Angelica Lagergren

Inbyggda bokhyllor

God morgon! Jag hoppas att ni har haft en lika mysig morgon som jag har haft, med nysnö och en glad liten tremånadersgrabb! Jag tänkte att jag skulle visa er framstegen i mitt projekt med inbyggda bokhyllor i sovrummet. Jag spenderade nämligen dryga tre timmar med det projektet igår eftermiddag.IMG_5861-1I grunden är det alltså tre stycken Billy-bokhyllor från IKEA. Våra är 40cm breda av utrymmesmässiga skäl, men det går självklart bra med de större modellerna också om ni har plats för det. Vad som har hänt sen är att jag har helt enkelt byggt in dessa med hjälp av golvsockel och ett vanligt dörrfoder. Golvsockeln behöver vara minst 95mm för att täcka hela Billys egna sockel. Sen är bokhyllorna utställda så att varje mellanrum är exakt lika.IMG_5862-1Det som är kvar att göra är följande. Det finns vissa mellanrum som ska spacklas igen, exempelvis det som syns på bilden mellan nedre hyllan och golvsockeln. Bakstycket skall målas i samma färg som väggen och vi funderar på om sidorna inuti bokhyllan ska vara vita eller om vi ska ”lyxa” till det lite med en guldig självhäftande plastfilm för att knyta ihop med övriga guld och mässingsdetaljer i sovrummet. Vad tycker ni?

/ Stefan

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michelle

    Vad ska ni ha i bokhyllorna? Tror guld är superfint men risk att det ser lite sjabbigt ut om ni har ex. böcker i som sliter och gör märken ganska lätt på plasten 🙂 – men helt otroligt vad lite diy kan göra!

  2. Nathalie

    Snyggt! Tycker också ni ska bygga hela vägen upp till taket 🙂 är det inte smidigare att köpa metallicfärg i guld och måla? Går ju att få matt då.