Angelica Lagergren

Debattinlägg hos Expressen

För snart två veckor sedan skrev jag ett inlägg här i bloggen som blivit delat nästa 8000 gånger. Det var ett inlägg om att även pappor är lika mycket föräldrar som mammor och därför bär exakt samma ansvar. Igår publicerades även den texten på Expressens Debattsida i en mer utläggande text.expressendebatt_stefan_lagergren

Blogginlägget och debattinlägget är inte menat som en förskönande text om hur bra jag är, utan att fungera som en ögonöppnare och inspiration för andra.Om ni själva vill dela vidare någon av texterna så gör det gärna.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Du har en bra poäng! Du är säkert en grym pappa o har vad som är en fullt normal inställning till föräldraskapet. Det e varken imponerande eller något särskilt med ditt föräldraskap, och det var väl just det som var din poäng! Ingen mamma får cred för sånt här o därmed bör ingen pappa få det heller. Givetvis är ni underbara föräldrar du o Angelica, varför skaffar man barn om man inte tänker vara det?

    Märkligt o skrämmande att denna typ av texter ens behöver skrivas år 2016, och en annan fråga: vem i hela världen skaffar barn med en man som INTE tänker exakt såhär?

    Tack för en mysig blogg!

  2. Maria

    Så bra att du lyfter detta!! Vi pratar mycket om detta ämne i vårt kompisgäng (min man målas alltid upp som galet fantastiskt, vilket han är men inte för att han delar lika på ansvaret för våra barn), men svårt att nå ut till fler.. Underbart att du gör det! En självklarhet att dela på ansvaret för barnen, alla (mamman, pappan/partnern, barnet; ALLA!!) förlorar på en ojämställd uppdelning.

    Och som den där sexualupplysaren (tror jag det var?) från RFSU sa i tvillingpodden; ”ju mer en delar på sysslorna hemma desto mer balans får en i förhållandet och desto mer sex vill en ha” -äh, det var nog inte exakt så hon sa.. Men ni fattar grejen: Jämställda förhållanden mår bättre och håller längre! 🙂

  3. Rebecca

    Hej! Vi väntar vårt första barn och jag undrar mycket över inköp av prylar. Det finns ju så mycket prylar! Kan inte ni skriva en lista över sånt ni tycker varit guld värt, kunde ha funkat bättre eller varit helt onödiga? Jag undrar framförallt över er babyvakt med kamera, en sån är vi sugna på! Kram!

    1. Louise

      Hej Rebecka, tänkte bara skriva min erfarenhet om babyvakt. Älskar våran, vi har utan kamera och inköpt när sonen blev sju månader. Hade inte behövt den tidigare men det beror på hur och vart vår son sovit.

      Så mitt tips är att vänta med inköpet tills ert barn kommit och du vet hur sovbeteendet blir. Vår son sov endast i bärsjal på dagtid första tiden.

      Beställer du på nätet kommer den fort så köp när behovet uppstår och inte i förväg. Men det är min erfarenhet, lycka till!