Angelica Lagergren

5 anledningar varför poolhäng är bättre än strandhäng

Vi är som bekant på Mallorca och har lite semester. Vi har hängt både vid pool och på stranden under de här dagarna som vi har varit här och därför tänkte jag lista fem anledningar till varför jag inte kommer att åka till stranden något mer den här resan och en anledning till varför jag en överväger att göra det. Let’s go!lagergrenspoolhang lagergrenssandstrand

  1. Skugga
    Vanligtvis vill inte folk på stranden ha skuggan. Det finns alltså sådana där människor utan barn. Vi är inte längre som dem. Vi (jag) vill ha skugga, dels för barnen. Man vill ju vara en bra förälder. Men även för mig själv. Har ni försökt få en bra bränna när man sitter med ryggen och axlarna mot solen hela tiden för att leka med sina barn?
  2. Sand
    Alltså det finns ju sand överallt. Och inte bara på själva stranden. Det är sand på snopp, i snippa, i mat, mellan skinkorna, på våtservetter, i blöjor, på händer, i hårbotten, i mun och i ögon. Alltså överallt där det inte ska vara.
  3. Vattendjup
    Havsbotten sluttar, det är strömt och det finns djur på botten. Tacka vet jag barnpooler. Konstant 40 eller 50 cm djupa, inga strömmar… på sin höjt något vattenutblås i nivå med vattnet som bubblar lite och barnen älskar det. I barnpoolen finns det heller inga vågor som skapar läskiga kallsupar. På barn som vuxna.
  4. Avstånd
    Jag köper ditt resonemang om att stranden kan vara nära, om man bor precis i strandbrynet. Men när man måste packa in allt och alla med packning för dagen för att åka bil i 20 minuter för att sedan gå ytterligare 10 minuter för att komma fram till stranden. Varför? När jag kan lägga barnet på axeln och handduken på den andra och vara vid poolen på 30 sekunder.
  5. Barnvagnskompabilitet
    Stenplattor vs. 10cm mjuk finkornig sand. Ja, den matchen är inte direkt världens svåraste att avgöra. Det spelar ingen roll om du har en liten resevagn eller en ordentliga Bugaboo med 10” lufthjul.

Som ni ser är det lätt att hitta punkter till varför man som småbarnsfamilj, hellre hänger vid poolen än vid stranden. Listan hade lika gärna haft namnet ”500 anledningar varför poolhäng är bättre än strandhäng”, men vem hade orkat läsa den listan? Men just ja! Jag lovade er en punkt om varför stranden trumfade poolen. Och det här är i ärlighetens namn den enda fördelen som jag kommer på.alicealskarstranden

  1. Alice älskar att bygga, gräva och leka i sanden. Hon kan sitta i timmar och gräva hål, bygga sandslott och laga sandkakor. Men det får hon göra hemma i sandlådan och inte när det är +34 i skuggan på semestern.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Jag har en fråga till er (och andra småbarnsföräldrar som åker på semester utomlands med barnen), inget dömande utan jag undrar hur ni resonerar. För mig är det otänkbart att flyga med små barn till ett varmt ställe för att semestra. Pengar, tid, värme, omständligt, ingen avkoppling och sa jag varmt? Varför är det viktigt för er att åka på semester till mallorca i juli månad? Som sagt, jag är uppriktigt nyfiken över hur ni resonerar. Kan ni inte göra en av era berömda listor; fördelar med att semestra utomlands med småbarn?!

    1. Angelica Lagergren

      Hej Johanna, det är absolut varmt men faktiskt inte för varmt. 🙂 Inomhus finns AC och vi bor ett stenkast ifrån en pool. Barnen har uv-dräkt och vi hänger mycket i skuggan. Jag vet inte om vi kommer göra en sån lista som du efterfrågar. Men jag tror att det blir vad man gör det till. Vi skaffade inte barn för att enbart stanna i Sverige varje sommar tills de är 10-15 år. 🙂 Vi anpassar vår semester efter barnens behov, så det är inte som solsemester var förut. Men vi njuter, allihopa. 🙂 Kram Angelica

    2. Mikaela

      Vi kom hem från Frankrike för en vecka sedan med vår 2,5-åring och vår 15-månaders och vi hade det helt fantastiskt. Vi höll till i skuggan och svalkade oss i poolen och på kvällarna när det blev svalare busade barnen sig toktrötta och sov gott på natten. Vi kom verkligen in i en lunk och njöt till fullo! Med uv-dräkter, solskydd och massa vätska klarade de solen alldeles utmärkt!

  2. Mikaela

    Neeeeej! Stranden är så mycket härligare! Att barnen får gräva gräva, springa i vattenbrynet och ha sand överallt det hör ju till! Sanden kan man duscha bort när man kommer hem och skugga får man lätt med ett parasoll! 🙂

  3. Pillan

    Vi åker till exakt samma ställe om en vecka. Behövs det alltså bil till stranden? Ha en forsatt bra semester ?

  4. Anna

    Jag gillar inte pool häng på semester det ska vara sand mellan tårna. Lilleman kan springa och hoppa utan att man behöver tänka på att han ska halka.

  5. Jess

    Jag älskar strand och hav även nu med barn. Underlättar såklart om det är långgrunt men funkar ändå.. Ett parasoll fixar skugga för barnet som leker. Sanden kan man duscha bort sen.. Och jag slipper tänka på risken för läskiga fotvårtor och annat skit vid poolen;) men köper att det blir omständigt när ni har en bra bit till stranden..

  6. Nat

    Haha sant
    Fast du glömde en, saltbad är nyttigt för människan medan clor är ett starkt giftigt ämne som det ofta är för höga värden av i pooler itomlands

  7. Elin

    Vi är på Menorca just nu, grannön med vår 4 månaders och det funkar superbra 🙂 vi hänger vid poolen förmiddag och eftermiddag och några timmar på dagen är vi inomhus i den sköna ac!