Angelica Lagergren

Philip 4 månader

FullSizeRenderNu är världens gulligaste lilla kille fyra månader gammal. Han blev fyra månader den 3:e januari, men jag har inte hunnit ta någon månadsbild på honom förens idag. Den här gången blev det lite vårkänslor, vita tulpaner som hade blommat klart fick bli månadens siffra. HÄR kan du se bild från när han var en månad, HÄR från när han var två och HÄR från när han var tre månader. Jag tycker att det är roligt att se hur mycket han växer och ändrar utseende från månad till månad.

Nu har Philip börjat greppa saker och både smakar och tittar på grejerna. Han är verkligen mer med nu och skrattar när man pratar med honom. Han känns stabil i nacken även om han såklart fortfarande behöver en hjälpande hand vid nacken då och då. Han har än så länge bara testat en liten sked med blåbärspuré och lite majspuré. Han verkade gilla båda smakerna, men vi stressar inte med maten. Han äter fortfarande mjölkproteinfri ersättning och ska göra det tills han är sex månader.

Handen på hjärtat har de här fyra månaderna varit de tuffaste i mitt liv. Att inte få sova sammanhängande och ansvara för två små liv istället för ett har varit och är en stor utmaning. Att Philip har haft problem med sin lilla mage har såklart bidragit till att det varit extra tufft. Nu vet jag inte hur det är att ha en bebis med kolik, men här har det skrikits mer än det varit tyst de första månaderna i hans liv. Nu börjar det äntligen bli bättre och jag kan börja njuta mer av att vara tvåbarnsmamma. Det är tur att man får så mycket kärlek också som mamma, det väger liksom upp allt det jobbiga.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessika

    Kände/ känner exakt samma sak efter att min tvåa kom. Det är 13 månader mellan mina barn och när min lillkille kom så blev det/ är fortfarande en tuff tid. Mitt och min mans förhållande har verkligen fått kämpa då det är lätt blir att frustrationen och tröttheten lätt går ut över varandra. Sakta har det blivit bättre ju äldre han blivit och idag är han drygt ett år. Nu ska han snart börja på förskola som hans syter går på och det känns toppen! Älskar att läsa eran blogg!

  2. Cathrin

    Hurra för Philip! Jättefina månadsbilder. Så roligt att se skillnaden för varje månad som går.

    Skönt att det börjar bli bättre. Kram på er!

  3. Sofia

    Dom är så fina era månadsbilder!! Ska verkligen försöka göra något liknande om vi får en tvåa! Tips från en annan kompis med kolikbarn (och barn tätt) är bärsjal, det får visst barnen till att bli väldigt lugna och nöjda och man själv har händerna fria till det större barnet (eller nått annat som behöver göras). Har aldrig provat själv men önskar jag hade kommit på det när vår treåring var liten, hon hade nog gillat det 🙂
    Måste säga att jag tycker du är sjukt grym med som orkar med blogg och podd med två små, och med sjukt hög kvalité! Det märks inte där att du är trött.
    Stor kram!

  4. Malin

    Åå, känner så med dig/er. Vårt 2015 var sååå tufft. Började med att bränna ut mig sista månaderna på jobbet innan lillasyster kom, vilket gjorde att starten inte alls blev bra. Kolik (totalt skrik mellan 18-00) första två månaderna var galet jobbigt, och sen sömnlösheten som kom nu på hösten. Jag höll på att få panik. Men nu, lilla 9 månader och stora 2,5 år, känns allt jättebra. Lilltjejen är verkligen den gladaste och enklaste lilla tjej jag varit med om. Äntligen! Lovar, det blir successivt bättre, och det absolut bästa som finns är nu att se dessa två tjejer samspela och leka med varandra. Det är helt underbart