Angelica Lagergren

Högsta betyg på provet

Jag skrek JAAAA rakt ut när jag fick mail om att mitt senaste prov i Naturkunskapen var rättat. Jag fick högsta betyg! Alltså YES! Jag tycker att det är svårt men när det går såhär bra är det ju roligt. Jag tänker fortsätta kämpa på även om jag haft planer på att lägga av. Just nu läser jag om molekyler, valenselektroner och jonföreningar. Absolut inte det roligaste och mest intressanta jag pluggat i livet, men det är en del av kursen så det måste jag läsa om.

Bild 2016-02-08 kl. 10.45Så jäkla nöjd och stolt! IMG_2885Jag har börjat använda mig av Alices färgpennor för att rita upp grejer, då förstår jag mycket lättare än om jag bara skriver stödord. Hur går det för er andra som pluggar? Ni är ju flera som också kämpar på med den här kursen, men även med andra studier. Tycker ni att det är lätt att lära er nya saker? Eller är ni som jag som måste kämpa en hel del för att det ska fastna? När det då går bra blir jag så stolt över mig själv. Jag känner att jag kan klara allt nu!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Jag har läst min första termin till förskollärare och det är så himla kul! Hade så dåligt självförtroende innan och blir lika chockad varje gång som jag får bra betyg på uppsats/tenta. För ca 4 år sen ändrade de programmet så nu är det mycket svårare, förut hade de typ lite grupparbeten och seminarier, nu är det samma tempo som juristlinjen. Så pass bra tycker jag, att få en ordentlig och grundlig utbildning i något så viktigt. Nu kommer jag vara mammaledig ett tag och hoppa över ett år, lite småtrist att tappa sina klasskamrater men det kommer nya!

  Lycka till!

 2. Amanda

  Jag använder mig alltid av färger när det är viktiga ord, namn eller fraser att komma ihåg, utan det hade jag inte klarat av högskolan, för mig underlättar det så mycket!

 3. Malin

  Har pluggat i snart fem år och i början använde jag också en massa färgpennor för man fattade bättre då. Dem senaste två åren har jag dock använt mig av onenote (TIPS :O :O) och blev helt frälst. Dessutom är det gratis och man kan hur lätt som helst gå tillbaka i sina flikar och även använda sökfunktionen assmidigt om man letar efter nåt speciellt man skrivit. Har verkligen underlättat mitt pluggande. Gud vad säljaraktigt det här blev.. haha.. men var bara tvungen :*

 4. Helena

  Du är så jävla grym! Bra jobbat! Kämpa på nu, det är värt det i slutändan även fast det inte är så roligt just nu. Jag vet hur det är, men nu läser jag första terminen till ssk, så det går! 🙂

 5. E

  Grattis! Själv sitter jag och pluggar didaktik för att lära mig hur jag undervisar i bland annat det du pluggar just nu, hehe. Kan också tipsa om Magnus Ehingers material. Även Khan Academy har bra videor, även om de kan vara litet svårare. Lycka till!

 6. Sandra

  Hej! Tänkte bara tipsa om Magnus Ehingers hemsida/Youtube-klipp. Han har en hemsida (ehinger.nu) med JÄTTEBRA filmer som förklarar tydligt men också övningar och gamla prov. Dock finns inte naturkunskap 2 men naturkunskap A finns samt Kemi 1 & 2 och Biologi 1 & 2 så det kanske finns några avsnitt du kan använda! Det går säkert att söka på hemsidan :). Lycka till med plugget i fortsättningen och superbra jobbat!

 7. Anni

  Jag läste några extra kurser på universitetet 5 år efter att jag tog min magistersexamen och då tyckte jag att det var ganska lätt och jag tyckte att läraren var så bra. Det tycke också min studiekompis som också var vuxenstuderande men då vi pratade med de vanliga studerandena sa de att de förstår ingenting av vad läraren snarvlar om. Vi drog då slutsatsen att det var vår arbetserfarenhet och livserfarenhet som gjorde att vi förstod på ett annat sätt. Kanske det är så för dig också. Grattis till resultatet!