Angelica Lagergren

En fin present

  Igår knackade det på dörren och vi (Philip) fick ett fint paket från pr-byrån Polhem. När Alice var nyfödd fick hon också en sån här fin filt från Ekelund, en rosa. Japp, Alice har mycket rosa och Philip mycket blått och jag tycker att det är helt okej. Philip har absolut en del av Alices gamla kläder, han är riktigt fin i rosa.  
 Phillipos pommes frittos i rosa luftballonger! Jag har skrivit om det här innan men kan skriva det igen då jag ofta får frågor om just rosa och blått. Philip kommer ha en del av Alices gamla kläder men jag kommer inte sätta på honom klänningar. Om han vill ha klänning eller kjol när han får bestämma själv har jag inga som helst problem med det.

  Både blått och rosa i vagnen. <3 
/Angelica 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michelle

    Låter som ni verkligen hittat en vettig balans – har idag sorterat massor av ärvda kläder från familj och vänner så brottades med vad jag själv är bekväm med… egentligen önskar jag att vi använde alla kläder, både ur ett moraliskt och ett miljömässigt perspektiv men ändå valde jag att lägga undan (till eventuella systrar) de blommiga klänningarna.

    Håller till 100% med dig om att klänningar får lilleman gärna ha om han själv vill men just nu får de vila…

  2. Frida

    Rosa är ju inte en könsbestämd färg, utan bara en helt vanlig färg. Vissa passar bra i den oavsett om man har snopp eller snippa.

    Min son har mycket rosa, för det är så fint på honom!

    Min gräns går också vid klänningar och andra plagg som är gjorda för flickor i passformen. Vill han ha det när han kan börja välja själv är det såklart OK, men kommer inte göra det valet åt honom.

  3. Elin

    Men dom som oftast blir mest upprörda och kommenterar är ofta dom som tycker rosa-tjej och blått-pojke. Jag skulle aldrig kalla er för moraltanter mm. Det är ju helt rätt det ni säger – att man får göra som man vill. Jag tycker inte att ni tycker fel bara för att jag gör annorlunda. Jag rycker inte att ni är moraltanter som säger rosa-flicka och blått-pojke. Jag tror vi skulle kunna ha en trevlig fikastund om vinscha trots att min lilla kille kanske råkar ha rosa på sig just den dagen. Rosa är ju en sån fin färg! Skulle ju vara trist att inte få löpa det bara för att mina tre barn råkar ha snopp 😉

  4. Amanda

    Det är ju för f*an sina egna barn det handlar om och då får man väl sätta på ungen vilka kläder man vill?! Jag har aldrig förstått dom här moral-tanterna som bråkar om: ”Klä din son i rosa och klä din dotter i blått.” Jag är mer åt ditt håll Angelica och kommer klä min son i ”killfärger” och min dotter i ”tjejfärger” men kommer absolut inte ha något emot om dom själva väljer att sätta på sig andra färger i framtiden. Dessutom är jag inte mycket för färgstarka, stora mönster på kläder så det blir rätt soft och neutralt för mina ungar… vad jag tror nu iaf 🙂 Kram på er!