Angelica Lagergren

Fantomsparkar

Det är först nu senaste veckorna som jag inte känner fantomsparkar längre. Philip är ju tre och en halv månad men var en så himla livlig krabat inne i magen att jag på riktigt fick ont av hans sparkar. Länge efter förlossningen kändes det fortfarande som att han var kvar inne i magen. Varför är det så? Någon mer av er som nyligen varit gravida som känt sparkar på låtsas?

När Alice var nyfödd kände jag ju ”Åhh, jag vill ha en till bebis på en gång”, det känner jag inte riktigt nu. Om det blir fler barn blir det om flera år. Eller om, jag vill ju ha minst ett barn till så förhoppningsvis blir det så… Men om vi skulle vilja ha nästa barn lika tätt som det är mellan Alice och Philip skulle jag alltså bli gravid i februari igen… hahha… hahaha. Eh, nej. Det kommer inte att ske.

11417438_1658092851087829_605773146_n

kollage37Det är härligt på många sätt att vara gravid, men också ganska tungt och smärtsamt. Jag älskar att jag kan hoppa runt som jag vill nu. Jag känner mig liksom lätt, trots att jag är så stel i kroppen. Jag älskar att jag kan äta vad jag vill och faktiskt ta ett glas vin eller champagne om jag vill. Men en till graviditet och förlossning vill jag i alla fall få uppleva. Hur många barn vill du ha? Om du får önska?

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Jag kan fortfarande känna då och då. Har en dotter född i juli -14 och en son som är född 2012. Här är vi klara med barn. Två känns helt perfekt för oss. Ser nu istället fram emot allt kul vi ska göra som familj i framtiden! En bebis kan ju vara något hämmande… Skulle inte orka med ett barn till och samtidigt vara en bra mamma, härlig fru, duktig medarbetare och hinna med mina egna intressen. Känner också att jag inte vill utsätta min kropp för fler graviditeter, också på grund av det estetiska så att säga. Sjukt politiskt inkorrekt, antar jag, men så är det!

  2. Johanna

    Jag har en tjej på 5 år, en kille på snart 3 år & en liten pojke på 3 veckor ♡ Nu är vi nöjda! 🙂 Våran dröm var tre barn och att ha fått tre friska barn känns helt underbart. Nu är vi nöjda och klara med barnafödandet 😉

  3. Lena

    Har en liten kille på 2 månader. Kan fortfarande känna fantom sparkar och saknar magen. Hade en fantastisk graviditet och förlossning, känns ibland tabu att få känna så…Men jag har mått så bra och längtar verkligen till nästa gång! Ingen aning om hur många barn det blir, det får tiden säga! <3

  4. Michaela

    Jag har alltid velat ha 3-4 barn, men ju äldre jag blir desto färre barn ”drömmer” jag om… för jag vet att det är typ orimligt att kläcka ur dom så tätt sen, jag blir ju inte yngre.

    Jag har inga barn nu men längtar ihjäl mig efter barn! Jag tycker de är jättetråkigt att det pratas lite om ofrivillig barnlöshet hos par, men ännu sorgligare att det aldrig pratas om ofrivillig barnlöshet hos singlar. Över allt annat vill jag ha barn. Jag vill ha barn mer än jag vill ha en partner! Jag kanske är knäpp, men så är det 🙂

    1. Annica

      Du är inte knäpp Michaela, en av mina vänner känner som du och det är inget konstigt med det. Håller tummarna för att livet snart ger dig ett barn. Kan bara föreställa mig hur svårt det måste vara att vara ofrivilligt barnlös, vare sig som singel eller som par.

  5. Amanda

    Jag känner också fantomsparkar. BM på SöS sa efter FL att det var tarmarna som la sig till rätta. Men det måste dom ju vara klara med vid det här laget, 3,5 månad lite drygt sedan, ungefär som du alltså. Jag kommer på mig själv med att bli glad och uppspelt, ”nu sparkar den!” Men så kommer jag lika snabbt på att hon ju är på utsidan nu . Tycker ändå ”sparkarna” är lite mysiga av nån konstig anledning.

    1. Hanna

      Jag läste någonstans att det tar upp till 4 år innan alla organ hittat tillbaka till sin plats.. eller ja innan dom hittat dit och rotat fast sig igen 🙂

  6. Jonnal

    Om jag får önska fritt så vill jag gärna ha 3 barn. Nu har vi två pojkar, en som är 2.5 år och en som är 4 månader. Sambon är också inne på ett tredje barn, men först om några år 🙂 kanske får vi en liten tös då!

  7. Emelie

    Både jag och min man vill ha 3-4 barn 🙂 vi har inget än men förhoppningsvis så har vi en bebis om ca 1,5 år om allt går väl. Pluggar också så jag vill hinna med lite mer av studierna innan jag tar mammaledigt.
    Jag tycker Philip är så söööööt! 🙂

  8. Karin

    Jag har velat ha 3 men känner att 2 räcker väl. Nu när jag har en spädgris känner jag och sambon att 1 får räcka, haha. Men man ändrar väl sig när dom blir äldre och man får sova mer 🙂

  9. Louise

    Vi har vår Ellie på snart 14 månader och skulle gärna vilja försöka få ett syskon om 2 år kanske, så jag kan plugga färdigt min sista termin på lärarutbildningen och jobba lite.

    Att vara gravid var inte så rockigt för min del men skulle absolut kunna vara det igen. Men vette tusan hur bebis skulle komma ur mig…fick rätt svåra förlossningsskador så en vaginal är rent fysiskt väldig risky business och kejsarsnitt skrämmer skiten ur mig då jag hatar allt vad sjukhus, sprutor, blod heter…fick förlossningsdepression och går hos psykolog nu för att bearbeta min förlossning. Ska träffa en barnmorska som ska kika in my downstairs och så för att se om en vaginal förlossning hade funkat. Vill definitivt ha bestämt redan innan jag eventuellt skulle bli gravid igen vilken typ av förlossning det blir, annars kommer jag bara gå och må dåligt av ovissheten.

    Blev en hel roman här nu men ja, 2 barn vill vi gärna ha 🙂

  10. Neteh

    Jag har polycystic ovarian syndrom (pcos), vilket gör att jag har ganska svårt med att bli med barn. Men som tur var med hormon piller så lyckades vi få en liten flicka i augusti i år efter flera år försök. Under min graviditet var jag så rädd och orolig och var aldrig riktigt avslappnad för att verkligen njuta av min graviditet. Jag var så spänd och orolig att något skulle gå fel och vi skulle förlora barnet och Gud vet hur länge det skulle ta igen för att vi skulle lyckas få en till.
    Jag vill såklart ge min dotter en syskon men det är inte så enkel för min del. Jag vill bli gravid igen så att jag njuta av graviditet. Jag tror inte att jag kommer vara lika spänt och orolig för jag vet vad jag kan förvänta. Plus att jag min lilla dotter. Aja vi får se vad som händer…
    Tack för en sånt fin blogg, du har en riktigt mysig familj.
    Puss o kram

    1. Cassandra

      Hej!
      Jag har precis som du pcos.
      Jag är just nu mitt uppe i det där med att längta efter graviditet. Närmar sig 3 år nu..
      Får upp hoppet när jag läser att du trots pcos fick ett barn <3

  11. Lea

    Hej! Vad gör då åt din stelhet i kroppen? Jag känner mig som 85 bast och är så trött på det, jag är inte ens 30! Min son är 1 år och 2 månader så det är inget som försvinner med tiden som det verkar, vad gööör maan?

    1. Angelica Lagergren

      Hej Lea, jag försöker stretcha varje kväll men jag veti fåglarna om det blir bättre. Jag måste nog gå till en sjukgymnast och sen börja träna…Hör av dig om du kommer på ett sätt att bli mjukare. Kanske yoga? 🙂 Kramar A

  12. Cathrin

    Jag är väldigt glad och tacksam över vårt enda barn men jag vill ha tre. Tror inte det kommer bli så men jag vill så gärna föda barn igen. Helst nu. Orkar dock inte med en bebis efteråt och jag vill inte vara gravid. Jättemärkligt men jag vill verkligen föda barn. 🙂

  13. Elin

    Alltså fantomsparkar… När sonen var ca sju månader kände jag det första gången… Blev såklart helt övertygad om att jag var gravid igen(har p-stav så får ingen mens då) men gravtestet var negativt. Känner fortfarande fantomsparkar någon gång om dagen och nu är sonen nio månader. Tror min kropp hintar om att den vill ha ett barn till

  14. Laren

    jag har 4 barn, 3 killar och fick nyligen min efterlängtade prinsessan. Jag har ändrad mig hela tiden efter första sa jag det få räcka han är nu 17 år. Sen efter sex år fick en till och sen en till, ganska tätt bara 14 månad skillnad.Då var jag 100 säker ingen mer men efter 9 år längtan efter en till bebis blev så stor!! Nu är jag klart på riktigt hhhhh endå 36 år gammal så bli inte mer bebis njuter fullt nu med min skatt. Så man vet aldrig!!

  15. Karin

    Hej. Jag älskar din och Jessicas podd! Läste för ett tag sedan att Philip hade haft lite problem med magen? Jag har en son på 10 veckor som också har jätteproblem med magen. Hade varit superintressant om ni ville prata om det i podden eller kanske skriva en rad? Alltid skönt att höra att man inte är ensam, kanske har ni något tips osv. Ammar för tillfället men fundera på att gå över till mjölkfri ersättning. Med vänlig hälsning, Karin

  16. Malin

    Jag är gravid med mitt första barn och jag har ju fortfarande inte haft barn utanför magen så jag kanske får äta upp det jag säger nu… Jag älskar inte att vara gravid, jag tillhör dem som tycker det har varit jobbigt men jag skulle absolut vilja ha 3 barn! Det känns som att 9 tuffa månader x 3 ändå är såå värt det i slutändan!

  17. Elin

    Jag har två pojkar. 1.5 år och 4 år. Det känner jag mig så nöjd med. Jag gillar att vara gravid men gillar inte första halvåret med bebis… Söta men pallar inte sömnbristen.

  18. Mp

    Åh! Vi vill ha 3! Vi har tre år mellan no 1 & no 2. Min sambo hade nog kunnat skaffa no2 dagen efter första förlossningen, medan jag kände att jag ville vänta och njuta av vår dotter till fullo. Nu är no2 7månader och jag känner en sån fruktansvärd längtan efter ett barn till. Så kände jag inte efter första grav. Jag skulle kunna skaffa no3 IDAG! Men känner att vi ska landa lite så vi inte gör något dumt, men jag hoppas att innan lillebror blir två att vi kan få lyckan att få en till!

  19. Lina

    Gravid i v 21 m syskon, en lillebror!, till min älskade Elise nu, och jag har sagt två (eller kanske tre) barn om jag fick önska. Så går allt bra så har jag fått min önskan uppfylld den 1 maj nästa år, med två små älsklingar. Men kan samtidigt känna att detta kan väl inte vara sista gången jag får vara gravid (och förhoppningsvis kunna föda naturligt denna gången)?! Så kanske måste bli en trea sen ändå.. 😉 Om vi kan få fler barn såklart, och om jag känner att jag orkar med fysiskt. För min kropp är fasen inte gjord att bära på ett barn tyvärr, jädra foglossning, svullnad och oförmåga att föda ut ungen alltså haha! Hoppas på bättre lycka m svullnad och förlossningen nu iaf för foglossningen är redan här tyvärr… Tur att det är värt det i slutändan!

  20. Johanna

    Just nu längtar jag efter ett.. Vi har försökt i över ett år nu men inget händer
    🙁 har velat ha barn såå länge, alla vänner och bekanta och alla andra verkar lyckas, men inte vi… Så just nu känns allt hopplöst. Men jag försöker hålla hoppet uppe, snart är det vår tur hoppas jag..:)

  21. Linn

    Jag lider av den kroniska sjukdomen endometrios så jag är såååå glad och tacksam om vi ens kan få ett barn! Men även om jag hade kunnat ploppa ut barn på löpande band hade jag nog bara velat ha ett.. å andra sidan är det ju såklart härligt med syskon! Mycket beror ju på vilken typ av graviditet och förlossning man har och hur livet ser ut såklart. Så vi får väl se hur det blir när tiden är inne! 🙂 Tack för en fin blogg! Stora kramar!

    1. Hanne

      Jag har oxå endometrios o min lilla trea ligger o sussar på mig. Det behöver inte vara ens svårt att bli gravid med sjukdomen, så oroa dig inte redan nu. Jag håller tummarna att det går lätt för dig när det är dags Linn. Jag fick ettan efter 7 månader utan p-medel, tvåan tog nästan tre år med ett missfall under de åren. Trean kom helt oinbjuden som en liten bonus. O för att svara på din fråga Angelica så skulle jag gärna ha en fyra, men mannen säger att det är stopp nu.