Angelica Lagergren

Feber och vägrar dricka

Vår älskade lilla skrotmunk har blivit sjuk. När jag väckte henne vid 08 i morse (ja, väckte! Hon brukar vakna 07:30 ungefär men ibland får man tassa in och väcka henne, det är så mysigt tycker jag) kände jag direkt att hon var varm. Och när vi tog tempen visade den 38 grader så det var bara ringa till förskolan och säga att Alices sommarlov startade idag istället.

Nu under dagen har febern stigit till över 39 grader och jag gör allt för att få i henne någonting. Vad som helst! Hon vill inte ha någonting som hon vanligtvis älskar som jordgubbar, glass, saft eller choklad. Jag har gjort blåbärssmoothie men nix, den vill hon inte ha. Jag frågade precis Stefan om vi skulle poppa popcorn och ge henne. Det blir man ju i alla fall törstig av… Men det kanske är helt fel att tänka så? Jag får ge (tyvärr tvinga i) henne vätskeersättning om hon fortsätter vägra att äta och dricka, Hon är helt ynklig och pipig lilla stackaren. Min mamma och hennes kille var precis här och lämnade jordgubbar som hon bara lekte med.

feber_drickaIdag har hon namnsdag (jag också, jag la ju till flera mellannamn inför bröllopet, hehe) och det tänkte vi fira med en liten bakelse. Jag tror dock tyvärr inte att hon kommer vara så intresserad av den.

Kom gärna med tips på hur vi ska få i henne dricka eller glass. Tids nog äter hon väl igen? :/ Jag vill bara att hon ska bli frisk. <3

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madelene

    Lilla Alice! ?
    Vår son har haft höstblåsor. Inte ätit på flera dagar. Drack minimalt. Till slut fick vi spruta in vätskeersättning med spruta. Ge henne både alvedon och Ipren. Vattenmelon, till slut fick vi i vår son coca Cola. Bara ge han, sa barnsjuksköterskan.
    Stor kram till er!

  2. Nat

    Hej
    När man är sjuk behöver immunförsvaret fokusera på det istället för att bryta ner föda som är en wnergikrävande process. Alltså mat behövs inte när man är som sjukast jtan bara värska. Blir hon hungrig ska hon såklart få mat men du behöver inte truga. Samma sak vid de flesta sjukdomar

    Krya på er

  3. Kajsa

    Våran dotter är jämnårig med Alice och hon älskar festis, det brukar hon aldrig tacka nej till… Senast dottern var sjuk så ville hon inte ha festa, men vi fick i henne vatten ut ett vinglas ”superstortjejsglas”… kanske kan vara värt att testa!

  4. Jonna

    Du har säkert redan testat, men för oss funkar vanligt vatten eller saft som de får dricka kallt (!!) med sugrör… Då får de i sig en liten klunk då och då, och det är lättare att liksom skicka fram sugröret när de halvligger i soffan än att få dem att orka sitta upp och äta/dricka. Bara de dricker och kissar har jag lärt mig, mat/äta kan vänta. Krya krya!!

  5. Lina

    Hej! En läkare sa till oss en gång att det största felet föräldrar gör när deras barn är små att de ger för lite medicin. Det blir en ond cirkel utan febernedsättande, febern stiger, de äter mindre, blir svagare, febern stiger. Så våga ge medicin! Det har jag vågat bättre nu sen jag hörde det här. ? Trevlig midsommar!

  6. Maria

    Duscha henne kallt för att få ner febern, alltså inte iskallt men ganska svalt. Och panodil, oftast vill man ju inte äta om man har feber. Det hjälper alltid på vår lilla tjej och det är oftast efter det vi lyckas få i henne något. Håret också så håller det i sig ett tag! Nu ska jag inte skrämma slag på dig men popcorn skulle inte jag våga ge sen det där barnet dog av en kärna (!!) förlåt, du är säkert tillräckligt orolig ändå 😉 men om du är ute efter ngt salt är ju pommes också bra, mkt kalorier dessutom! Krya på er!

  7. Elin

    Blir så nyfiken på det där med namnen! Började läsa er blogg när ni gick ut med att du var gravid en andra gång (tror jag såg det genom Josefin knaves blogg) så har missat bröllopsperioden av bloggen. Har tyvärr inget tips kring febern, min lilla är bara 9 månader och vi har som tur är sluppit sjukdomar hittills.

  8. Karin

    Glass eller jordgubbscreme har funkat för mina fyra barn. Även yoghurt med smak (typ drickyoghurt). Lycka till! Karin

  9. Sandra

    Ge lite vatten i en medicinspruta. Eller ge nåt sött att dricka, det ”lurar” hjärnan att vilja ha mer vätska! Ni vet säkert redan att man inte ska ge för mycket vätska på en och samma gång. En tesked var femte minut i ca 1 timme brukar vara en bra regel.
    Hoppas hon kryar på sig och att det inte blir en tråkig långdragen historia.

  10. Anni

    Jag har hört att man inte ska ge popcorn till barn under 3, på grund av kvävningsrisk. Så det skulle jag personligen inte våga ge. Har inga tips att ge för vi har klarat oss utan feber här än så länge, men jag hoppas att hon snabbt tillfrisknar och får fira en mysig midsommar med krans på huvudet!

  11. Felicia

    Jobbar som barnsjuksköterska, ett tips är att ge barn med feber lättsaltade chips, innehåller både lite fett och salt vilket gör att de lättare ”binder” upp vätskan i kroppen så de inte blir uttorkade! Samtidigt får de i sig lite energi i form av fettet och kolhydraterna! Det absolut ”smidigaste” som brukar gå hem hos barnen! Hoppas hon blir bra snart!
    Kram