Angelica Lagergren

Pappa gå inte

Igår kväll var supermysig. Efter middagen lekte vi på golvet massor. Philip klättrade fram och tillbaka över mig och Alice busade loss. Sakta men säkert började stunden efter middag närma sig sovstund. Philip fick pyjamas och Alice kröp ner i sin sittpuff och kopplade av med ett avsnitt Daniel Tiger medan jag nattade Philip. Sen fick Alice pyjamas och vi värmde hennes mjölk tillsammans innan vi gick upp.pappagainte

Allt var supermysigt till stunden då Alice började dra mig i håret. Jag berättade för henne att så fick man inte göra och att det gör jätteont. En liten stund senare började hon slåss. Ni som har läst bloggen ett längre tag vet att jag och Angelica hade problem med Alices nattningar förut, med att hon just började slåss efter en stund.

Så jag pussade henne god natt och sa ”sov gott, nu går pappa”. Alice började gråta och ropar ”Pappa gå inte”. Jag fortsatte och stängde dörren. Jag stod kvar ett tag utanför och tanken var att gå in igen efter några sekunder om hon inte slutade gråta. Men det gjorde hon. Slutade gråta. När jag kom ner drog jag igång babymonitorn med video. I ungefär en kvart snurrade hon runt i sängen, satt upp, låg ner, gjorde en Pippi Långstrump (dvs låg med huvudet i fotändan) innan hon somnade på sin huvudkudde kramades sin Kacka.

Men de där små orden i gråtenPappa gå inte” har suttit i mig sen dess och de gör verkligen ont i pappahjärtat. Så när hon vaknar idag ska jag gå in och ge henne världens största kram.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Vad härligt! Nattat ni henne i en spjälsäng eller i en juniorsäng? Min lilla fyller två år om två veckor och vi har ännu spjälsäng och hon är inne i en period nu när hon kan sitta och hålla på och ordna runt i sängen hur mycket som helst. Jag är glad att vi har spjälsäng och undrar hur det skall bli den dagen vi byter till juniorsäng. Vad härligt att det gick bra med nattningen för er!

  2. Sanna

    Jag förstår dig precis. Men jag tyckte du gjorde helt rätt och hon somnade ju själv utan gråt och det är ju jättebra. Det där föräldrahjärtat behöver inte mycket för att det ska bulta lite hårdare. Du kan ju berätta (det gör ni säkert) varför du gick, att det var för att hon slogs. Men hon förstod säkert det eftersom hon ändå accepterade det. Fint skrivet av dig tycker jag.

  3. Elin

    Jag hade gått tillbaka för jag är en mes men förstår intellektuellt sätt att det är smartast att göra som du gjorde. Hon tyckte säkert att ni haft en sån härlig dag och somnade nöjd ?

  4. Elin

    Åh! Jag har fått lära mig att barn kan bli arga/ledsna på detta vis när de haft en bra dag och inte vill att den ska ta slut. Så hon tyckte säkert också att ni hade en mysig kväll och ville kanske att den skulle fortsätta 🙂 Skönt att hon somnade ganska fort ändå!