Angelica Lagergren

5 leksaker till flygresan

När ni läser det här sitter vi på flygplanet på väg till Mallorca. Jag ansvarar för Alice på flygningen och Stefan har hand om Philip. Här är en lista på grejer som jag har packat ner i handbagaget för att göra flygtiden smidigare med en 2-åring.

packa_handbagage

  1. Ipad
    Alices älskar sin padda och den kommer jag plocka fram när hon inte vill leka med något annat. Hon gillar att spela spel som Pippi, Radioapan och Daniel Tiger. Sen tycker hon om att titta på youtube-klipp, favoriten just nu är klipp där någon leker med lera i olika färger.
  2. Babblarna
    Bästa gänget i plast får följa med i en liten påse. Hon är så gullig när hon leker med Babblarna. De åker bil eller båt och pratar mycket med varandra. Ibland pussas de och ofta dansar de och sjunger.
  3. Böcker
    Ekorr´n satt i granen och Alla tre har fruktstund är de två böcker som Alice gillar mest och kan läsa om och om igen. De lär hålla henne sysselsatt en liten stund på planet.
  4. Lollo & Bernies pysselbok 
    Jag fick inte med henne Lollo & Bernie-bok på bild men den innehåller pysselsidor och märken som går att flytta runt, inte klistermärken utan såna i plast som man kan sätta fast om och om igen. Den lilla boken är med och några utvalda små kritor.
  5. Min mobil
    När inget annat funkar tänker jag att vi kan spela in snapchats. Eller det räcker med att hon får sitta med hund-filtret så är hon nöjd hur länge som helst. Förhoppningsvis kommer vi kunna sova en stund eftersom planet lyfter så tidigt som 06:00, men man vet ju aldrig.

 

Kom gärna med tips på vad ni packar ner i handbagaget! Annat som är med är smoothie, våtservetter, haklapp, nappar med napphållare och smörgåsrån. Tryck på hjärtat om du gillar tipslistor här i bloggen.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Jag ser att ni har en Yo-Yo vagn och vi har en likadan och ska resa med flyg i aug. Har ni rest med flyg med den vagnen? Och fick ni ta den vagnen som handbagage?
    Med vänlig hälsning, Frida

  2. Mia (bakingbabies.se)

    Ziplockpåsar är mitt bästa resa-med-barn-tips! Att sätta kladdigt skräp i när man måste trycka ner det i väskan hastigt, att ha att lägga en utsmugglad macka från hotellfrukosten i, att samla snäckor i, att ha bara lite våtservetter i när man inte vill ha med hela paketet etc etc. Vi lyckades till och med rädda upp en akut ”jag måste kissa nu-nu-nu-situation” med fyraåringen med hjälp av en plastmugg och en påse…
    Det är mycket användbart, på det hela taget…

  3. Cattis

    Vi ska åka med bil och båt till sverige från finland på onsdag. Bilresan ner til åbo tar ca 6 timmar så bra med lite tips ? fick ett tips av en kompis att paketera in små nya saker så tar det också en liten stund att öppna paketen ? hoppas flygresan går smidigt ?

  4. Elin

    Varför bestämmer ni i förväg vem som ansvarar för vilket barn? Bara nyfiken då vi själva aldrig gjort det el ens tänkt tanken, vi tar det som det kommer istället och byts av om det behövs…
    Trevlig resa och ha en härlig semester!

  5. Katarina

    Vi ska flyga till Kreta imorgon med vår 1,5-åriga tjej. Har laddat ipaden med serier och ska packa ner några nya små leksaker och böcker som jag hoppas kommer att fall i smak i en ny lite ”handväska” som hon får på planet. Samt nappar, gosedjur och snacks såklart. Spänd på hur detta ska gå!