Angelica Lagergren

6 skillnader på semestern före och efter barn

aliceiuvtalt1. Bada vid havet
Innan barn: ”Vi lägger oss här på klipporna på våra handdukar.” Packning: En flaska vatten och en bok. 

Med barn: ”Vi måste hitta en plats i gräset så att vi slipper få sand överallt. Och så måste det vara en bit från vattnet så att inte barnen rusar ner och drunknar.” Packning: Filtar, puffar, hink och spade, mat, smoothies, frukt, vatten, parasoll, leksaker, ipad, solhatt, uv-dräkt, solskydd, blöjor, handdukar, uv-tält, badblöjor, våtservetter och ännu mera solskydd….

 

2. Flygresan
Innan barn: ”Älskling, jag sover nu, väcker du mig när maten kommer in?” 

Med barn: Du sitter helt svettig i flygstolen med barnet i knäet och upprepar mantrat: ”Snälla, låt inte mitt barn skrika högst av alla. Snälla, låt inte mitt barn skrika högst av alla” om och om igen.

 

3. Långresa i bil
Innan barn: Ladda upp med massa godis, dricka kaffe och den som inte kör kan sova, surfa eller vara dj. 

Med barn: Packa hela bilen full med underhållning och svara på frågor. ”Mamma, vad är det? Får jag smaka? Jag VILL också ha”?. Det går inte direkt att äta godis i smyg. Tusen miljoner stopp för kisspauser, blöjbyte, lunchpauser och lekstunder.

 

4. Vid solstolen
Innan barn: Tre ord: Hawaiian Tropic sololja 

Med barn: Haha, sola i solstol? Nä, skulle inte tro det. Nu är det skugga, uv-dräkt och spf-50 som gäller.

 

5. Äta på restaurang
Innan barn: Förrätt, mellanrätt, huvudrätt, mellanrätt, efterrätt och massa olika vinsorter på det. Kaffe och avec. Mmm mmm mm. 

Med barn: ”Kan vi få notan samtidigt som maten kommer in, tack!”

 

6. Shopping på weekend-resan
Innan barn: Vin mitt på dagen efter timmar av shopping i varuhus och små gränder. Fingrarna är vita och fötterna trötta efter allt släpande av alla shoppingpåsar.

Med barn: Man gör det bara inte.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Haha, sjukt kul! Vi som precis planerar för första resan med en 10-månaders. Tänkte att city-weekend kanske var ett bättre alternativ till solsemester, men nu börjar jag tveka ??

  2. Sofia

    Haha! Mitt i prick ? Summa summarum = not so avslappnat som innan barn! Åkte 10 dgr till Frankrike med min familj men utan sambo/barnets pappa med en liten vildpastill på 18 månader i somras. Behöver jag säga att jag skulle behöva semester på semestern? ? Men ändå, så roligt att få uppleva allt med de små o få se resandet o nya platser med deras perspektiv ? Tack för en hejdlöst bra blogg o podd! Har följt er sen Alice låg i magen ?