Angelica Lagergren

Tjuvstart med nappar

Igår tjuvstartade vi med en ny nappstorlek åt Philip. Han växer så det knakar och börjar närma sig halvåret redan, det känns fortfarande som att han föddes i förrgår. Men Philip kunde aldrig ha newborn-napparna utan vi var rädda att han skulle svälja dem när han skrek och var ledsen. Han fick redan från början hoppa upp en lite större storlek. IMG_0658Igår tog han som sagt steget upp på 6 månadersnappen. 16 dagar för tidigt. Vi är sådana rebeller som föräldrar och bryr oss inte om det där med rekommendationer. Typ… Se så frågande han ser ut med den gamla nappen (ovan) och lyckan i ögonen när han fått den nya (nedan). Att jag gjorde en massa grimaser bakom kameran på den nedre bilden, har verkligen inget med saken att göra. Inget alls! IMG_0664/ Stefan

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Vi har tvärtom, vår 17 månaders tjej har fortfarande (oftast) 2-6 mån-nappar. Hon gillar dem bäst. Visar bara på hur olika barn kan vara i sina napp-preferenser. Hon hade mininapparna upp till 4-5 mån om jag minns rätt, ville inte alls gå upp i storlek.

  2. Michelle

    haha vi började (av misstag) med stora nappen redan när lilleman var 2 månader gammal, fick smått panik när vi insåg tabben och försökte byta tillbaka men A vägrade att ta den lilla nappen. Efter ett orligt samtal med barnmorskan fick vi höra att det inte alls är någon fara! (Farligare att ha för liten napp som ungen helt kan stoppa in i munnen…)

  3. Jeanette

    Min Melody blir 6 veckor gammal imorgon och hon har newborn nappar, men hon kan sällan hålla kvar nappen nån längre stund, utan den ramlar snabbt ur. Hon vill ha den, men klarar inte hålla den kvar i munnen. Jag har funderat på att testa typ en anatomisk napp istället, men dem finns väl bara från 4 mån och uppåt?! Jag har inte vågat och testa en större napp, men kanske borde.

    1. Elin

      Gör det! Finns ingen anledning att vänta! Jag är så glad att jag fick rådet att prova stor napp när sonen var 8 veckor, det ”räddade” oss! Lycka till!

    1. Elin

      Samma här på äldsta, han kunde bara ha stor napp från två månader då den lilla trilla ur, medan vår lilla tjej fortf har den lilla nappen, snart sju månader, då den stora antagligen känns för stor… 🙂