Angelica Lagergren

Livsviktig kunskap: Kom och flyt- och vattenträna med oss & Trygg-Hansa

Det här inlägget är ett samarbete med Trygg-Hansa

Jag och Stefan har fått möjlighet att bjuda in 10 av våra bloggläsare till en specialutbildning i Stockholm, torsdag den 27/10, på Kungsholmen där vi tillsammans får lära oss att öva på vattenvana med Trygg-Hansa och barnens försäkringsexpert Alexandra Gahnström (se bild) en utbildad Babysiminstruktör.

Vi har bestämt oss för att göra det till en tävling så allt du behöver göra för att tävla är att kommentera det här inlägget och skriva varför just du vill komma. Ett krav är att du har ett barn som är mellan 3 månader och cirka 2 år. Utifrån motiveringarna kommer jag och Stefan att välja ut vilka 10 det blir som går kursen med oss. Tävlingen avslutas nu på fredag den 21/10 kl. 18.00.

Alexandra Babybojen

Information om kursen: 

Tid: kl. 10.30-13.30 (först teori sedan praktisk övning i bassäng och sist lunch)

Datum: Torsdag 27 oktober. 

Plats: Babysim centralt i Stockholm.

Övrigt praktiskt: Vi bjuder på lunch. Lämplig ålder på ditt barn från 3 mån – cirka 2 år. Ta med badkläder. 

IMG_1888

Alice och jag i poolen på Mallorca i somras. 

Babybojen initierades av Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet eftersom inget barn ska behöva drunkna. Tillsammans vill vi hjälpa alla föräldrar att lära sina barn flyta hemma i badkaret eller badbaljan och därmed öka säkerheten kring vatten.

Jag hoppas att vi ses!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madeleine

    Är en timme sen, men hoppas att jag får en chans ändå ? Signerade radhusköp på Em och har sen haft mammagris i famnen..

    Jag skulle vilja vara med då jag har enorm respekt för vatten och tror att vattenvana är a och o för barn och oerhört viktigt! Vi går på babysim redan och mammagruppen fullkomligt älskar det, men ännu mer vattenvana vore toppen så kanske vi vågar oss till simhallen på höstlovet med storasyster som är sju år. Lillebror är sex månade. kram madde

  2. Tove Larsson

    Åh detta är ju guldvärt att vinna!
    Är nybliven förälder till min 6månaders gamla bebis som älskar vatten. Jag har alltid tyckt att barn och vatten är lite läskigt och har länge funderat på att gå en liknande kurs så detta tillfälle vill jag inte missa och därför vill jag gärna vinna. 🙂

  3. Karolina

    Jag skulle så gärna vara med. I min by i Dalarna finns inget babysim, ännu mindre utbildning kring barn i vatten. Det här skulle vara en helt otrolig upplevelse för mig och min dotter som är född 8 september 2015. Kram!

  4. Agnes

    Såklart man vill vinna detta, min lilla Viola älskar att bada, och att ge henne vattenvana kam ju faktiskt på riktigt vara livräddande..! En nära vän till mig fick erfara hur fort det kan gå för ett barn att hamna i vattnet, tack och lov så gick det bra då men allt man kan göra för att minska riskerna för sitt barn runt vatten känns så viktigt!!

  5. Sanna

    Min son på 9 månader älskar att bada i badbalja, men jag skulle vilja ha mer erfarenhet för hans säkerhet inför nästa sommar. Han är ett väldigt aktivt och snabbt barn och därför känns det ännu mer viktigt med tanke på säkerheten! Och självklart vore det otroligt roligt!

  6. Isabelle

    Med sex kids hemma är det bra om jag lärt mig bra knep så jag kan vara framme fort. Som sagt med sex barn så måste man ha lika många ögon som en fluga och lika många armar som en bläckfisk, och ens stressnivå spelar Benny Hill i huvudet, så att få chansen att vara lite mer chill runtomkring vatten skulle göra att jag kände mig mer trygg och tillfreds. Min yngsta är lilla Sophie, 6.5 månader.

  7. Almedina

    Vi har ett litet badrum och därmed inget badkar men det är ett krav nu när vi letar efter större boende. Det värsta är att vår lilla buse på 22 mån börjat hata badstunderna. Eller det går bra så länge hon själv får plaska i baljan men så fort det kommer vatten högre än till axlarna (när vi ska duscha av henne) så skriks det oerhört. Det vore roligt att gå på detta så att hon får mer vattenvana och vi får tips på hur vi ska göra för att underlätta för henne. Kram

  8. Karolina

    Hej ?
    Jag tävlar åt min svägerska som har en dotter på snart 7 månader. De har båt och jag hoppas att de ska få njuta av en sommar ute med båten. Men de hindras lite över att L anser att barn och vatten inte hör ihop överhuvudtaget. Så därför vore det kul om hon kunde få gå på detta event och kanske övervinna sin rädsla lite 🙂
    Tack tack för en superblogg!
    /Karolina

  9. Helena

    Vore så roligt att vinna! Vår lille Ville är 16 månader har alltid tyckt om att bada men har helt plötsligt börjat att hata det. Hoppas att ett besök på badhuset kan vara både roligt och lärorikt! ?

  10. Nike

    Vilken bra grej,
    Det vore som att gå på galej!
    Jag skulle gärna vilja vinna,
    för sonen kan ej simma.
    Oron sitter i kroppen,
    så det vore toppen
    att lära sig allt om vatten och lek
    så livet kan bli riktigt stek.
    Min son är 10 månader snart
    och det känns som att allt går i väldans fart.
    I november åker vi bort,
    utan hans far så det blir en riktig sport.
    Jag vill att min son ska slippa min oro
    och bara njuta av sol, bad och livet i godan ro.

    Grym tävling!

  11. Ida

    Hej, vilken bra tävling! Detta vill jag gärna vinna. Jag har en son som är snart 8 månader och vi har också en segelbåt. Det gör ju såklart att vi tillbringar mycket tid på och vid vatten på somrarna. Självklart är det flytväst som gäller på båten men det blir ju också en hel del bad vid klippor och stränder så att kunna ge honom (och oss) vattenvana genom denna utbildning vore ju toppen! Med detta och fortsatt övning under vintern hemma i badkaret så ser jag fram emot en härlig badsommar på segelbåt med en 1,5-åring.
    Jag håller mina tummar och tår att vi vinner! Stor kram och tack för både en härlig blogg och en kul podd!

  12. Lisette Nordh Paananen

    Hahahallåå! Jag skulle mer än gärna komma på kursen med min dotter på snart 10 månader. Inte minst för att det är en livsviktig kurs men även för att vi i November ska till Thailand och vad passar inte bättre då än en kurs som denna som kanske kan stilla lite av alla den oro som vi ständigt bär på. Puss och kram / Lisette

  13. Anna-Maria

    Åh, JA vad roligt!
    Jag har alltid älskat vatten, och skulle mer än gärna få en paus i flyttkaoset med min lilla Signe (7 månader på fredag!). SÅ viktigt att få en grundtrygghet i vattnet, både för barnet och (kanske framförallt) för mig själv tillsammans med henne. Dessutom vore det ju en väldig bonus att få träffa er, har läst er (och Jessicas) blogg en halv evighet och lyssnat på tvillingpodden sedan start. Så SJUKT bra! 😀
    *hoppashoppashoppas*

  14. E

    Jag vill vinna så att jag och min son känner oss lite tryggare när vi åker till Malaga den 1 November. Dessutom skulle vi få träffa min bror som bor i Stockholm. Vi har inte träffats på tvä månader och jag saknar honom mycket!