Angelica Lagergren

Jag är en frånvarande mamma

Efter Stefans morgoninlägg om egentid fick jag en kommentar som jag tycker var onödig och riktigt elak. Här kommer den:

Skärmavbild-2016-03-31-kl.-12.45.35

För det första försöker Erika bädda in sin elaka kommentar i snälla ord till Stefan. Jag tycker egentligen inte att jag ska behöva försvara mig, men nu gör jag det i alla fall. Den här kommentaren gjorde mig så ledsen.

Jag är hemma med Philip måndag-torsdag, jag lämnar och hämtar Alice på förskolan varje dag. Jag jobbar på söndagar, alltså EN dag i veckan. Innan jag träffade Stefan och vi fick våra två barn hade jag ett helt annat socialt liv. Då var jag ute flera gånger i veckan och åt middag och på helgerna var det nästan alltid fest. Kontrasterna nu är alltså väldigt stora, jag lever ett helt annat liv nu än då. Och för det mesta ser jag det bara som något positivt. Jag älskar att vara mamma, det är på riktigt det bästa som har hänt mig. Jag trodde inte att det skulle vara så roligt som det är. Men, vissa dagar är tuffa. För att återhämta mig behöver jag umgås med mina vänner.

Det kan gå flera veckor och ibland månader utan att jag går ut och äter eller ses och tar ett glas vin. Vi skriver inte allt här i bloggen, det tror jag att de flesta av er förstår. Vi skriver ju när vi gör saker. Tänk vad tråkigt det skulle vara om vi skrev om precis alla myskvällar i soffan eller om varenda hämtning och lämning på förskolan. Tänk om jag skulle redovisa allt jag gjorde… Det vore inte kul, jag lovar! Jag väljer vad jag bloggar om. Jag varken kan eller vill blogga om allt.

Jag VET att jag inte är en dålig mamma. Jag VET att jag inte är en frånvarande mamma. Herregud, jag har sagt upp mig från min fasta anställning för att kunna vara en närvarande mamma. Just för att kunna styra min tid och få vara så mycket som möjligt med familjen.

Jag tycker att man ska få tycka och tänka precis vad man vill, men man måste inte skriva den här typen av kommentarer. Jag älskar dialogen med er läsare, det är ju för er vi skriver, men den här typen av kommentarer är jag faktiskt helst utan.

middag

Nästa vecka ska jag ut och äta middag igen med de här powerkvinnorna. Såna kvällar ger mig så mycket energi och glädje!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Alltså jag blir så arg!! Förstår inte varför vissa människor måste vara elaka.. De verkar njuta av att trycka ner andra.. ni verkar båda vara helt fantastiska föräldrar så lyssna inte på såna elaka kommentarer, även om jag vet det är lättare sagt än gjort… önskar er en fin helg! ❤

  2. Annica

    Stackars Erika mår nog mest dåligt över sitt eget liv. Annars behöver man inte kommentera sådär!

  3. Nathalie

    Åh fina du. Bry dig inte om såna kommentarer! Hon är bara bitter! Tror det sticker i andras ögon att du har en sån underbar man som hjälper till vilket tyvärr Inte många män gör. Jag och min man vi hjälps åt med allt och jag är också den som går ut och hittar på mer saker för att det är sån jag som person han trivs bäst hemma (vi gör även saker ihop)men som du säger det ger väldigt mycket att komma ut lite med sina vänner. Tack för en fin blogg och kram på er.

  4. Jennie

    Du är sååå fin!!! Jag blev också ledsen när jag såg den, vilken svinig kommentarer. Bläää. Du är precis en sän där personen jag gärna skulle kalla för vän; dina värderingar och personlighet är genuint härliga och jag blir glad av att läsa er blogg. Det är vi mååånga som tycker! Stor kram! ☺

    // Jennie

  5. Mia

    Men vilken rubbad kommentar. Jag förstår att du blir ledsen, men den faller ju liksom på sin egen orimlighet. Du skriver ju typ hela tiden om att du är föräldraledig och gör massor med grejer med barnen, men preics som du poängterar – bara vardagsbeskrivningar är ju inte läsvärt. Och vad har du för plikt att redogöra för något egentligen? Ingen som helst.
    Heja dig och er!

    1. Mia

      Oj, nej, meningen blev lite konstig (kollar på TV med barnen här…) . Jag menar alltså att bloggen ÄR läsvärd men att du INTE måste redogöra för allt du gör med och för era barn för att det ska framgå att du är den bästa möjliga föräldern för dem.

  6. Caroline Nilsson

    FYFAN helt enkelt! Blir så trött när Kvinnor känner att de behöver trycka ner andra kvinnor. I dagens samhälle borde vi väl stötta varandra istället för motsatsen! Alla människor är olika och jag tror verkligen att man behöver olika mängd med egentid.

    Mest av allt tror jag dock att alla föräldrar behöver egentid för att bli närvarande föräldrar när man väl är med sona barn! Att inte låta varandra få egentid (tror jag) gör garanterat att man blir mer frånvarande.

    Jag tycker ni verkar vara fantastiska föräldrar! Fortsätt med det som känns bra för er!! Kramar och kärlek i massor ❤️

  7. Emma

    Fyfan vilken idiotisk kommentar helt ärligt!!!! Om man läser er blogg så finns det ingenting som ens i närheten skulle kunna tyda på att du är en frånvarande mamma… Dummaste jag hört!

  8. Angelica

    Så dumt och onödigt. Vi ska stötta varandra som mammor och inte tala om för varandra att vi är dåliga! Vi liksom papporna behöver få komma iväg ibland! Ni är fantastiska!

  9. Linda

    Så onödig kommentar. Det känns som att personen i fråga aldrig har läst bloggen tidigare! Vi vet ju allatt vilken underbar mamma och fru du är.

  10. Jenny

    Herregud! Man undrar hur det någonsin ska bli jämnställt och barn ska ha rätt till en lika bra relation till båda sina föräldrar när föräldrar (läs mammor) som försöker dela någorlunda lika bara får skit. Ni är grymma förebilder!

  11. Maria

    Åh så tråkig kommentar! Det är nog det sista jag skulle tro om dig att du är en frånvarande mamma…. Ni verkar så himla goa hela familjen! Stor kram till er

  12. Zandra

    Tycker du gör helt rätt! Jag har inte ngn direkt nära vän längre efter mkt jobb och 2 barn och min man har oxå förlorat många av sina vänner. Vi umgås mest med vår närmaste familj tror klart vi båda skulle vilja ha nga nära kompisar att umgås med i veckorna. Men tyvärr har de svikit oss!! Är jobbigt ibland men skönt ibland:)

  13. Elin

    Vilken onödig kommentar. Är så less på att allt som rör barnen av många automatiskt ses som mammans jobb (är själv nybliven mamma). Både du och Stefan verkar vara bra föräldrar, och man BEHÖVER tid för sig själv och för att hinna göra det man själv vill oavsett vad det råkar vara. Så trist att Stefan ses som duktig för att han sköter nattning när du ska iväg efter att ha varit hemma själv med barnet/barnen hela dagen och du ses som en dålig mamma!

  14. Sanna

    Fy vad elakt! Vissa veckor råkar ju allt sammanfalla så det kan bli flera kvällar på rad som man gör saker, men sen kanske man inte gör något på flera veckor eller månader. Det ska du inte behöva försvara! Du behöver få vara bara Angelica ibland och inte bara mamma eller fru. Stor kram till dig!

  15. Becka

    Blir illa berörd av sådana kommentarer. Dels pga att jag verkligen diggar er, (du och syrran) ni är grymma som få. Dels pga att det är så tråkigt att alltid kvinnornas fritid som ska hackas på och aldrig männens. Och jag menar, vem är hemma med barnen? Går man hemma större delen av dagarna är egentid/kvalitetstid med vänner ännu viktigare och jag ser inga konstigheter i det.

    Förstår fullständigt att du tog åt dig. Skulle göra precis detsamma. Men du är jävligt bra och en väldigt närvarande förälder!!!

  16. Linnea

    Vilken person, gillar verkligen inte såna människor, de kan hålla det inom sig istället för att skriva det offentlig. Du och Stefan är jättebra föräldrar och det är tillsammans man klarar ALLT men ibland behöver man vara själv, så enkelt är det!

    En helt annan fråga, kan ”Blondinbella” Isabella gästa Tvillingpodden någon gång?

    Kram

  17. Carolina

    Gaaaaaaaaaaaaah folk kan vara.så.himla.elaka (har tonviss med andra icke rumsrena ord jag skulle vilja skriva med vi håller nivån högt) vad får man ut av att skriva så? Vaaaarför känner man att man måste skriva sånt? Har man inget snällt att säga så knip! Blir så arg och ledsen över att tjejer (ja dessvärre så verkar det inte bättre som att majoriteten är tjejer som håller på med sån här skuldbeläggning).

    Skönt att du är säker i din mammaroll men det är självklart att en sån här kommentar svider.

    Jag tycker att du verkar vara en grym mamma!

    Jag såg dig och Jessica på barnvagnsmarschen men vågade inte gå fram kändes så töntigt att göra det men jag lyssnar på er podd och följer blogg och IG för jag tycker att ni verkar så härliga och roliga.

    #spreadthelove

  18. Emma

    Hej, en fråga som inte tillhör detta inlägg. Kan ni inte göra ett inlägg om Philips utveckling? Hade varit intressant. Kan han stå, vända sig, sitta eller krypa? Hur går det med att gå med honom. Skillnad med Alice? // Emma

  19. Eva

    Åh att du inte bara blir förbannad Angelica, att Stefan är MODIG som LÅTER dig vara en frånvarande mamma. Det är läskigt att det finns kvinnor idag som tycker pappor är duktiga för att de tar hand om sina barn och att det skulle vara upp till han hur du fördelar din tid. Jag vill bara att du ska veta att jag uppfattar av det ni delar med er av som att ni har era barn som prio ett och att ni ger varandra utrymme och tid till egentid, både som par och individ. Skit i det nu och njut av solen. Stor kram