Angelica Lagergren

Lämna på förskolan

Idag gick det hur bra som helst att lämna Alice på förskolan. Hon blir ju ofta ledsen när vi lämnar henne men vi har bra kontakt med pedagogerna som säger att det går över fort. Jag fick tips från några av er att stanna kvar lite, inte bara gå snabbt och det testade jag idag.

Jag gick med Alice till sandlådan och en av hennes kompis som satt och lekte där. Jag gav henne en spade och hon började gräva. Jag stod kvar och pratade en stund med en av pedagogerna och sen vinkade jag till Alice som inte blev det minsta ledsen. Kanske är det så jag ska göra? Även om jag vet att hon blir glad snabbt gör det så satans ont i mammahjärtat när hon gråter och ropar efter mig.

IMG_2644

I morse bar jag in Alice till oss i stora sängen och hon ville ligga kvar där och mysa med kaninen som är en nattlampa. Philip fick den i doppresent och Alice älskar verkligen den.

Nu ska jag iväg till sjukgymnasten och få hjälp med min artros i höften. Det är tredje gången gillt jag söker hjälp. En av gångerna hamnade jag hos en kvinna som ställde mig i underkläder framför en spegel och sa ”Du har dålig väldigt hållning, liksom kutig rygg. Sen är du väldigt kobent och sne.” Jag kände mig… inte så peppad! Jag blev nervös, stressad och rödflammig och då utbrast hon ”Men guuugud vad du är röd! Varför då?”. Jag ljög och sa att jag blir så av värme men jag var ju stressad av hennes analys av min kropp. Jag var gravid med Alice då så jag var extra känslig, jag grät hela vägen tillbaka till jobbet. Nu hoppas vi på ett bättre bemötande av min nya sjukgymnast.

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cathrine

    Att lämna på förskolan kan verkligen få mammahjärtat att gå i kras, men som du skriver brukar ju barnen oftast bli glada igen så fort man gått. Ibland brukade vi ringa cirka tio minuter efter vi lämnat bara för att höra att allt var okej, och det var det ju alltid 🙂 Vi upptäckte också att det blev lättare när vi började lämna tidigare, då lämnade vi inomhus och det var färre barn där, tror vår dotter upplevde det som tryggare.

    Önskar dig lycka till hos sjukgymnasten!

  2. Sarah

    Hej! Är själv sjukgymnast, eller fysioterapeut som det nu heter. Och det där var inte alls trevligt bemötande, som person eller sjukgymnast! Fy på den! Hoppas du får en bättre denna gång! Det finns många bra träningsövningar som är toppen för att bygga upp styrkan kring höften och hjälper mycket. Det är inte alltid de tyngsta övningarna som ger bäst effekt :):) .Sedan spelar även hållning, bäckenets lutning/tippning och mkt mer roll. Men meningen är ju att motivera inte underminera! Som sagt, stort lycka till! <3