Angelica Lagergren

Inskolning på förskolan

I fredags var vi på informationsmöte på förskolan där Philip ska börja i höst. Han och Alice kommer att gå på samma avdelning och det känns bra. Vi vägde fördelar mot nackdelar och pratade med pedagogerna om vad de tyckte var bäst, Beslutet att de ska gå på samma avdelning känns kanon! Jag är glad att jag kan blogga om inskolningen och förskolan, det gjorde vi inte med Alice. Vi skrev inte alls om inskolningen eller första tiden på förskolan. Jag hade fått kommentarer om vilken dålig mamma jag var (det var bara jag som var dålig, inte Stefan) som lät Alice börja på förskola när hon var så liten. Då var jag livrädd över att få fler elaka kommenterar så vi lämnade inskolningen utanför bloggen.

IMG_8876

På fredagens informationsmöte fick vi träffa andra föräldrar och barn som ska skolas in i höst. Philip kröp runt på golvet och verkade trivas bra. Han hittade ett litet plastdjur som han lekte med länge. Jag och en av pedagogerna pratade om hur vi skulle göra med Alice när Philip ska skolas in. Vissa dagar kommer ju jag och Philip bara vara där i en timme. Ska hon stanna sen då eller följa med hem? Vi kom fram till att låta henne bestämma själv vad hon vill göra. Vill hon stanna får hon det och vill hon följa med oss hem får hon det. Hur har ni gjort som har syskon på samma avdelning?

IMG_8864Det här är Philips sittdyna som jag ska sy hans namn på och nåt djur eller nåt annat han tycker om. Det var svårt att göra Alices dyna, men det blev en katt och en gitarr på tillsammans med hennes namn. Vi får se vad Philip får… kanske en kanin (Han kallades ju Lille Skutt i magen) och nåt mer.

Sist var det Stefan som höll i inskolningen så det ska bli spännande att jag får göra det den här gången. Mitt jobb är ju väldigt flexibelt så för oss passar det bäst. Vem av er höll i inskolningen när era barn började på förskolan?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Eftersom jag var f-ledig när inskolningen börja så var det jag som tog första. Denna gång är inte bestämt, men blir väl mest jag i alla falla eftersom jag är ledig under hela perioden.

  2. Frida

    Åh vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg och se att det inte bara är vi som ska börja med förskola vid 1 års ålder, Har fått en del kommentarer från omgivningen (precis som med mycket annat) och oron hänger över mig att vi lämnar honom för tidigt. Men innerst inne tror jag att han är redo, mer jag som inte är det än kanske ?

  3. Josefin

    Alltsååå.. nu har jag inga barn själv än, men måste man göra saker som att SY DYNOR? hahaha. HJÄLP. då är jag helt körd i framtiden (får leja något proffs ;-))

  4. Annica

    Det är så tråkigt att ni fick så mycket elaka kommentarer angående att Alice skulle börja förskola, minns dem väl.. Hoppas att ni slipper det helt och hållet denna gång med Philip, men oavsett så glöm inte att folk som anser sig ha rätt att kalla dig en dålig mamma förmodligen mår rätt dåligt själva. Det faktum att alla kommentarer riktades mot dig visar ju på hur irrationella de som kommenterade de facto var. Ni är två föräldrar! Det är ju tveklöst att du är en bra mamma och folk får givetvis ha olika åsikter om förskola som fenomen, men ni gör ju det som är rätt för ER familj!

    Dumt att man måste skriva i en webb adress numera för att kommentera. Alla läsare har faktiskt inte blogg.. Lite av en fail av loppis tekniska ansvariga känns det som. Kanske ni kan meddela dem?

    1. Angelica Lagergren

      Jag kollar upp på en gång ang kommentarer. 🙂 Tack för dina gulliga ord. Jag håller med dig, alla får tycka vad de vill om förskolan (och allt annat!) men man måste inte vara elak. Kram och tack! <3 /Angelica

      1. Stina på LOPPI

        Hej Annica! 🙂 Du ska inte behöva skriva en bloggadress, det fältet är inte obligatoriskt. Låt mig veta om det ändå var något problem så ska vi lösa det. // Stina på LOPPI!

        1. Johanna

          Jag har också problem att kommentera. I 8 fall av 10 får jag felmeddelande när jag kommenterar. Felmeddelandet är att ”alla obligatoriska fält inte är ifyllda (endast webbplats är tom) eller att jag postar för snabbt”. Hur kan man ens posta för snabbt? Testar jag nig många gånger får jag igenom kommentaren tillslut. Händer dock bara på Angelica och Stefans blogg, inte på andra loppibloggar jag besöker, t.ex. Jessicas,

        2. Annica

          Som Johanna skrev.. Resultatet blir sen att man kommenterar flera ggr (vilket syns överlag bland kommentarerna). Annars är den nya designen väldigt bra!

  5. Annica

    Det är så tråkigt att ni fick så mycket elaka kommentarer angående att Alice skulle börja förskola, minns dem väl.. Hoppas att ni slipper det helt och hållet denna gång med Philip, men oavsett så glöm inte att folk som anser sig ha rätt att kalla dig en dålig mamma förmodligen mår rätt dåligt själva. Det faktum att alla kommentarer riktades mot dig visar ju på hur irrationella de som kommenterade de facto var. Ni är två föräldrar! Det är ju tveklöst att du är en bra mamma och folk får givetvis ha olika åsikter om förskola som fenomen, men ni gör ju det som är rätt för ER familj!

  6. Rebecca

    Vårt andra barn fick själv bestämma om han ville följa med hem eller om jag skulle komma tillbaka senare.
    Hos oss har jag tagit båda inskolningarna. Det har passat bäst då jag har varit hemma hela föräldrarledigheten medans min man har sina pappadagar och ta ut vid längre jullov och sommarlov. Då förskolan slåss ihop med en helt annan förskola som barnen aldrig varit på :S Sedan har jag behövt en slags nedtrappning av att inte längre få spendera hela mina dagar med mitt barn :/ Lycka till med inskolningen!

  7. Kikan

    Jag har hållit i inskolningen båda gångerna men det beror endast på att det alltid är jag som hämtar och lämnar och då känns det bäst att vänja barnen vid det från början. Mina små går också på samma avdelning och jag upplever det enbart som positivt. Det enda kan vara att det stora barnet ibland känner ett väldigt stort ansvar på lillasyskonet när föräldrarna inte är med. Min stora pojk tycker till exempel at det är väldigt jobbigt om lillebror är ledsen på förskolan men inte när det händer hemma. Men pedagogerna är noga med att göra honom trygg i att de också kan trösta honom osv. När jag var föräldraledig och storebror gick 15 timmar fick han oxå välja om han ville stanna eller vara kvar i samband med inskolningen när jaf hämtade brorsan tidigare. Det sköna med att skola in andra barnet är att du kan alla rutiner och känner personalen och att lillebror oxå gör det då han ju varit med och hämtat och lämnat syrran. Lycka till!