Angelica Lagergren

Sitt ner i soffan

Ni som läser bloggen frekvent vet att vi har en pågående fejd med Alice om att man måste sitta ner i soffan. Ibland går det bra, men allt som oftast går det inte bra. Tidigare i veckan var det en sån där kväll där det inte gick bra. När vi (till en början) bad Alice sitta ner i soffan stannade hon upp och slog sig med två fingrar på andra handens ovansida.

Både jag och Angelica började oroligt undra om det var någon som slog henne på förskolan innan vi kom på det. Alice förskola kopplar ihop den verbala kommunikationen med att befästa det som sägs med teckenspråk. Jag googlade snabbt ”sitt ner teckenspråk” och mycket riktigt. Alice slog inte sig själv utan hon stod och gjorde teckenspråk för just ”Sitt ner”.IMG_0951Ja, det är ju sådär halvlätt att fånga en ett och etthalvtåring i rörelse, men när bilden tas sitter hon i alla fall och gör sitt ner på teckenspråk. Klicka här för att se hur det ser ut i rörlig media.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paulina

    Hej 🙂
    Vår son är bara några dagar äldre än Alice och på hans förskola använder de också tecken. Jättebra!! Han har utvecklats jättemycket sedan han började! Han är väldigt pratig och kombinerar tal med tecken. Som tex när han säger ”pappa” och gör som knytnävar som han ”slår” mot varandra. Det betyder visst ”jobbar”. Alltså pappa jobbar. Men innan jag förstod det.
    Det är så roligt att följa Alice utveckling 🙂 Ni har en fantastisk blogg som ger många skratt 🙂

  2. Elin

    Vår förskola använder teckenspråk, dom har ett tecken de använder extra mkt i några veckor och det skriver dom alltid med i veckobrevet på fredagar. Kan kanske vara något för er förskola att ta efter? Teckenspråk är bevisat att det främjar språkutvecklingen hos barn och jag kan bekräfta det av egen erfarenhet, då vi är både svensktalande och teckenspråkiga hemma 🙂

  3. Anne

    Intressant med tecknen. Får ni ingen ”förklaring” av tecknen med hem? Ni får gärna berätta mer om detta. Aldrig hört talas om.. (Som pedagogik menar jag)

  4. Cecilia

    Alice är helt fantastisk! Bra att ni som jag försöker få barnen att inte hoppa i soffan. Jag är för hård enligt många men jag skulle bli tokig om nån kom hem till mig med en unge som hoppade i soffan!

  5. Emelie

    Tips kolla med förskolan vad dom använder för tecken så ni vet vad hon menar. Vi var på information från en logoped som berättade att om förskolan använder tecken så underlättar det om dom berättar vilka för föräldrarna kanske med att ha en bild uppsatt eller något så man slipper massa missförstånd hemma!

  6. Sandra

    Så gulligt! Min dotter säger inte så många ord än men gestikulerar hur mycket som helst, så vi har som vårat eget teckenspråk. Och nu ser jag att väldigt mycket liknar det riktiga, det var ju lite häftigt 🙂