Angelica Lagergren

En natt med fullmåne och dålig sömn

Igår kväll stod jag i köket och tittade ut och såg en enorm fullmåne. Det sägs att en fulllmåne kan påverka hur man sover om natten. Jag tänkte inte mer på den saken utan gladde mig åt att bägge barnen sov, jag och Angelica städade huset innan vi kollade på det bästa avsnittet av game of Throne hitintills. Sen började det. Det var min natt att ha Philip inatt (vi kör varannan) och vilket natt det blev. Varannan timme vaknade Philip för att sen bestämma sig för att 04:20 var det morgon.philipsomintevillsova

Jag tror inte längre att det är en slump att Philip sover dåligt ibland. Det är inte ofta som det är så här illa som det var i natt. Men det kommer med jämna mellanrum. Faktiskt exakt samtidigt som det fullmåne. Nu finns det studier som visar på både det ena och det andra med det trejde.

Märker ni av att er sömn störs av en fullmåne? Jag personligen gör det inte mer än att Philip väcker mig.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. -Jenny-

    Jag kommenterade Angelicas inlägg också. Gå inte upp så tidigt! Ligg kvar i sovrummet och prata inte och ha det mörkt. Lär honom inte att det är okej att vakna tidigt utan lär honom att man sover till 07-08 på morgonen. Om ni kör varannan natt kan ju den som ska få sova sova i soffan eller hos Alice om den störs när han är vaken.

    Du är också rutinmänniska som jag har jag förstått. Vi börjar äta frukost mellan 08 och 09 hemma. Vid 08 om ongarna vaknat tidigare än vanligt. Vid 09 om de bjudit på bra sovmorgon. Men vi går aldrig upp ur sängen förrän tidigast strax innan 08. Vi myser. Ser på padda och mornar oss. (I alla fall nu så länge en av oss är föräldraledig. Blir kanske annorlunda sedan.) Jag tycker att om man går upp vid 06 eller tidigare för att barnen vill det, då vinner de. Ni kan inte tvinga dem att sova, men gör det så tråkigt som möjligt på morgonen. Eller så kör ni på er magkänsla eftersom ni känner era barn bäst och vad som funkar. Men det är viktigt att ni är överens.
    Kram till er.

  2. Therese

    Somnade 05.00 inatt. Helt galet. Visste faktiskt inte det var fullmåne inatt. Tack för infon, känns bättre nu och hoppas på en bättre natt nu.

    1. Therese

      Somnade 05.00 inatt. Helt galet. Visste faktiskt inte det var fullmåne inatt. Tack för infon, känns bättre nu och hoppas på en bättre natt nu.

  3. Jessica

    Jag sitter på jobbet och kan somna VILKEN sekund som helst, sov som en kratta i natt. Visste inte vad de berodde på, först jag såg detta inlägg. Jag är SUPERKÄNSLIG för fullmåne, till och med när jag inte ens visste om att det är det (som den här natten)!

  4. Mp

    Vår lilla kille på 14m sov exakt som eran lilla Filip, han brukar sova som en klubbad säl mellan 19-06 men inatt var de katastrof… Hoppas vi på halvmåne inatt !

  5. Sabina

    Faktiskt inte! Sov som en gudinna i natt trots att ja är höggravid! Har nog inte sovit så här bra på flera månader 🙂