtvända tills de är 4 år. När Volvo visade hur det ser ut inne i en bil vid en krock kände jag dock att jag vill att våra barn sitter i bakåtvända stolar tills de tar studenten. Minst. Säkerhet i bilen är verkligen så himla viktigt.

Sandra_Rogers_Photography_29

Foto Sandra Rogers 

Vi fick med oss massa fina grejer hem, bland annat en skötväska från SkipHop och en åkpåse från Vinter & Bloom. Jag är så glad att jag fick gå på det här livsviktiga eventet. Jag kommer aldrig mer låta mina barn åka i en bil utan att sitta ordentligt fastspända. Så fort man kommer utomlands märker ju jag att det inte alls är lika viktigt det där med bakåtvänd stol. Jag visste faktiskt inte att Volvo var det första företaget som gjorde en bilbarnstol, visste du det?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Plingan

    Våra tvillingar satt bakåtvända till närmare fem år. Trångt för benen, absolut, men sätter man det i proportion till vad som kan hända med deras små huvuden/nackar vid en hastig inbromsning/krock så får det vara värt det. Allt i livet är inte enkelt, ibland får det lov att vara lite besvärligt 😉

  2. Anni

    Rekommendationen har nyligen ändrat till fem år för bakåtsittande. Barnets ska sitta i skräddarställning när benen blir långa. Det är också väldigt stor skillnad på hur rymliga olika stolar är. I Facebook-gruppen Bilbarnstolar finns massor med bilder på femåringar som åker bakåt.