Angelica Lagergren

Att handla med två barn

För några veckor sedan frågade jag er hur ni gjorde för att handla själva med två barn. De flesta av er svarade att ni då skulle beställa hem mat via någon av de miljarder företag där man kan veckohandla online. Det har faktiskt vara min intention, men eftersom vi kan få leveranser två dagar i veckan från det stället vi brukar handla online, har det inte blivit av. Helt enkelt för att jag har glömt bort att beställa i tid.

Det andra tipset som ni gav var att låta Philip sitta i den inbyggda stolen i kundvagnen och låta Alice sitta nere i själva kundvagnskorgen. Jag måste säga att jag har varit väldigt skeptiskt till det här eftersom jag inte riktigt litar på att Alice skulle sitta still och olyckan därmed skulle vara ett faktum. Men den senaste veckan har jag lyckats få Alice att göra saker hon inte vilja brukar göra, så som att sitta still och äta ett smörgåsrån eller liknande. Helt enkelt genom att säga; ”Kan du göra det som en stor tjej?”.handlamed2barn

Det fungerade kanon även med kundvagnen. Alice ställde sig upp två gånger under 45 minuters handling. Den första var när vi gick förbi paprikorna eftersom hon alltid, ALLTID vill ha en röd paprika att mumsa på i affären. När vi väl lämnar affären är den lika intressant som gårdagens dagstidning. Den andra gången hon ställde sig upp var i kassan. Först ville hon hjälpa till att lasta på varorna på bandet, vilket om sanningen ska fram gick sådär bra. Det hamnar gurkor på golvet och yoghurtpaketet har inte så spetsiga kanter länge. Sen har jag och Alice en tradition att hon får trycka på den gröna knappen så fort det behövs i kassan när vi ska betala. Och den gröna knappen kan man ju inte nå när man sitter ner i kundvagnen. Det är sen gammalt. Tack för tipset, kära bloggläsare!

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. A

    Jag brukar handla på Ica maxi där finns kundvagnar med plats för båda barnen bredvid varandra. Älskar det!