Angelica Lagergren

15 anledningar att skaffa barn

lagergren_lista_humor

Livet som förälder kan vara otroligt påfrestande, tröttsamt och jobbigt… Meeen det kan också vara alldeles, alldeles underbart. Här är 15 anledningar till att skaffa små gulliga, busiga och roliga barn. 

 1. Du får skratta mer
Och då menar jag inte åt barnet, utan med. Jag har blivit en mycket gladare människa sen jag blev mamma. Båda mina barn får mig att skratta flera gånger om dagen.

2. Du får mer uppmärksamhet
Är du den typen av människa som gillar uppmärksamhet ska du skaffa barn. Det är många som tittar på dig när du är gravid och när den lilla lilla bebisen är utanför kroppen är det många på stan som stannar och säger ”åhhh så söt”. Du känner dig som världens stoltaste också.

3. Du blir sjukt effektiv
Du lär dig verkligen att ha många bollar i luften, det är inte bara nåt som alla skriver i sitt CV bara för att. Du kan på riktigt säga att du kan hantera olika kriser samtidigt. Det vet alla som haft både kräks och bajs på sig samtidigt som du måste amma eller värma mer ersättning för bebisen skriker.

4. Du blir expert på 1177
Efter hundra googlingar och egenställda diagnoser är du expert på 1177 och du kan nästan titulera dig barnläkare. Fast bara nästan.

5. Du får shoppa mer
Nytt eller begagnat spelar ingen roll, med en liten bebis har du all anledning att shoppa massa kläder, skor och prylar och det är ju så härligt.

6. Du blir en idol
Som mamma eller pappa blir du en annan människas idol livet ut. Eller i alla fall tills de kommer in i tonåren när de tycker att allt är pinsamt.

7. Du är aldrig ensam
För dig som tycker om att alltid ha sällskap är barn kanon. När du är gravid bor det ju till och med en annan människa inne i din kropp dygnet runt.

8. Du får agera frisör
Om du låter håret växa på ditt barn får du leva ut dina frisördrömmar med frisyrer och klippning.

9. Du får en annan grundlycka
Jag känner ett helt annat lugn och en annan grundlycka när jag vaknar på morgonen sen jag blev mamma. Jag känner så mycket kärlek till kidsen att jag på riktigt inte trodde att det skulle vara möjligt. Hjärtat växer mer för varje barn!

10. Du uppskattar egentid
Att få duscha, gå på toaletten, dricka varmt kaffe eller åka kommunalt ensam är grejer du uppskattar så mycket mer än innan du fick barn. Egentiden blev plötsligt något helt annat än innan.

11. Du får öppna sjukt många paket
Året om! På barnens födelsedagar och på julafton får du hjälpa till att öppna alla presenter. Även de som inte är till dig.

12. Du får sitta på första parkett
Att få vara nära och se en annan människa växa och utvecklas är magiskt. Jag är så lyckligt lottad över att jag får sitta på första parkett och se båda mina barn växa upp.

13. Du kan strunta i fester
Du har ett giltigt skäl att tacka nej till fester eller ställa in sent, om du känner att du verkligen inte orkar eller vill gå. Som förälder kan du alltid säga att du måste vara hemma med barnen även om din partner tycker att du ska åka iväg.

14. Du får komma försent
När du har barn är det okej att komma sent. 15 minuter är standard, ingen räknar ens med att du ska vara i tid. Så du kan plocka sjukt många pluspoäng om du faktiskt är tidig då och då.

15. Du får superkrafter!
Om någon hade väckt dig 10 gånger per natt innan du blev mamma eller pappa hade du förmodligen gått under efter bara en vecka. Även om det såklart sliter på en att vara vaken på natten får man faktiskt superkrafter som förälder. Du orkar så mycket mer än du tror!

Gillar du den här listan? Tryck på hjärtat nedanför!
Här kan du läsa andra listor vi gjort:

Hur man trodde att föräldraledigheten skulle vara VS verkligheten
7 ord alla med en tvååring får höra dagligen
10 aha-upplevelser under en förlossning
Första VS andra barnet – 9 stora skillnader
6 skillnader på semestern före och efter barn
Resa med barn – mina 9 bästa tips
7 tips för att äta ute med barn 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sussi

    Det är tydligt att det är skrivet ur en sarkastisk point of wieu.. Om man inte fattar sånt så skall man inte sitta ok läsa sånt här!! Tyckte personligt att jag kände igen mig i många av dem!! ?

  2. Beatrice

    Kvinnan bakom inlägget har uppenbarligen aldrig hört talas om ofrivillig barnlöshet, där finns ingen glimt och ingen charm eller humor i detta inlägg. Så otroligt många kvinnor och män som kan ta detta illa vid sig. Inte minst jag. Jag har ett barn genom provrörsbefruktning och kämpar för ett syskon. Detta är otroligt kränkande. Och om jag känner såhär, undra då vad ett par utan barn känner. Nej, något av det värsta jag läst inom ”barn kategorin”… Någonsin.

    1. Herr och fru Lagergren

      Hej Beatrice, vad tråkigt att du tar illa vid dig av min text och känner dig kränkt. Det är absolut inte meningen att göra någon ledsen. Jag är väl insatt i ofrivillig barnlöshet då några av mina närmsta vänner har gått (och går igenom) olika typer av behandlingar. Alla är vi olika och känner olika, det är som sagt väldigt tråkigt att du blev ledsen. Det är en humorlista skriven med glimten i ögat. Kram Angelica

  3. Johanna

    Nja, den här listan kändes så där. Visst förstår jag att den är skriven för att vara rolig, men om man ska skaffa barn för att uppfylla t.ex. anledning 2,5, 13, 14 känns bara sorgligt och allt annat än roligt. Anledning 1 och 9 tycker jag däremot var väldigt bra. Kanske är det namnet på listan som gör att den blir rätt smaklös. Bättre med ”15 fördelar med att skaffa barn”.

  4. Eva

    Jag kan inte låta bli att bli provocerad av punkten om att det är okej att vara sen. Nej det är inte okej. En ber om ursäkt om en är sen, barn eller ej. Fy fan vad jag kan bli arg när jag och min man ska träffa andra människor eller få besök eller åka hem till någon och det är de andra som är sena medan vi med (ett) barn ALLTID är i tid. Så får man höra samma jälva bortförklaring ännu en gång om varför de andra var sena… Sorry men jag börjar som snart 27 år gamma få nog av att ALLTID vara den som är i tid medan det är samma människor som ALLTID är sena. Vuxna människor ska klara av att komma i tid! Klart som fan att man utgår från att folk kommer/är redo när det är bestämt att alla ska vara på plats/vara redo.

    1. Jennifer - Ännu en bebisblogg

      Angelicas lista är såklart skriven med glimten i ögat (som hon själv skriver) men jag kan också bli sjuuuukt irriterad på folk som är försenade ”bara för man har fått barn”. Jag skäms ihjäl om jag bara är två minuter sen, trots att min dotter kräktes ner sig själv och bajsade i blöjan (eller vad det nu kan vara). Man får helt enkelt lägga in det i tidsramen 🙂