Angelica Lagergren

Barnvagnsmarschen 2016

Igår gick vi Barnvagnsmarschen som RFSU anordnade. Varje dag dör mer än 800 kvinnor för att de blivit gravida, alla har lika rätt till mödravård oavsett var i världen man bor. De senaste siffrorna visar att ungefär 303 000 kvinnoliv går förlorade årligen på grund av komplikationer vid en graviditet eller efter en förlossning. 99 procent av de drabbade lever i fattiga länder. Med tillgång till preventivmedel, mödrahälsovård, sexualundervisning och säkra aborter kan de räddas. Men den politiska viljan saknas. Hög mödradödlighet är ett tecken på att kvinnors liv inte respekteras. Det måste stoppas. Därför intensifierar RFSU nu sitt arbete för att bekämpa katastrofen som makten glömde. Här kan du gå in och läsa mer om varför Barnvagnsmarschen är otroligt viktig.

IMG_4250Mönstret på årets regnskydd är designade av Lovisa Burfitt. Vi har redan regnskydd till vår vagn, jag skulle hellre se att någon mamma eller pappa som inte har nåt regnskydd alls får våra två. Stämmer beskrivningen in på dig eller någon du känner? Maila gärna mig så löser vi det. ([email protected]) Först till kvarn eftersom vi bara har två stycken. <3 IMG_4267Vår bloggkompis Paula Uribe var också där för att gå marschen.

12832477_849359571856176_6929112295443079496_n

IMG_4278Alice och Philip sov hela promenaden, vi gick från humlegården till mynttorget i Gamla stan. Alice vakande upp när vi kom fram och fick då hoppa in i bilen och åka hem. Jag åkte med Ibbe och Jessica och storhandlade, något som Stefan alltid gör annars. Han uppskattade det mycket, jag förstår faktiskt inte hur han har ork och tålamod och handla med båda barnen vecka in och vecka ut.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.