Angelica Lagergren

Creme till bebis kalla kinder

IMG_0015

Jag smsade med min kompis Johanna och frågade vad man ska ha för creme i ansiktet på sina små barn nu när det börjar bli kallt ute. Hon tipsade om den här så jag köpte den på ett naturapotek nere i centrum. Alice har varit lite röd på sin överläpp så jag frågade på naturapoteket om man kan ha den på läpparna på barn, och det var okej. Hon sa att det är många vuxna som köper och använder den här också. Jag tycker dock att den är i fetaste laget för att jag ska ha den på kinderna. Hur som helst gillar jag den på Alice! Den är dryg, har en svag doft (jag är väldigt känslig!) och Alice tycker att det är roligt att hjälpa till och smörja in kinderna.

Använder ni några cremer och så på era små? Vilka?

/Angelica

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej!

    Vill bara tipsa om Forever Livings produkter! Deras huvudingrediens är aloe Vera och kan rekommendera detta starkt! Har ni inte provat några av deras produkter så gör det!

  2. Emma

    Jag vill också tipsa om Ceridal. Superbra och det enda som hjälper på min lilla pojke. Har testat Weleda men är inte alls lika bra i min mening.

  3. Mathilda

    Kokosolja! Om man tycker det blir oljigt kan man blanda med lite aloe vera. Använder också barnprodukter från Klockargårdens.

  4. Isabel

    Älskar weledas produkter! Men ja, den är en aning fet för vuxenhud^^

    Weledas skin food är också grym för barn, bebis & vuxen. Men inte på vintern då den innehåller vatten!

  5. Sara

    Ceridal lipogel !! Oslagbar, en vattenfri fet kräm. Därmed ingen fara att krämen kan ställa till med mer irritation vid ens riktigt många minusgrader. Vatten o minusgrader är ju ingen vidare kombo. Den är sjukt dryg o går in riktigt bra för att vara så fet, bildar en skyddande hinna. Toppen även på nariga läppar o runt förkylda irriterade näsor speciellt när det är kyligt ute. Det är bara fett, inga konstigheter o garanterat ok även för de små. En riktig favorit! (Då ska du veta att jag jobbat på apotek i måååånga år )

  6. Monika

    Hej!

    Ett tips, eller snarare förklaring, då små barn blir röda och ibland torra runt munnen är att saliven innehåller amylas. Det är ett ämne som ska hjälpa till att spjälka proteiner( alltså kött då man äter).

    Om barnet har ständigt saliv runt munnen, som ju ibland händer då de har napp, ja då kan huden bli så där röd pch irriterad.

    Ett bra tips är väl just att ha någon fetare salva som barriär mellan saliven och huden. Eller att lufta huden så den blir torr…