Angelica Lagergren

IVF, äggplock och tårar

Veckans avsnitt av Tvillingpodden handlar om Johanna Kajson och hennes ivf-resa, äggplock och om vägen till en bebis. Jag blev väldigt berörd av att intervjua henne och jag fick hålla ihop för att inte börja gråta. Flera gånger. Jag har aldrig tagit för givet att jag ska kunna bli gravid, men jag har heller aldrig insett vad par som är ofrivilligt barnlösa går igenom. Nu har jag fått en större insyn i det och jag är så stolt och glad över att Johanna är så modig och delar med sig. Jag vet att ni är många som försöker bli gravida och behöver pepp och information om just ivf, så jag är glad att Johanna är gäst i Tvillingpodden och berättar mer.

avsnitt72Nästa vecka kommer del 2, då berättar hon om sin förlossning som inte blev som hon hade tänkt sig, men bra i alla fall. Har ni frågor till Johanna om just ivf? Om äggplockning? Eller annat som rör ofrivllig barnlöshet? Maila mig på [email protected] så kommer vi köra en frågestund med henne senare i år.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anni

    Bra att ni tar upp ämnet. Jag tycker det talas för lite om ofrivillig barnlöshet och då man själv går igenom det känner man sig ensammast i världen och tycker att alla omkring en blir gravida hur som helst och t.o.m i misstag. Att man kan bli gravid i misstag är ett sånt mysterium för en ofrivilligt barnlös som använt ägglossningstest varenda månad i flera år. Själv har jag gjort fyra ivf och har nu ett barn. Längtar efter ett syskon men är åtminstone inte ännu redo att gå in i de där jobbiga behandlingarna igen.

  2. Josefin

    Jag kan inte lyssna på veckans avsnitt! Är det bara jag? 🙁 Kan starta den men det kommer inget ljud 🙁

  3. Alexandra

    Jag har med genomgått IVF. Tuff resa. Många sprutor. Mycket känslor. MEN jag är evigt tacksam att vi faktiskt lyckades. Bara för att man genomgår IVF så är inte det en självklarhet att det lyckas. Kan vara minst lika svårt. Min förlossning slutade i akut kejsarsnitt. Det var tufft, nu såhär i efterhand. Då, tänkte jag inte på vad som hände. Nu är det många känslor. Försöker inte se ner på mig själv, men de känslorna spökar. Ska bli spännande att lyssna vidare.

  4. Hanna

    Åh tack för att ni tar upp detta! Så himla viktigt ämne och ännu viktigare att det pratas om, ingen ska behöva känna sig ensam i sin resa att bilda familj <3