Angelica Lagergren

Alice vill hjälpa till

Alice vill hjälpa till med allt just nu. Matlagning, betala i kassan när vi handlar, klä på sig, borsta tänderna och mata Philip. Philip äter ju för det mesta själv men ibland får man hjälpa honom lite, då är hon snabbt framme vid hans plats och säger ”Alice hjälpa till. Alice mata Philip”. Det är så himla gulligt!

I morse när jag gjorde frukost fick hon sitta med uppe på köksbänken (mest för att separera de två små som slåss exakt hela tiden, mer om det senare i veckan) och hjälpa mig med frukosten. Hon fick lägga ner i ägg i kastrullen, hälla upp havregryn till min gröt och bre hennes och Philips smörgåsar med smör. Jag blir så stolt när jag ser hur mycket hon faktiskt klarar själv. Och jag ser att hon skiner upp när hon klarar flera nya moment. Hon börjar bli så stor. När vi gick ner till skolan sa hon att hon ville baka idag, så vi kanske slänger ihop nåt gott i eftermiddag när hon kommer hem. Tipsa gärna om enkla recept som hon kan hjälpa till med. Hon nöjer sig nog visserligen med att göra pannkakssmet.

herrochfrulagergrenUppe på köksbänken med sin favoritkanin vid sin sida. Hon är så fäst vid honom och har varit det länge. Philip har inget sånt gosedjur som han vill ha när han ska sova. Ingen snuttefilt eller så heller. Har era barn det? Har ni dubbel uppsättning av det då? VI har en ”Kacka” nere på förskolan också, den är betydligt finare i pälsen än vad skruttiskacka här hemma är. Han är med i vått och torrt, varje dag.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Min son som snart fyller två, har aldrig haft något, varken napp eller ”snutte” eller gosedjur. Han har ratat allt, men det har gått bra ändå ? Lillasyster som är 1 månad ca har börjat ta napp nu, får se hur det blir med nallar och snuttisar ?

  2. Hanna

    Chokladbollar är väl det absolut lättaste att hjälpa till med, eller göra helt själv! Blir det lite fel med måtten är det inte hela världen för det blir ju gott ändå och det är ingen varm ugn inblandad!

  3. Johanna

    Ingen snutte, napp eller gosedjur för vår tjej, Lillkillen har napp men det är allt.

    Chokladbollar är roligt att baka med småttingar!

  4. Hanna

    Jag älskar att baka och brukar göra chocolate chip cookies med havregryn i med min 2-åring. Många olika ingredienser som jag mäter upp och han heller i. Sen hjälps vi åt att rulla bollar och plattar till.
    Eftersom dem körs i ugnen så kanske man slipper lite av förskolebakterierna också om man bjuder på kakorna sen ?

  5. Tiggs Smoove

    I read your post I’m glad to hear that you take fatherhood as a lifestyle rather than an activity. Men should not be praised for doing their responsibility as a father. There’s the thing most men aren’t taking care of their responsibilities as a father as often as they should, so when people hear about men taking their responsibilities as a father seriously and making it a lifestyle it’s a big deal.

  6. Jennie

    Hej Angelica! Jag älskar verkligen din blogg och lyssnar på tvillingpodden varje vecka! 🙂 har en fråga, jag och min sambo har träffats i snart 6 år och vi har för 10 veckor sedan fått en liten son. Jag upplever att det endast är jag som har ställt om till det nya livet och att min sambo inte verkar fatta vad som hänt, han kör liksom på som vanligt….just nu känner jag inte att vi är ett team utan att jag gör det mesta både med sonen och hemmet….han jobbar dock mycket ( jobbar på provision ) och jag har svårt att veta hur mycket hjälp jag kan begära? Hur var det för dig och stefan när ni fick Alice? Tog det längre tid för ibbe att komma in i föräldrarrollen? Hoppas du hinner svara ❤️ Kram