Angelica Lagergren

7 tips för att äta ut med barn

Vi äter aldrig ute så mycket som när det är sommar och semester. Det är säkert lika för många av er. Därför tänkte vi att vi skulle bjuda på våra bästa tips när det kommer till att äta ute på restaurang med barn.herrochfrulagergrenrestaurangtips

  1. Lägg middagen till en tid som passar in i barnens matschema. Det finns inget värre sätt att starta ett restaurangbesök på än med överhungriga barn.
  2. Beställ in barnens mat i samband med att servitören tar er dryckesbeställning. Då hinner ni bestämma er över vad ni vill äta medan ni väntar på barnens mat. Och medan barnen äter tillagas er mat. Och när er mat kommer är barnen mätta och glada (förhoppningsvis det sistnämnda).
  3. Bunkra upp med barnens favoritleksaker. Kanske inte de som låter en massa. Men pysselböcker är perfekta för restaurangbesök. Pussel är ett annat bra tips eller varför inte barnens favoritfilmer på en liten surfplatta.
  4. Restauranger med barnstolar är helt klart din vän. Sitter barnen bra och säkert är det aningen lättare för dig som förälder att slappna av en stund.
  5. Vi gillar att äta efterrätt. Därför brukar vi även se till att Alice kan få en liten efterrätt även hon. De flesta restauranger har färska bär, ett riktigt bra tips. Philip sover oftast när det är dags för efterrätt, men Alice älskar jordgubbar såhär på sommaren.alicealskarjordgubbar
  6. Drar middagen ut på tiden? Är huvudrätten på en restaurang. Ta sedan en promenad till dess att barnen somnar i vagnen och ät efterrätten på en annan restaurang lite senare. En två-stegsraket. Du får en stund att låta maten sjunka ner, vilket ger mer plats åt en smarrig efterrätt. Och du får äta din efterrätt i lugn och ro, eftersom ditt/dina barn sover.
  7. Du som vill äta en senare, mer kontinental, middag. Se till att barnen har ätit middag enligt sitt matschema. Ta sedan barnen i vagnen till restaurangen och håll tummarna att barnen somnar på vägen dit. En uteservering underlättar helt klart de lite senare middagarna, så att barnen kan ligga kvar sovandes i vagnen.

Smaklig måltid!

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Bra tips! Tycker dock personligen att det är lättare att barnen får sin mat samtidigt som vi då de är sysselsatta med att äta då när vi äter istället för att de ska bli rastlösa och vilja gå från bordet mitt i vår middag. Men det är ju olika. Tips också att hitta en restsurang nära en lekpark (tex uteserveringarna på Täby torg). Då kan barnen leka där med en förälder medan man väntar på maten. Inte det mest sociala, men har underlättat för oss ett par ggr.