Angelica Lagergren

Vi drar till Grekland!

gallery_greece-kalymnos_pool_0233239_1510060204Yes! Nu har vi äntligen bestämt att vi ska åka till Grekland i vår. Hela vår familj och förhoppningsvis Jessica med familj kommer att åka till Kalymnos med min låtsaspappa Acko i maj. Som jag längtar! Vi var inne och skulle boka resan men tydligen var inte resorna dit släppta än. Min moster med familj bor där, på Kalymnos, så det är henne vi ska hälsa på. Dock kommer vi att bo på hotell, vi är ju rätt många personer nu!

bild16Här är en av mina grekiska kusiner, Savvas. Det här var dagarna innan bröllopet och vi åkte för att möta moster och barn på Arlanda. Savvas var vår ringbärare på bröllopet och hade på sig en vit frack. Här finns massa bilder från vår bröllopsdag.

Jag vet att ni tipsade Stefan förut om resande med barn men nu vill jag ha era bästa tips. Hur gör man flygresan härlig med barn? Går det? Min skräck är ju att båda barnen ska skrika från det att vi lyfter till att vi landar… Men det kanske går kanon? Jag har ju aldrig flugit med barn. Philip kommer att vara åtta månader och Alice kommer att vara nästan två år. Vägen till Kalymnos innebär både flyg- och båtresa, jag är hur som helst glad att vi är fler vuxna än barn som åker.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alejandra

    Jag flög nyligen till usa ensam med min bebis som var 5 månader (nu är hon 6) och det gick hur bra som helst. Jag matade henne med jämna mellanrum så hon hann aldrig bli ledsen för hon var hungrig, jag hade med mig leksaker och fick ledig plats bredvid mig eftersom jag fråga om det fanns när jag checkade in.

    Mina bästa tips:

    Tima matningen så bebisen är nöjd.

    Ta med NYA leksaker till Alice som hon får på planet.

    Ta med padda om ni har för underhållning.

    Ta med 2-3 ombyten till båda barn och en tröja till er (olyckor händer).

    Ta med extra servetter och ansiktswipes (det BLIR kladd).

    Ta med en platspåse till skräp (det blir mycket skräp när man har bebis på plan).

    Ta med färdigtetror med välling (dom får man ta med genom security och då slipper man pulver och sånt trams).

    Klämmisar och burkmat kan man också ta med hur mycket som helst.

    Välj en mjuk väska till handbagage som man kan klämma undersätet framför sig så slipper man resa sig och rota i facket ovanför så fort barnen behöver något.

    Ps ta med EXTRA mycket välling/mat, jag fel bedömde lite så vi fick ransonera dom sista dagarna för att ha till resan hem.

    Hoppas dessa tips hjälper!!! 🙂

    Ps

  2. Karin

    Jag håller med Anna, alvedon och nässpray. Fast till båda barnen. Det är för att undvika problem med öronen. Vår ettåring fick så fruktansvärt ont på flyget när vi gick in för landning. Hon hade panik och gallskrek och till sist punkterades trumhinnan :s Givetvis blir det inte så för alla barn, vår dotter har förmodligen trånga örongångar, men hon var fullt frisk och vi hade ingen anledning innan resan att tro att hon skulle få så ont.

  3. Josefin

    Har flugit med vår tjej vid 12 veckor, 6 månader och nu vid 10 månader. Nu sist var längst flight (5,5 tim) och också rörligast bebis. Öronen har aldrig varit ett problem, hörde någonstans att små inte har problem med det då allt ”är så mjukt ännu”. Oavsett hur det ligger till med det har jag gett dottern någonting att dricka då jag själv svalt för att tryckutjämna. Att ni ska packa mycket mat och blöjor samt ombytesplagg tror jag ni kan räkna ut, det är ju som vanligt med de små 🙂

    Mitt bästa tips som jag gjorde nu sist var att köpa lite nya leksaker, samt lånade lite från en god vän och packade upp successivt under resans gång. Väldigt spännande. Köpte också en babblarna-bok som gjorde fullkomlig succé! Sen var jag väldigt öppen i att låta henne krypa runt och bli skitig på flygplats och liknande så hon inte skulle börja resan rastlös. Rengjorde bäst jag kunde med våtservetter och nya kläder 🙂

    Ikea har såna förslutna plastpåsar, jag har klumpat ihop allt som måste fram i säkerhetskontrollen i sånna påsar innan (mat i en, mediciner i en…) så de bara är att ösa fram och vara säker på att allt är uppe.

    Ladda ner babblarna (och enkla spel till Alice) och ladda mobilerna.

    Nu har jag snart skrivit en novell här, men måste också säga att det var i Grekland vi var i somras. Flög till thessaloniki då. Incheckningen var lite rörig (generellt, inte specifikt mot oss) men vi med barn fick sedan gå rakt förbi hela kön till säkerhetskontrollen. Behövde inte ens visa hennes mat!

    Har aldrig varit på en flight där barn varit rabiata, ta det som det kommer och ställ in er på att det säkert blir lite bök så kommer allt gå fint! Med många vuxna på samma resa finns många famnar att klättra i! 🙂

  4. Emelie

    Va kul med grekland och sol och bad 🙂 vi åkte i sep då var pojkarna 1,5 år och 5 månader, vi körde bärsele på lilla så man har händerna fria till annat, vi körde paddan till äldsta under flygningen så höll han sig nöjd, lilla sov nästan hela resan både dit och hem, vi körde med nässpray på båda innan flygning och lillebror fick ersättning vid start/ landning, ingen som fick ont i öronen. Handbagage är smart och köra på ryggväska så man slipper bära , eftersom ni lär ju behöva bära barnen innan ni får vagnarna 🙂 nu åker ni ju med flera andra så ni kanske kan få hjälp 🙂 kul att ha nåt och längta till! Vi kollar också resa för nästa år! 🙂

  5. Caroline

    Vad kul att åka till Grekland!

    Vi flög dit när vår dotter va 6 månader, jag precis som du, var orolig att hon skulle skrika konstant.

    Vi laddade med mat, ersättning, fruktpuré & vatten i flaska att dricka vid start och landning för att undvika/underlätta lock i öronen.

    Den av oss som är ”lugnast” fick ha bebisen, vilket är dotterns pappa, tror hon kände av hans lugn & blev trygg av det. Vi hade babblarna på paddan ifall det skulle skita sig totalt 😛 flygresan gick jättebra!

    Hoppas den gör det för er också! Skönt att ni är många vuxna.

  6. Anna

    En sup alvedon och nässpray (till Alice dårå) innan start. Och så något att dricka under start och landning för att jämna ut trycket i öronen. Vi laddade ner alla Sixtens favoritklipp från Youtube som höll honom sysselsatt när han blev rastlös. Fungerade superbra för oss iaf!