Angelica Lagergren

8 bästa apparna för resan

Sommaren är här, semestern närmar sig. Några av er kanske redan har semester men för de flesta är det någon vecka kvar. Ni kanske ska ut och resa och har precis som jag googlat sönder ”Bästa apparna för resan”, ”best kids apps” m.m. Jag har därför sammanställt en högst subjektiv lista över de appar som Alice föredrar här hemma hos oss. Det finns ett kriterium dock, alla appar fungerar i offline-läge. Dvs det behövs ingen internetuppkoppling, så som 3G/4G eller Wifi för att de ska fungera.herrlagergrensapptips

  1. Babbapp
    Den officiella Babblarna appen, med bägge de två första låtarna samt en massa skoj med Babblarna figurerna.
  2. Villa Villekulla
    Ett Pippi Långstrumspel, där det känns som att Alice sitter med en ny funktion varje dag. Du bakar kakor, klär på Tommy, Annika och Pippi, slänger ur tjurar och tjuvar från huset och en och annan Prussiluska för den delen också. Du räknar och du pysslar.
  3. Daniel Tiger
    På engelska, vilket är en liten nackdel för de mellanstora barnen. Alice älskar Daniel Tiger och har klurat ut vad hon ska göra. Här finns tre olika appar med olika teman, att förstå och visa känslor och morgon- samt kvällsrutiner är Alice favoriter. Här finns det ett Julius-spel där du ska lösa olika känslor via en tågbana eller i det senare möjligheten att borsta tänderna på Daniel.
  4. Lego Duplo
    Massor av olika appar beroende på tema, allt från tåg, djur till glass. Väldigt intuitiva spel där det egentligen går ut på att trycka på skärmen och ibland dra. I tågspelet bygger du ihop ditt tåg, lastar det med gods och hämtar upp passagerare. Kör du för fort och för länge får du slut på bränsle, då måste du tanka.
  5. Minecraft Pocket Edition
    Inget spel som Alice spelar än, men populärt bland hennes äldre kompisar. Eller ja, våra kompisar med äldre barn. Fyrkantiga block som kan byggas likt legobitar och skapa enorma världar.
  6. Doodle Buddy
    Ett gratis ritprogram där du fritt kan rita, stämpla och färglägga. Antingen gör barnet det själv, eller så gör ni det tillsammans då det går att parkoppla ihop flera enheter via bluetooth och rita tillsammans.
  7. Radioapan
    En klassiker som finns i två olika appar. Gå på kalas med Radioapan och gör en tårta som du senare äter upp och dela ut paket.
  8. Toca Boca
    Massor av olika appar. Några är gratis och andra kostar pengar. Men otroligt underhållande för små och stora. Dansa, laga mat m.m. Ett spel för varje aktivitet.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    Vill lägga till Sago mini friends. Finns massa olika både gratis o betal. Olika djur som ska göra saker.
    Köra bil el båt, flyga runt som en fe och bygga saker är olika exempel på appar.
    Min 2 åring tycker dessa är enormt roliga. Fungerar offline också tror jag.