Angelica Lagergren

Vabruari, en myt?

Här hemma är båda barnen sjuka vilket är så tråkigt. Jag hatar att se när de mår dåligt. Stefan var en räddare i nöden och kom hem tidigare från jobbet och nu sover Philip i soffan. Alice sitter och äter piggelin och har alldeles febriga ögon. Jag trodde att vabruari var överdrivet och lite påhittat, men här hos oss har vi aldrig varit så sjuka som nu… Hur är det hos er? Är ni och barnen sjukare än vanligt?

IMG_3277

Sjuk och ynklig liten kille som vill vara nära. Jag vill skicka en stor kram och en jäkla high five till alla ensamstående mammor och pappor som roddar barn (ett eller flera) själva. När båda barnen är friska är det kämpigt att vara ensam… När de är sjuka… ja då känns det stundvis omöjligt. Idag har Nicke Nyfiken och Dora utforskaren varit mina bästa vänner.

Bild 2016-02-15 kl. 17.48 #4

Vi har även målat, vilat och läst böcker. Jag önskar att jag vore en bläckfisk med åtta armar, fasiken vad grym jag hade varit då. När klockan närmare sig tre och jag fortfarande inte hade ätit lunch kom jag på varför jag var trött och hade noll energi. Efter varma mackor (med extra mycket ost. Mmmmm) och två stora koppar kaffe var jag fulltankad med energi och som sagt, Stefan hade möjlighet att åka hem från jobbet tidigare. Guld värt! <3

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Min bebis har varit sjuk heeeela februari. Sover dåligt så vi är helt slut nu. Man bara önskar att allt blir som vanligt igen, tråkigaste vardagen duger gott och väl bara vi slipper detta!

  2. Lena

    Arbetar som förskollärare och jan-feb-mars är inga roliga månader. Och visst är det inte kul att vara hemma med sina små när de är så sjuka – men ett tu tre är de så stora att de inte är så mycket sjuka längre. Så det är liksom allt annat en period som går över! Så glöm inte njuta av era små skatter 🙂

  3. Hanna

    För två år den var min lilla kille ett år. Han gick inteppå förskola än men vi hängde 1-2 dar på öppna förskolan.
    Det räckte….

    han vart sååå sjuk stackarn. Så genomförkyld. Han var dålig i veckor.
    värst var snoret. Han kunde inte sova… vi sov inte på tre veckor. Hemskt!
    Den dess har han dock varit relativt frisk små förkylningar bara!

  4. Sanna

    Tack!
    Är ensam med tre små. 5, 3 och snart 2 år är dem.
    Peppar peppar väldigt friska 🙂 endast två dagar hemma från förskolan sen i maj

  5. Jenny W

    Ja, här är jag och lilltjejen sjuka… Som tur är var det värst fredag-lördag så vi kunde hjälpas åt jag och maken.

  6. N

    Alltså Vabruari brukar däcka hela vpr familj i omgångar. Sen stora sonen kom till världen för snart 6 år sedan har vi de senaste 5 åren varit rejält isolerade i just februari. Lillebror som är drygt 3,5 har vi vabbar med massor. Nu har det gått 15 dagar (!) av februari och vi har inte en enda sjukdag Och jag bara hår och väntar på att det ska smälla till och vi faller som flugor en efter en…

  7. Camilla

    Jag var så himla kaxig på förskolan i fredags när jag hämtade och förkunningande att molly minsann har ett immunförsvar som kallas duga och inte ens en snorkråka trots att det går vattenkoppor…. Hehehehehe…… Inte nog med att hon sen i lördags ser ut som en liten prickigkorv så har vi alla tre legat i maginfluensa. Fy farao! Krya på er alla där ute ❤️

  8. Sara

    Eh, ja!!! Jag har inte jobbat en hel vecka sen jul! Den ene avlöser den andra, feber, magsjuka, influensan, halsfluss! You name it – we’ve had it! Har vaggats in i falsk tro att de blir friskare ju äldre de är – bullshit! Min 6-åring är sjuk hela tiden och lillebror på 2 år blir smittad av allt!!! Längtar till vår och sommar!! Och friskare barn!!

  9. Therese

    Först tänkte jag också att vabruari kanske inte va så farligt, men det skulle jag inte ha gjort! I söndags förra veckan kom febern, strax över 40 grader i tre dagar, sen kom snoret o hostan och som pricken över i’et lite tandsprickning också. Men efter ett besök på närakuten i lördags och hostmedicin utskriven så är vi på banan igen. Bara dottern som varit sjuk, men sömnbristen kan ju göra vilken förälder som helst helt tokig o slutkörd. Hoppas kidsen kryar på sig fort och att ni klarar er ifrån eländet!

  10. Tina

    Är hemma är vi friska som nötkärnor. Det är dagis som är boven. Ha henne hemma så slipper bebisen bli sjuk också

  11. Elin

    Kan du inte ha Alice hemma nu när det är som mest sjukdomar som går runt? Så kanske ni lyckas hålla er friska 🙂

  12. K

    Alltså, ja. Vi har varit sjuka exakt hela februari. Min son började på riktigt spy natten till 1 feb och sedan har det bara fortsatt.