Angelica Lagergren

Hummertacos

Stefan och jag satt och planerade vad vi skulle bjuda på när Ida och Johan skulle komma och Stefan kom på att vi kunde testa att göra egna hummertacos, ungefär som de på Miss Voon. Stefan hittade ett recept på Elle mat och vin och de var sjukt enkla att göra. Och faktiskt bland det godaste jag har ätit.

hummertacos_recept

(8 st hummertacos) 

Du behöver:

1-2 färska (eller frysta) kokade humrar
8 Santa Maria soft taco tortilla
1 dl rapsolja (till stekning)

Salsa
2 avokado
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
8 gula cocktailtomater
8 röda cocktailtomater
1 dl grön paprika
1/2 röd chili (urkärnad och finhackad)
2 lime
Salt
Peppar

Tillbehör
1/2 hackad mango (fryst eller färsk)
1/2 rödkålshuvud
1/2 gul lök
1-2 citroner
1 msk olivolja

Koriander till dekoration

Gör såhär: Skiva rödkål och gullök tunt (gärna med en mandolin) och lägg i en skål. Pressa 1-2 citroner över och låt stå svalt i cirka 10 minuter. Häll av citronsaften och smaksätt med lite salt och 1 msk olivolja.  
Finhacka tomaterna, koriander, chili, grön paprika och blanda tillsammans med saften av en lime. Riv gärna ner lite skal från limen i salsan. Mosa ner 2 avokado och riv ner en klyfta vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Rensa hummern och hacka köttet i så stora bitar som du vill ha i din tacos. Hacka mangon.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek 8 santa Maria soft taco tortilla tills de är lätt gyllenbruna. Lägg upp hushållspapper att lägga bröden på och vik dem försiktigt på mitten så att de ”stelnar” som klassiska tacoskal. Lägg salsa i botten, på med mango, rödkål och massa hummer. Toppa med koriander och lite pressad lime. Klyfta gärna upp lime och servera tillsammans med dina sjukt goda hummertacos.

Hör gärna av dig om du testar att göra hummertacos hemma. Jag (och gästerna) tycker att maten blev LJUVLIG!

/Angelica

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.