Angelica Lagergren

En specialkudde till Philip

Vi var ju hos sjukgymnasten igår för att kolla upp Philips något sneda kropp. Sjukgymnasten var underbar och kom med massa bra tips. Hon tyckte att vi ska köpa en kudde som heter Delta baby sleep, jag såg att den fanns på massa ställen på nätet, bilden lånade jag från Jollyroom. Den gör så att Philip kommer att sova på sidan (både på natten och dagen), han har fått ett ganska platt bakhuvud på grund av att han är sned. Med hjälp av den här kudden ska huvudet ”fixa till sig”.

301753Han tittar nästan alltid åt samma och när sjukgymnasten försökte få honom att titta åt andra hållet tröttnade han snabbt. Han har inte ont i kroppen och den gick utmärkt att sträcka ut sa sjukgymnasten. Den lilla snedhet han fått går lätt att ordna till med några enkla övningar. Nu gäller det bara för mig och Stefan att komma ihåg och göra övningarna varje dag. Vi fick order om att ha honom på mage oftare också. Nu när jag lägger honom på mage svänger han ju alltid runt till rygg, på en gång. Men det är bara att vända och vända och vända sa sjukgymnasten. Tusen tack för alla era kommentarer om vad man gör med sneda små kroppar. Ni är bäst!

Nu är det slut på att ha honom i ett nest i soffan. Igår innan jag skulle iväg på tjejmiddagen hade han lyckats ta sig ur nestet med halva överkroppen. Han är så stark!

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandea

    Heeeej, min lilla dam på två veckor föddes också med typ nackspärr, hon drar upp ena axeln och ligger gärna med sitt huvud mest på ens sidan. På fredag har vi remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att gå till en sjukgymnast. Var det där ni var också? Tack för en bra blogg å podd!

  2. Petra

    Hej,

    Vill ”varna” för att använda ”pandakudde” i syfte att undvika platt bakhuvud. Jag bor i Göteborg och har förmånen att gå hos med min son till sjukgymnast Anna Öhman Leg.Sjukgymnast fil dr. Specialist i pediatrisksjukgymnastik.

    Hennes rekommendation är att inte använda ”pandakudden” som vi gjort sen vår kille föddes. Den har för lite fyllning för att den ska ge tryckavlastning på bakhuvudet. Vi blev rekommenderade samma som er eller en kudde som heter Mimos. Den har betydligt mer fyllning och fördelen (förutom priset) är att den hjälper oavsätt hur barnet ligger. ( på sida el rygg)

    Lycka till med huvud och nacke, de blir stor skillnad fort om man tränar regelbundet ☺

    Hälsningar Petra

  3. Louise

    Hej! Sån kudde har vi också köpt på jollyroom eftersom min son fick snett bakhuvud. Den har funkat jättebra och huvudet börjar bli bättre. Vad fick ni för övningar?

    Lycka till!! Tack för en grymt rolig podd ni gör 😉

    Kram

  4. Linda

    Vi var också till sjukgymnast med vår son för han var sned i bakhuvudet pga att han satt i babysittern och låg på rygg för mycket. Vi köpte en sån kudde på babyproffsen i Arninge Täby och den sov han i på nätterna, funkade jätte bra. Han var riktigt sned men nu har de rättat till sig. Jag var riktigt orolig ett tag och tyckte de var jätte jobbigt.

  5. Josefin

    Hej Angelica och Stefan!
    Nu har jag precis bläddrat mig igenom hela ert bloggarkiv i jakt på en viss video från möhippan/svensexan som hade visats på ert bröllop. Jag har börjat smida planer inför mina vänners bröllop i sommar och gillade den videoidén väldigt mycket. Skulle vilja se den igen för att få tips och inspiration. Jag lyckades hitta inlägget, men länken fungerar inte längre. 🙁 Har ni den nersparad och skulle ni i så fall vilja dela mer er utav den en gång till?
    Fortsatt trevlig kväll och helg på er! 😀

  6. Maria

    Vi hade denna kudde till vår tjej som är lite äldre än Alice. Hon ville gärna sova på sidan när hon var liten och jag tyckte det var obehagligt ifall hon skulle rulla över på mage. Den var toppen! Hoppas den kommer hjälpa er!

  7. Malin

    Hej! En sådan hade jag till min son, han var sne i huvet, hjälpte lite.. Dock lite svårt att få de liggandes.. Jag har en att sälja väldigt billigt om du vill, skickar den på posten till dig om du är intresserad 🙂 knappt använd!

  8. Malin

    En sån kudde har jag tror jag. Har ni vägarna förbi Västerås så kan ni få den är väl dock smidigare för er att köpa ny! Hoppas det blir bättre iaf!

  9. Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

    Vi hade EXAKT samma ’problem’ med Elise. Testade den kudden och tyvärr hjälpte det ingenting. Vad som hjälpte var istället den där ’pandakudden’ som man kan köpa hos bla Babyproffsen – så jäkla grym! Den kan du ha i sängen, soffan, golvet och i vagnen. Ett superbra tips från lilla mig 🙂
    Kram och lycka till!

  10. Ellinor

    Hej! Låter som Philip har något liknande som min lille hade, min hade nämligen vänstersidig torticollis. Jag fick utöver de tips ni värkat få även tips om att inte använda babysittern så mycket, eftersom även den belastar huvudet, utan att isf testa en bumbostol 🙂 Det funkade bra! Om ni inte redan köpt kudden funkade det för oss alldeles utmärkt att lägga rullade handdukar, som stöttar rygg och mage, precis som kudden. Lycka till och tack för den bästa bloggen å podden!! Kram!

  11. Malin

    Hej! Lycka till med alla övningar, det kommer ni fixa galant, lägg till dem till ers andra rutiner i vardagen så kanske ni kommer ihåg dem lättare! Angående kudden, är den alltså till för bebisar med platta bakhuvuden eller sneda kroppar eller både och? Kram!

  12. Kajsa

    Hej!
    Jag hittar ingen mailadress så jag skriver här i stället, jag efterlyser ett avsnitt om förlossningsskräck i tvillingpodden. För mig var det en stor del av vad min graviditet handlade om. Jag skulle gärna antingen gästa själv och prata om det eller höra andras erfarenheter kring det. Tvillingpodden är bäst!