Angelica Lagergren

Nya frukostvanor

Jag har så länge jag kan minnas varit en person som äter smörgåsar till frukost. Oftast vitt bröd med ost eller kalkon, men ibland äter jag knäckebröd istället. Jag har ganska länge känt att det inte mättar tillräckligt bra eller ger mig energi. Meeen av gammal vana har jag inte bytt ut frukosten utan bara låtit dagar bli veckor och månader till år. Nu är jag snart 31 år och har alltså levt på bröd som start på dagen i hela mitt liv. Jag tycker att den här lille kroppen förtjänar att bli omhändertagen och fylld med energi och nyttigheter.

havregrynsgrot_lagergrenIngen tillfixad bild här inte, men ett tips på en riktigt god och mättande frukost. 

Nu är mackor utbytta mot havgregrynsgröt med blåbär och banan. Och ett ägg! Riktigt gott! Det är tredje gången på en vecka som jag äter det här och jag är förvånad över att jag gillar det. Jag har alltid sagt att jag inte gillar havgregrynsgröt, men det gör jag ju visst. Det måste bara ha rätt konsistens, värme och lite bär och frukt i sig.

early_run_lagergrenAtt få bo såhär nära skogen är fantastiskt! Vi har spåret precis utanför dörren, man kommer dit om man går ut på vår baksida. Vi ska på husvisning idag, mest bara för att titta… Så spännande! 

backintervallerEfter morgonens träningspass var jag peppad och lycklig och….

lagergren_jogging….helt jäkla slut i kroppen!

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en sån som uppskattade att klockan ringde 05:50 för att ge mig ut i skogen och springa. Men det ÄR så härligt! Jag får ett sjukt energipåslag hela förmiddagen. Sen dippar det efter lunch, men det löser jag med kaffe och en rolig kontorskompis.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline Nilsson

    Ååh, tips på en havregryns variant! Gör vanlig havregrynsgröt! Blanda sedan ner jordnötssmör (1/5-1 msk typ) i gröten och värm sen hallon och ha på! Såååå gott!! ?? och mättande! Även läst att jordnötssmör ska dämpa sötsuget under dagen vilket ju är ett plus!!
    Tack för en toppelitoppen blogg!!

  2. Fia

    Angelica, du som brukar göra så roliga och bra listor, skulle du vilja göra en lista med bra ”anledningar” som man kan säga till varför man inte ska dricka alkohol när man är gravid innan man har berättat för alla. På mitt jobb är det väldigt fokus på just alkohol på personalfesterna och jag skulle behöva lite tips på bra saker som jag kan säga.

  3. Alexandra

    Shit vad härligt! Önskar att jag hade en skog så där nära. Jag brukar springa och gå vid havet – Det är väldigt lyxigt i teorin, men oftast kallt och blåsigt. Gillar ”instängdheten” i skogen. Låter som god frukost. Kan också tipsa om filmjölk och granatäpplekärnor (finns i frysdisken) + frebaco havreringar (som är väldigt nyttiga). Det mättar väldigt mycket och framförallt länge. Om du gillar filmjölk vill säga 🙂

  4. Johanna

    För mig är havregrynsgröt ingen hit. Lite trist eftersom alla prisar det så högt. Blir sjukt hungrig efter bara en timme trots stor portion ocj protein till. Kul att det funkar för dig!