Angelica Lagergren

Bananflugor överallt

Ahh jag får panik på alla bananflugor som är överallt. Jag tror aldrig att vi haft såhär många små kryp hemma. Jag måste sätta mig och googla hur man blir av med de små äckliga flugorna. Alice älskar flugorna och har döpt en till Diego. Hon vill gärna kramas med honom men skriker när han sätter sig på hennes mat.

angelica_bananflugor (2)Illustration gjord av världens bästa Jessica! Diego är han som är störst!

Jag hörde att de lägger typ 500 ägg när de förökar sig, så äckligt! Har ni några bra husmorsknep? Jag vet att man inte ska ha matrester framme men med två små barn hinner jag liksom inte med att dammsuga/sopa 10 gånger om dagen. En gång åker dammsugaren fram, den skulle behöva stå framme jämt. Flugorna är inte bara i köket och vardagsrummet, de är även uppe i sovrummet. Varför? Där finns väl inget som de gillar? Tur att de inte låter i alla fall!

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine Eriksson

    Fick också höra det där med äggen och att de ofta ligger nere i vasken och gottar sig. Ett tips är då att hälla ner massor av salt och därefter kokande vatten. Gör det några gånger och sen skall de förhoppningsvis försvinna. Hoppas det funkar! /Josefine

  2. Rebecca

    Ta ett glas och häll i typ 2cm med vitvinsvinäger sen honung typ 1/3 så mycket som vinägern Sen 4droppar diskmedel. Krogenknep. Funkar alltid 🙂

  3. Malin

    Hej Angelica! Hoppas allt är bra med dig och din familj 🙂 I min förra lägenhet blev de bara fler och fler bananflugor i köket och badrummet, men min syster gav mig bästa knepet. Jag tog två glas och fyllde med vatten, lite juice/saft, lite ättika och några droppar diskmedel. På bara någon dag hade alla bananflugor hamnat i glasen och problemet var borta. Lycka till! Kram

  4. Jill

    Superbra tips! Flugorna trivs i fukt och värme så se till att det inte ligger vatten/fukt där det inte är ett flöde, det är där de lägger sina ägg. Glöm inte att ställa in vitvinsvinäger och äppelcidervinägern också i kylen, dom älskar sådant.
    Äckliga små kryp är vad det är, blä!
    Lycka till!

  5. Marie

    Mitt bästa tips: Hitta källan. När man röjt undan allt som de äter och de ändå förökar sig har de en dold plats där de håller till. Kanske en bortglömd banan i barnens väska? 😉

  6. Camilla

    Förra sommaren hade vi väldigt mycket bananflugor. Jag provade husmorstipet med äppelcidervinäger och någon droppe diskmedel. Fungerade jättebra!

  7. Linda

    En liten kopp/glas med någon cm vinäger + ett par droppar diskmedel. Flugorna dras dit och drunknar -funkar jättebra! Ta fler koppar om de är många! ?

  8. Lina

    Jag hörde att dom lägger ägg i rören under diskhon så därför ska man ett par gånger om dagen hälla kokande vatten ner i avloppet. Hälla lite diskmedel direkt ner i avloppet ska också vara bra för då får inte äggen fäste utan halkar ner. Bläää!

  9. Erika

    Lite vitvinsvinäger i ett glas och en droppe diskmedel o vatten. Det gör vi och sen samlas alla små äckliga flugorna i botten på glaset. Eftersom de inte kommer upp pga ytspänningen av vattnet o diskmedlen.

  10. Vicky

    Dom är hemska !!!
    Här har du lite knep 😉
    Nr1 brukar vi göra varje gång dom kommer till oss. 😉

    1. Ställ fram en skål med 1 del vinäger, 1/2 del honung och ett par droppar diskmedel i. Flugorna lockas till vinägern och honungen och drunknar – diskmedlet tar bort ytspänningen och när flugorna landar så sjunker de direkt.

    2. Ställ frukten i kylen. Vill du ha ett fruktfat framme ska frukten vara oskadad och färsk, då hittar fluglarverna ingen föda.

    3. Bananflugor älskar dina gamla sopor – släng minst en gång om dagen.

    4. Ställ undan dina tomma vin- och läskflaskor.

    5. Håll köket rent och torrt – se till att det inte finns fläckar och matspill på bord och bänkar i köket.

    6. Köp gula klisterremsor som flugorna dras till och fastnar.

    7. Vädra ordentligt och sänk inomhustemperaturen. Det kan få flugorna att söka sig utomhus i stället.

    8. Kolla dina krukväxter. Flugorna gillar blommor, kanske behöver du ställa ut några krukor.

    9. Testa att stoppa ett lagerblad i blomkrukan.

    10. Ställ fram en petflaska med lite läsk eller koncentrerad saft i botten. När flaskan är full, skriva på locket och skaka så att flugorna drunknar. Upprepa proceduren.