Angelica Lagergren

Dopsamtal

arranjada-IMG_9442

Nu är vi på väg ut till Tyresö kyrka för att träffa vår favorit präst, kyrkoherde Michael Öjermo. Michael, vigde mig och Angelica och döpte Alice. Han ska även döpa Philip. Jag tycker det finns något vackert, även som icke-troende, över det. Att alla hör samman, dopet kommer även detta ske på samma plats som där jag och Angelica gifte oss och Alice döptes, Tyresö kyrka.

För er som vill ta en djupdykning i arkivet finner ni inlägg om Alices dop här och här. Och några inlägg om mitt och Angelicas bröllop här och här finns vår bröllopsfilm.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmy

    Jag skulle gärna vilja döpa mina barn men min man är icke-troende och han vägrar gå med på detta. Hur resonerade ni kring det, med tanke på att ni är ett par där den ena är troende och den andra icke-troende? Vill ha lite bra argument för att lyckas övertala mannen hehe.

    Och dessutom undrar jag hur din tro går ihop med livet du lever, Angelica? Med tanke på alkohol, sex före äktenskapet osv. Får frågor om det av min man då han tycker att folk som är troende i dagens samhälle ”väljer och vrakar” i Bibeln och tror på vissa saker men inte andra och enligt hans åsikt ska det vara allt eller inget. Har så svårt för att argumentera emot honom då jag fattar hur han menar men jag själv tror ju på en högre makt liksom även om jag inte tolkar Bibeln som 100% sanning???

    Tack för megarolig blogg och podd! Kram!

  2. malin

    Varför döper ni era barn om ni inte är troende? Själv är jag troende men har valt att inte döpa mitt barn utan ger henne det beslutet som vuxen. Så gjorde även mina föräldrar och jag är vuxendöpt. Jag skulle vilja veta hur ni resonerar kring en kristen sed om man själv inte tror? Varför göra något man inte tror på?

    1. Stefan Lagergren

      Hej Malin, jag är troende. Jag är döpt som barn men även döpt i vuxen ålder i Hillsong. Jag kan skriva ett inlägg om det. /Angelica