Angelica Lagergren

Alices första dygn

Den 17 juli 2014 föddes vår älskade dotter. Klockan 00:03 förändrades våra liv för evigt. Det här var den första bilden vi la ut på henne i sociala medier.

IMG_8514Alice Alexandra Caroline Mary (Haha, jag älskar att jag googlade för att veta om Alexandra eller Caroline kommer först. Jag är fortfarande osäker…)

IMG_8485Såhär såg hon ut någon minut efter att hon var född. Riktigt kladdig och kikandes med ena ögat. Ögonblicket där vi tittade in i varandras ögon för första gången bär jag med mig livet ut. Magiskt. 

När vi åkte i kulveratarna från förlossningen på Danderyds sjukhus till patienthotellet nynnande jag på ”Det gåtfulla folket”. Den stunden glömmer jag aldrig. Jag satt i en rullstol med henne nära, nära i famnen. Vår sjuksköterska Gustav körde oss långsamt och försiktigt och Stefan hade gått för att flytta bilen. Gustav sa åt mig att nynna på någon låt för att Alice skulle känna sig trygg. Om man hummar och nynnar när man har bebisen nära kroppen så känner den igen ljudet från när den låg i magen sa fantastiska Gustav. Vi mötte ett annat par med en bebis och jag var så stolt. Det är första gången i livet jag kände en sån enorm stolthet och tacksamhet på samma gång. Stolt över att få vara hennes mamma. Världens sötaste bebis. Tacksam över att allt hade gått så bra. Att hon äntligen var här.

IMG_8502Det var så mycket som var nytt. Blöjbyten, klä av och klä på henne kläder. Rapa, vagga, tvätta. Allt var skakigt och läskigt men samtidigt så naturligt, som att jag aldrig gjort nåt annat.

IMG_8511Såhär satt vi de första dygnen. Mycket hud mot hud.

IMG_8611

IMG_8569Vår första promenad. Vi gick upp till Mörby centrum på fredagen, hon är född på en torsdag. Vi gick och köpte tacos och nu i efterhand känns det helt galet. Att ta med en liten spädis till ett köpcentrum helt nyfödd…

IMG_8558Stolt och lycklig! Jag hade gravidjeansen på mig och det var så skönt med något som höll in den tomma och mjuka magen.

IMG_8579Fredagstacos!

IMG_8535Jag tycker att hon var så himla med trots att hon var helt nykläckt.

IMG_8631Vi var så glada när vi äntligen fick åka hem som en familj.

IMG_8795Jag älskar den här bilden på Sprallis och Stefan. Den är fantastisk!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna Öhman - Mitt liv som förlossningsskadad

    Så vackra bilder!
    Göteborgs-posten debatterar förlossningsvården idag och jag blev så upprörd när jag läste debattartikeln. Förlossningsskador har länge varit förknippade med skam och tabu och nu när vi äntligen vågar prata öppet om detta och faktiskt får till stånd förändringar så känns det förjävligt att folk försöker tysta oss. Vi har aldrig varit ute efter att skrämmas utan vi vill förbättra för framtidens föderskor. ALLA har rätt till en trygg och säker förlossning med bra eftervård ❤️