Angelica Lagergren

Äpple eller Pläääh

IMG_5413För någon vecka sen fick vi reda på av förskolan att Alice gillade äpple. Vi undrade hur är det ens möjligt. Lilla Alice har ju än så länge bara två tänder och bägge sitter i underkäken. Men vi provade med ett skalat äpple hemma och mycket riktigt hon gillade det. Eller ja, gillade och gillade; Älskade kanske är mer rätt ord. Eller Alice ord för äpple är ”Plääh”. Så nytt på mellanmålslistan är nu ett äpple om gröten inte skulle vara till belåtenhet.

Hur äter hon det då med sina två små tänder? Jo, hon river, eller skaver av lite, lite äpple mot sina tänder. Sen sitter hon där, smaskandes, ler och säger ”Mmmmmm”.

/ Stefan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Va söt hon e:) kan inte va lätt med två tänder, tror små barn har mer tålamod än oss:) barn får ju tänder väldigt olika, studerar till tandhygienist och löser just nu om småbarn:) väldigt spännande! Tjejer är oftast snabbare med att få sina tänder än pojkar. Vid 1 års ålder så brukar barn ha fått 8 tänder men det e som sagt olika:) Alice är lite sen men man kan ju tänka att då kanske hennes tänder håller längre:) har ni varit på 1 års Ktr hos tandläkaren än?:) där kan ni be dem känna och titta så att de andra tänderna är på gång:)

    1. Herr och Fru Lagergren

      Åhh! Jag visste inte att man ska gå till tandläkaren när de är ett, de har inte sagt nåt om det på bvc… Hur ska man veta sånt? =) Hon har en tredje och fjärde tand på G! En uppe som precis brytit igenom. Kram A

      1. Sara

        Så söt hon är ! Hon verkar verkligen klara sig super med sina två små gaddar. Är bara nyfiken – det verkar gå bra att även äta annan mat/större bitar för henne? Pasta osv. Min lilla kille på 11 mån har fler tänder men jag upplever att han fortfarande har svårt för lite större bitar o att tugga ur munnen mellan varven. Av smörgås osv får man ge nån bit i taget bara, annars blir det o trycka in allt på en gång med risk för o sätta i halsen. Ett helt äpple fixar han inte, blir för mycket o för stora bitar som lossnar. Så all heder åt Alice !

      2. Fanny

        I Göteborg har vi en Ktr när de är 1 år:) då räknar vi tänder, går igenom kost, nappanvändning o svarar på föräldrars frågor:) och så kollar vi självklart tänderna så att de ser rent ut i munnen så vi vet att tandborstning går bra och så kollar vi om vi kan se någon karies:)