Angelica Lagergren

En liten prinsessa 

Idag har de prins och prinsessdag på Alices förskola. Det är frivilligt att klä ut sig men jag tycker att sånt där är så himla kul. Och den dagen Alice säger nej är det nej såklart. Jag hittade en ballerinadräkt på H&M och diadem på Buttericks. Alice blev så glad över dräkten och sprang runt och dansade imorse innan hon skulle till förskolan.  Hon sa mössa till diademet och klappade på tyllkjolen och sa klänning, klänning. 

 Nu är jag hemma igen efter ett träningspass och en härlig lunch. Jag ska passa på att sitta en stund i solen och dricka kaffe. Älskar att våren äntligen är här! Vi fick tips här i bloggen om att köpa en lekmatta, det tycker jag lät som en utmärkt idé. Någon som har tips på en fin/praktisk? Jag känner att vi behöver någon möbel under tv:n i alla fall… Stefan vill att det ska vara tomt men jag tycker att det är för tomt nu. Vi måste dessutom rensa bland Allans leksaker, det är på tok för många här nere nu.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annica

    Men herregud! Det är väl ett utomordentligt tillfälle för pojkar som vill klä ut sig till prinsessor och flickor som vill klä ut sig till prinsar att göra det och för personalen att uppmuntra och visa andra (särskilt de äldre) barnen att det olika är bra och att det är roligt att klä ut sig till precis vad man vill! Fantastikt tillfälle att lära ut att stereotyper inte behöver vars stereotyper. Suck på folk alltså.

  2. Linda

    Suck… vad är det enda barn i åldern 2-8 pratar om just nu?? Jo filmen frost… vad är det för fel att ta vara på barnens intressen… Det kan ju vara en fantastisk dag för pojkar som vill ha klänning att få ha det utan att bli retade… allt hänger ju faktiskt på bemötandet av pedagoger.

  3. Johanna

    Jag håller dock inte med. Resonemanget här verkar vara att man ska undvika prins- och prinsesstemat eftersom barnen riskerar att bli retade? Jag tycker inte man ska anpassa verksamheten efter mobbare.

  4. Hedvig

    Alltså jag orkar inte med alla som gnäller på att barnen klär ut sig till prinsar och prinsessor. Låt barnen göra det om de vill! Orkar inte med alla henmänniskor som blir upprörda över en sådan sak. Folk har verkligen fått för mycket fritid på sistone.. Hade älskat att klä ut mina barn till det om de ville 🙂

    1. Ellinor

      Fast nu handlade det ju inte om att det var barnen som bestämt att dom skulle klä ut sig till bara prinsar och prinsessor. Man kan lika gärna ha en maskerad dag och så får de som vill klä ut sig till prinsar och prinsessor göra det och resten till vad de nu vill. Min 3 åring kom till förskolan som spök-monster-prinsessa en gång och blev direkt ”retad” av 5 åringarna att han minsann inte får ha klänning och absolut inte ha rosa. Det är bara tur att pedagogerna på hans förskola är så himla bra och fick min son att känna sig trygg igen.

      1. Cec

        Det är precis det jag menar, en prins och prinsessdag gör det lätt för barnen att se skillnader mellan kön och vill då en pojke vara prinsessa är det nog inte så lätt. Men nu vet vi ju inte hur det är på Alice förskola, där är pedagogerna super på att motverka stereotypa könsroller hoppas ju jag!

      2. Hedvig

        Tycker det är så fascinerande att folk blir upprörda för en flicka klär ut sig till en prinsessa, att det direkt är fel. Vad vet ni om Alice älskar prinsessor? Är det mer OK då? Ni hade säkert applåderat om hon klädde ut sig till en prins. Folk borde lugna ner sig lite alltså..

        1. Ellinor

          Blev inte ett dugg upprörd över att Alice eller rättare sagt Angelica vill klä ut henne till prinsessa. Tror inte någon har sagt det vad jag kan se här. Det handlar om genuspedagogiken för förskolan och just en prins och prinsessdag kan bli lite problematisk då det ska handla om att motverka typiska könsroller som det lät blir med en prins och prinsessdag. Räcker det inte med en ”klä ut dig dag”.

  5. Johanna

    Genuspedagogiken som förskolorna arbetar med handlar väl bl a om att motverka stereotypa könsroller, man ska få vara vem man vill helt enkelt – oavsett om man är pojke eller flicka. Om min son vill och får komma klädd i tyllkjol så ser jag inte riktigt problemet med prins- och prinsesstemat. Tack för en bra blogg btw!

  6. Fia

    Åh barn i den åldern brukar verkligen älska sådana balettkjolar! Kul att förskolan har maskerad, men känns inte prins och prinsesstema lite förlegat? Framför allt när läroplanen ställer krav på förskolor idag att inte behandla barn olika beroende på kön, med prins och prinsesstema delar man ju verkligen upp barnen efter kön. Ingen kritik gentemot dig som förälder, mer ifrågasättande gentemot pedagogerna..

  7. Cecilia

    Med risk för att vara en tråkmåns säger förskolans läroplan att förskolan ska motverka stereotypa könsroller och då känns prins och prinsessdag lite.. Eh. Inte så motverkande! Hade ju kunnat vara en utklädnadsdag?

  8. Elin

    Vi har en låg tv-bänk från ikea under våran tv. På den har jag lagt en fårfäll och satt lite gosedjur på ena halvan och på den andra halvan står det en ”bondgård” i trä med massa djur och sådär. Perfekt lekhöjd för 1-åringen och tänker att det är lagom höjd sen när han ska börja klättra på saker 😀 i facket i bänken där det nog är tänkt att ha dvd osv har vi radat upp massa leksaker som han älskar att dra fram och stoppa tillbaka, det fick bli en lekmöbel helt enkelt 😉

  9. Johanna

    Kan rekommendera att köpa en pusselmatta. Dom är ofta stora och inte så hårds som golvet. Sen är dom roliga också eftersom det är ett pussel 🙂
    Kram

  10. Anni

    Åh va söt hon är! Ingår det nåt speciellt program på prins och prinsessa dagen eller är det bara att man får klä ut sig?

          1. Ellinor

            Jag tycker också det är kul när mina barn klär ut sig. Finns så himla mycket annat att klä ut sig till än prins och prinsessa bara, blir väldigt lätt så uppdelat. Söta fina prinsessor och tuffa starka prinsar. Men jag hoppas alla barnen fick en fin dag och att ingen kände sig utanför. <3