Angelica Lagergren

Du får inte stoppa ärtor i näsan

Vi vi satt och åt middag igår, bestämde sig Alice för att leka en massa med ärtorna som serverades till maten. De kavlades ut med skeden på bordet, de råkade falla ner på golvet ”Hoppsan!” och de fick bada i mjölken. Eller fick och fick, Alice tyckte det vi tyckte annorlunda. Rätt som det är sitter Alice med ett finger upp i näsan, och jag frågar lite skämtsamt; ”Alice du har väl inte stoppat en ärta i näsan” och Alice svarar ”Jo, snorkråka”. Eftersom Alice är lite fram och tillbaka med ja och nej, och vilken betydelse hon vill att de ska ha. Eller om hon bara pratar tvärtomspråket ibland, det låter jag vara osagt. Hur som helst tänkte jag i min stilla ro att den där ärtan borde kännas utifrån på hennes lilla näsa annars är det nog bara en snorkråka trots allt. Jag kände och tittade till bästa förmåga med såg inget.

Någon timme senare när vi gör oss redo för att gå och sova, ligger Alice på skötbordet. Badrummet är oftast med upplyst än vardagsrummet och infallsvinkeln för att se upp i barnens näsa aningen bättre än när man kryper på golvet. Hur som helst ser jag något grönt åka fram och tillbaka. Jag hinner först tänka att ”jaha, då blir det VAB imorgon”. Sen slår det mig, är inte det där en ärta? Jag fick lättare panik och började leta fram en pincett, men hejdade mig mitt i letandet och tänkte att jag kommer ju riva sönder hela hennes näsa eftersom hon inte lär ligga still. Men så låg den där framför mig bara, snorsugen. Alice älskar snorsugen (INTE!). Men några kraftiga sugtag, ut kom ärtan och vi kunde återgå till normala nattningsrutiner.artan_och_snorsugen/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Jag gjorde mig veterligen inget sånt som barn men tog igen det som vuxen. Precis innan jag skulle ut på långresa kliade jag mig i örat med en tops och plötsligt var det bara ”pinnen kvar” Fick springa över till VC för hjälp. Jo jag fick hjälp -av en läkare!!!- och det kostade 120:- spänn.

    1. Johanna

      Min lillasyster pillade in en burkchampinjon i näsan när hon var liten. Dagispersonalen blev helt förfärade när mamma frågade vad de ätit till lunch dagen innan (köttgryta) och förklarade vad som hänt men mina föräldrar tyckte mest kul eftersom det var lätt att få ut den, den var tydligen ganska stor och kunde därför inte åka upp så långt. Hon hade även en förkärlek till tapeten i sitt rum så varje gång hon skulle sova fick man dra ut spjälsängen en halvmeter från väggen så hon inte nådde att pilla loss den.

  2. Anna mamma till Vincent och Alex

    Vincent pillade in en pärla i näsan en gång, då fick de ta ut den på vårdcentralen :).Skönt att det gick bra!