Angelica Lagergren

Två nätter två ytterligheter

Igår vaknade jag av väckarklockan, vilket var första gången på tre veckor. Angelica vaknade av sig själv 06:30. Det var också första gången på tre veckor. Philip är på bättringsvägen sen sin förkylning som han dragits med i snart över en månad. Lite småsnorig och lite hostig om nätterna men annars väldigt pigg och glad.en_busig_philip

Inatt var det totala motsatsen kändes det som. Oavsett när man vaknar känns det som att man precis somnat, men 01:00 tyckte Philip att han inte skulle sova mer i sin säng. Jag gjorde tre omnattningsförsök, han somnade, jag gick in till oss och så fort mitt huvud hade nuddat kudden vaknade han igen. Angelica gjorde tre omnattningsförsök, med samma resultat, somna, huvudet nuddar kudden, vaken.

Till slut fick Philip komma in till våran säng. Först ville han bara sitta upp, men när han märkte att vi låg ner, la han också sig ner. Han låg stilla och jag blundande för att somna. Då känner jag hur han rör på sig och min första tanke är; ”Snälla ligg kvar jag orkar inte hålla på att du ska sätta dig upp hela tiden”. Men nej, då vänder sig gullungen om, tar min högerhand med en av sina händer och somnar. Den här natten är också första gången sen jag blev pappa som jag sover bekvämt med ett barn i sängen. Tidigare nätter har jag antingen fått fötter i rygg/mage/ansikte eller sovit på helspänn för att jag inte ska ramla ur sängen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Hej Angelica och Stefan. Hur ser era kvälls rutiner ut för barnen? Vi har en dotter som är lika gammal (liten?) som philip och vi har provat alla nattnings sätt vi kan komma under en tid nu när inget funkar det tar 2 timmar och slutar med övertrött gråt innan hon tillslut somnar och det gör så ont i mamma hjärtat att vi inte kan få till en bra läggning ? hon är trött och vill mysa men när hon nästan somnar kommer hon på sig själv och piper iväg…jag har för mig att Stefan skrev något förut om att dags rutinerna måste vara någorlunda lika varje dag för att kvälls rutin+nattning ska funka hos er (tror det var något sådant)? ser ni något mönster där-lika dags rutiner = bättre förutsättningar för nattningen? Oj va långt det blev men kände att jag behöver få tips( och jag hoppas att det är en period som går över ) ni gör ett toppen jobb med bloggen ?

  2. Lina

    Vad olika det kan vara. Vi har haft vår 7-åring mellan oss i sängen VARJE natt sedan han föddes. Det blir en vana att sova med händer och fötter och annat mot sig 🙂

    1. Carina H

      Småbarn ok i sängen, men inte när dom är sju. man måste nog sätta gränser. kommer bli ohållbart annars, om våra barn kom upp till oss så gick vi tillbaka med dom. men om det fanns ev mardrömmar eller att dom var sjuka , då b lev det annat. men som sagt , alla familjer gör som dom vill.