Angelica Lagergren

Aktion Julklappen

I samarbete med Läkarmissionen 

När jag fick förfrågan om jag ville göra ett samarbete med Läkarmissionen och ”Aktion Julklappen” behövde jag inte ens fundera. Jag tackade ja på en gång. Jag har valt att skänka hela min ersättning som jag får för det här inlägget, tillbaka till Läkarmissionen. Jag vet att pengarna går till något bra och jag är stolt över att få samarbete med just Läkarmissionen.

Vad är ”Aktion Julklappen” för något? Jo, det är en insamling som sedan starten har gett mer än en halv miljon barn i östra Europa en gladare jul. Insamlingen är öppen till och med den 26 november, så passa på nu! Gå in här och läs mer hur du gör iordning en egen julklapp till ett barn. Alla julklappar innehåller samma sak och delas ut på barnhem, sjukhus och skolor. Jag tänker att det är enkelt att göra något litet som betyder väldigt mycket för ett barn.

julklappen

lakarmissionen

Julklappen innehåller bland annat suddgummi, ritblock, reflex och tvål. Här nedanför kan du se en film om ”Aktion Julklappen”.

 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    I min stad samlas det varje år in julklappar till familjer som inte har det så gott ställt.. Föräldrarna har kanske inte ens råd med en yttepytteminiliten julklapp till sitt barn. Alltså alla julklappar går till barnen i min stad. Man kan skriva på paketet vilken ålder paketet passar till och även kille/tjej. Ja jag vet att det inte finns ”flick-& pojkleksaker” men en 13årig kille blir kanske inte överlycklig av en barbiedocka även om det är hans enda paket.
    Jag tycker det är jättebra med alla organisationer, tv-galor m.m men nästan alla handlar om människor i andra länder. Kan vi inte försöka hjälpa de som har det sv
    årt i vår närhet? Jag är stolt medlem i Giving People där jag har levererat matkassar och blöjor till familjer i min stad där ekonomin tryter.

    Varje år så önskar jag att temat i Musikhjälpen kommer vara ”Inget barn i Sverige ska behöva vara fattig”

    Tack för fin blogg och ASROLIG podd ?

  2. millan

    Vad roligt att se detta igen, vi skickade alltid dessa paket med skolan i grundskolan, nu ska sonen få skicka sitt första efter att jag såg detta ! 🙂

  3. Marie

    Hej!
    Jag har bara en fråga om Alice, hur lång hon är? Kanske en konstig fråga men jag har en dotter i hennes ålder som alla tycker är så kort( hon är 81 cm) Hon har nu en lillasyster på 8 mån som snart är lika lång ? tycker Alice Och Philip ser rätt jämnlånga ut så det borde ju vara helt normalt!☺️ Tack för en fin blogg! ??

    1. Herr och fru Lagergren

      Hej Marie, inte alls konstig fråga. Meeeen jag har inget svar, haha. Det var så himla länge sen vi var på bvc. Jag måste nog mäta henne i helgen tror jag. Men ja, Alice och Philip är nästan lika långa. 🙂 Tack för att du läser bloggen! Kramar A