Angelica Lagergren

Har det börjat nu?

Igår var planen att jag skulle lägga mig tidigt. Men klockan blev 22:30 i alla fall. Men eftersom vi vill att Philip ska sova hela nätter beslutade jag mig att i natt ska han inte få mat. Och därför fick han ingen mat när jag gick och la mig. Det i kombination med att Philip hade fått en flaska ersättning när han somnade runt 20:30, tänkte jag att det inte var riktigt dags ännu heller.

Men lagom till jag hade somnat 23:00 vaknade Philip med ett hungersvrål. Då fick han en flaska ersättning i mitt sömnrus och vi somnade om. Vid 02:00 vaknade Philip igen. Men den här gången gick jag bara in och nattade om honom. Det tog en halvtimme ungefär, fylld av snurrande men inget skrikande eller ledsna miner från Philip. grabbarnalagergren

Jag somnade om så fort huvudet träffade kudden i min säng. Sen vaknade Philip klockan 07:00 och jag hade fått sova i 4,5h i sträck och på kuppen fått sovmorgon. Nu en kopp kaffe (ingen bild idag) och en mazarin senare är vi pigga och glada och ska börja göra frukost.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emilia

    Hej! Heja Philip!!
    Läste att han inte drack välling, men om han äter gröt kanske ni kan ge honom en portion av det innan han somnar på kvällen, och sen ersättning också.
    Min dotter som är nästan jämngammal med Philip äter middag (1 burk barnmat eller motsvarande) vid 17, en halv portion gröt eller en smörgås vid 19 och sen välling vid ca 19:45, då står hon sig oftast hela natten eller i alla fall till 5 tiden då hon brukar få en halv flaska vällning o sen somna om. Ibland är det fler uppvak under natten men då nattar jag om henne utan mat 😉 Vi propopar med andra ord henne FULL med mat på eftermiddagen/kvällen, haha.

    Men alla är ju så olika 🙂 Hoppas ni får lite bättre nattsömn snart!
    Så roligt att följa några med barn i samma ålder!

  2. Mia

    Stefan: hur nattar ni Philip i sin säng? Har en bebis som är lika gammal som inte alls vill bli nattar i sin säng! Tänkte om ni har bra tips?

    1. Stefan Lagergren

      Hej Mia,
      Oftast (förutom ikväll typ) är Philip väldigt enkel att bli nattad. En flaska ersättning, sen napp och lite buffning eller stryka honom lätt på ryggen, sen är det ”lights out”.
      Så var även Alice till en början. Sen fick vi natta henne i vår säng och bära över henne till spjälsängen. Det fungerade i några veckor. Till slut fick hon en vanlig 120-säng från IKEA att sova i. Då kan vi natta henne liggandes bredvid och när det är dags är det bara att gå därifrån och hon sover vidare.

      Hoppas det gav några nya tips. Lycka till!
      / Stefan

  3. lina

    Hej. Hade samma ”problem” som er med min son innan när jag ammade. Han kunde vakna o vilja äta 2-5 gånger per natt, när jag bytte kvällsrutin o gav honom en stor portion gröt innan läggdags så nu sover han från 19.30- 07.30 utan uppvak:) han är 9 månader. Bara ett tips:)?

  4. Michaela

    Hur gammal är han nu? Tänkte om han kanske behövde något stadigare än ersättning till natten tex gröt eller en bit smörgås. Vi ger vår dotter (2, 5år) ca 2dl välling när vi nattar och det har funkat toppenbra! Ibland dricker hon endast några klunkar och hon sover ändå hela nätterna. 🙂 (visserligen i vår säng, men det blir nästa strid för oss att ta.. hehe)

    Med det sagt är det inte säkert att det funkar för alla eller att alla ens vill ge sina barn välling. Men min erfarenhet med min dotter var att ersättning inte mättade tillräckligt bra för att sova lugnt på hela natten.

    Lycka till! ✌

    1. Stefan Lagergren

      Hej Michaela,
      Philip är snart 1 år. Vi har försökt välling men både han och Alice har totalvägrat och i princip spottat ut den.
      / Stefan

      1. Sanna

        Min 15 månaders har sovit hela nätterna sen han fick en stadig portion äggmjölk innan läggning, kanske kan vara värt att testa om de gillar det bättre än välling:)

  5. Karin

    Hurra! Min son har de 2 senaste nätterna vaknat 04 och 04:30 och tyckt att det var morgon. Fick han att somna om (halleluja) båda gångerna, efter lite slit. Så förberedde mig för samma sak i natt. Vaknade liksom flera ggr och låg och spännde mig (maken är bortrest) och bara väntade. Nä, då sov han i ett kör 20:30-07:30. Och jag sov som en kratta under detta enastående tillfälle….