Angelica Lagergren

Nu ska vi på föräldramöte på förskolan

999373_10152949497700381_1231168388_nÄr vi vuxna nu? Ja, att gå på föräldramöte måste ju vara höga vuxenpoäng. Alice har som några av er kommenterat börjat på förskola och ikväll är det alltså dags för vårt första föräldramöte. Mamma är hemma och tar hand om Alice. Lilla Philip hänger med oss. Jag tycker att det ska bli superspännande men Stefan har ångest. Han tycker att vi är alldeles för vuxna, haha. Jag tror dock aldrig att jag kommer att bli vuxen, så för mig är det inga problem. Många sa att jag skulle känna mig vuxen när jag blev mamma, nu har jag två barn och känner mig fortfarande inte vuxen. Sen älskar jag att bli äldre, jag tycker bara att livet har blivit bättre och bättre för varje år som gått.

10491189_10154534617980381_6114073752319460163_nJag är glad att jag har Stefan, han är världens bästa pappa till våra två barn. Jag tänkte såklart innan vi fick barn att han skulle bli en bra pappa, men att han skulle ta så mycket ansvar och vara så kärleksfull som han är trodde jag kanske inte. Han har stenkoll på Alice och hennes rutiner och grejer. Jag är lite mer virrig… Men sen är jag ju nyförlöst och ammar fortfarande, vilket gör mig ännu mer virrig.

Angående Alice och förskolan så har vi medvetet valt att inte blogga om det. Inte för att det inte finns något att skriva, det finns huuur mycket som helst att skriva om det. Om inskolningen, om hämtning och lämning och vilka kläder som behövs och passar bäst för utelek. Vi valde dock redan i maj att vi inte skulle blogga om det efter att ha fått ganska många elaka/hårda/negativa kommentarer om att hon skulle börja på förskola. Vi orkade helt enkelt inte med det. Vissa saker retar upp en del människor och de kan bara inte låta bli att skriva något nedlåtande här eller på instagram. Vi får se hur mycket vi skriver om förskolan i fortsättningen. Alice trivs i alla fall hur bra som helst och tycker att det är superkul där. Hon har utvecklats galet mycket sen hon började.

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag förstår eran känsla exakt. Dock har jag det på andra hållet, jag har valt att ha första barnet hemma när andra kom och vi har blivit kritiserade på hög nivå. Det är så tråkigt när man blir straffad för att man väljer att göra det som är bäst för sin familj. Lycka till med förskolan och föräldraledigheten 🙂

  2. Sara

    kan inte alla bara inse att barn är OLIKA individer?!

    Att det funkar olika för olika barn?

    Vi skolade in en 1.5-åring och det gick så jäkla dåligt. Hon hamnade på en provisorisk avdelning där alla barn var yngre än henne, så vid varje lämning på morgonen var hjärtslitande med alla dessa gråtande 1-åringar. Stämningen vart just uppiskad just för att det var så många små och för få famnar att ta emot.

    Jag fick precis ett nytt jobb och var tvungen att ta det där och då, men jösses vad jag grät i bilen. Och sprang från bilen till Fsk för att hämta.

    Så, det är olika från barn till barn, och förskola!!!!! Det handlar så otroligt mycket om förskola! Vi har nu fått en permanent plats för henne(hon är nu 2 år) inskolningen tog tre veckor, och de har verkligen lyssnat in henne. Snart får vi syskonet(är i vecka 42), och hade inte förskolan funkat för oss så hade jag haft henne hemma. Men nu får hon sina 15 timmar i veckan så länge hon är trygg med det, och vill gå dit❤️

    Jobbar själv på förskola också, och ja… Visst kan en ha åsikter om 1-åringar som går 45 timmar i veckan. När de är för små för att kunna gå själva mitt i vintern. MEN alla familjer ser olika ut. Och det är FÅ som gör det bara för att.

    Luddigt vad jag vill ha fram, men känn er trygga i ert eget beslut. Det finns ingen annan som lever ert liv.

  3. Frida

    Va roligt att Alice trivs! Vår S, som är jämngammal med Alice, började på föris i förra veckan. Han verkar också trivas – och det är så härligt att se! Jag tycker också att det vore superkul att få höra lite om era tankar kring allt som har med förskolan att göra. Kläder, mat, vila, aktiviteter etc. Och jag kan ju inte annat än hålla med om att jag också längtar efter att få sitta på en pytteliten stol och titta på ett luciatåg. 🙂

  4. Ninni

    Min tjej började skolas in vid 12 månaders ålder. Hon går dessutom nattis och sover där 2 nätter i veckan. Vem vill slänga skit på mig? Är jag en hemsk mamma? Jag höll på att bli galen när jag va hemma. De är inte för alla. Pappan har inget fastjobb och kan eller vill inte va ledig. Vår tjej har aldrig haft så kul som när hon kommer till förskolan! Hon kramar barn och pedagoger direkt när hon kommer. Sen är hon glad när vi kommer också. Undrar vad som är så hemskt I detta? Vem är DU att döma mig. Mitt liv eller mina val. Gå hemma och amma ditt barn tills de är 18år. Alla gör sitt eget val! Nyfikna frågor får man ha. Men inte dömande!

  5. Elli

    Åh så synd att ni inte känner att ni kan berätta om förskola och inskolning. Min lille pojk ska börja i mars, och det känns både spännande å läskigt! Vet inte vad kritiken i folks elaka kommentarer består av. Men tror att barn vissa stunder hellre väljer att leka med sina mini-kompisar på förskolan än att titta på en mamma som ”bara” matar nykomlingen. Så resonerar iallafall jag om vi skulle få en till. Samtidigt tycker jag verkligen inte att föräldrar som låter sina barn vara hemma gör fel! Jag själv gick aldrig på förskolan, och hade en hyfsad uppväxt ändå Alla föräldrar vet vad som är bäst för sina barn. Kan inte folk bara sluta kommentera elakt…

    Första gången jag kommenterar en blogg EVER! Tycker ni är jättesköna! Har läst denna blogg sedan ni gick ut med att ni var gravida med Alice. Och ÄLSKAR tvillingpodden Tack för alla bra tips ni bidrar med här på bloggen! Ni har varit som en hemlig bästis här under tiden jag varit gravid och första tiden hemma med bebis. Tack för det!! Och fortsätt med er sköna öppna stil!

    Stor kram!

  6. Fia

    jag har svårt att förstå Varför man sätter ett sånt litet barn på förskola, när man dessutom är hemma :S

    Har ett år mellan mina barn, de är nu 2 år och 3 år och hemma med mig fortfarande. Har inte skaffat barn för att någon annan ska ta hand om dem åt mig + jag vill vara med dem!

    1. rebecka

      Men vad bra att du och dina barn trivs med det men acceptera och förstå att andra föräldrar kan trivas lika bra med att ha sina barn på dagis några timmar i veckan och det handlar absolut inte om att man inte vill vara med sina barn!! Väldigt onödig kommentar som säger mer om dig än dig själv än något annat…

    2. Jennifer Bertilsson

      Men snälla, läste du inlägget? Varför kände du dig tvungen att komma med en sådan kommentar när Angelica och Stefan preciiiis sagt att de inte skriver om förskolestarten just för att de inte vill få kommentarer som din? Så otroligt onödigt och respektlöst.

      Skönt att ni har hittat ett sätt som funkar för er familj men varför måste du lägga en värdering i om hur andra väljer att göra?

      Heja er Angelica! <3

    3. Marie

      För att det passar dem och deras familj bäst och Alice far inte illa att vara på förskola fast hon fått en lillebror, jag tror snarare att de resonerar så att alla i familjen mår bättre av det. Angelica kan vara hemma och koncentrera sig på den lilla (som vi alla vet tar massor med tid) utan att känna att hon inte hinner tillfredställa Alice behov, Alice får komma till ett ställe som har fullt med möjligheter att, på ett säkert sätt, utforska och upptäcka världen med människor som är utbildade och erfarna att ta hand om henne och Stefan kan arbeta och behöver inte känna dåligt samvete för att han inte är hemma och hjälper Angelica med barnen. Skulle de känna att Alice for illa eller misstrivdes med situationen så är jag övertygad om att de skulle ompröva sitt beslut.

      Tror ingen väljer att skaffa barn för att de inte vill vara med dem, det argumentet är både osympatiskt och nedvärderande!

    4. Ninni

      Jag lever för mitt barn. Jag skulle dö för henne vilken sekund som helst. Jag älskar henne över allt annat på jorden. Just därför går hon på förskolan. Hon har super kul och kan stimuleras på ett sätt jag inte kan. Hon har små vänner som hon lär sig saker av och pedagogerna har lekar och olika sätt jag inte ens kunnat drömma om att komma på. Sen är jag oavsett om jag är mamma eller inte även en kvinna, en person, som måste få göra annat i livet än att ta hand om barn!

    5. sofia

      Fia, för att alla föräldrar inte klarar av att sätta sina barns behov främst. Alice har det säkert bättre på förskolan än hemma. Kan väl inte finnas någon som tycker att förskolemiljön med alla skrikiga barn jämfört med lugn hemmamiljö är någon plats för en 1 åring. Barnets perspektiv ska vi helst glömma bort tyvärr.

      1. Annica

        @Sofia: skrev du verkligen det där? Är mer orolig för barn som har föräldrar som beter sig som du gör än föräldrar vars barn går i förskola. Hur ska dina barn lära sig empati ovh respekt för andra när du saknar det?

    6. Fia

      Vart är min kommentar respektlös? Jag skrev att jag inte förstår Varför och det gör jag inte, en 1-åring har inget behov av förskolan. En 1-åring behöver inte stimulans av tio andra barn. Det är synd att föräldrar tycker att deras barn har det bättre någon annanstans än med dem och deras syskon.

      1. Rebecka

        Fia det som är respektlöst är att du trots att Angelica och Stefan säger att dom inte vill få några negativa kommentarer inte kan låta bli att skriva en nedlåtande kommentar! Har du inget snällt att skriva så snälla håll det för dig själv! Du och dina barn mår möjligen bäst av att vara hemma men du vet inte ett skit om vad som passar andra familjer bäst så snälla lägg ner med dom dömande kommentarerna!!

        1. Sofia

          Menar du att det finns 12 månaders bebisar som mår bäst av att separeras från mamman? Tycker det är respektlöst mot alla små barn som inte kan prata att hylla detta.

          1. rebecka

            Menar du att du vet bäst hur precis alla barn i hela landet känner inför förskola? Nej det vet du inte och har därför ingen rätt att döma andra bara för att dom inte tycker som du. Det som är bäst för dig och ditt barn är kanske helt fel för andra föräldrar och barn. Du känner ditt EGNA barn bäst och passar det bäst för er att vänta med förskola så är det jätte roligt för er! Det som är riktigt tråkigt däremot är dina nedlåtande kommentarer bara för att någon annan inte gör precis som du..

          2. Ninni

            Sofia, helt klart känner du inte mitt barn. Nr 1. Hon är ingen bebis. Nr 2 hon har ingen separationsångest från mig eller sin pappa what so ever.. jag får komplimanger om min dotter från både förskola och bvc att hon är så framåt och social och inte är rädd att gå från mamma och pappa. Varför inte främja detta? Ska jag hålla henne hemma och hon gnäller och har tråkigt eller ska jag lämna henne på förskolan där hon skrattar och springer omkring och har super kul? Jag vill hellre se mitt barn lyckligt. Om ditt barn är rädd och blyg och inte vill träffa andra. Ja stanna hemma med hen då. Men tro fan inte att alla barn är likadana. För de är dom inte.

  7. Sanna

    Jag hoppas ni ändrar er angående att inte skriva om förskolan. Dottern ska snart skolas in… jag behöver få veta så mycket de bara går!!! Skit i alla sura bittra människor som bara spyr ur sig baaaajs!! Heja er! Bästa bloggen!

  8. Sussannamary

    Stå på er och gör helt och hållet det som känns bäst för er och eran familj! Det är ju den det handlar om och dom enda som vet vad som är/känns bäst är just ni två!

    Så himla tråkigt med näthat överhuvdtaget, tänk om alla kunde sprida lite mer glädje och ge varandra en positiv kommentar ist för en negativ <3 hat föder hat och världen är nog så läskig ändå!

    Men nu till bilden, SÅ MÅNGA frågor dyker upp i mitt huvud på en och samma gång. 1) har Angelica bröllopsklänningen på sig? 2) varför har Stefan inga byxor på sig (har han ens något alls på underkroppen ) 3) vart är bilden tagen? (då jag varken kan se vad bakgrunden eller golvet är för ngt) men ju mer jag studerar bilden ju mer nyfiken blir jag.

    Tack för grym podd,

    Kram till er

  9. Angelica

    Härligt att A trivs. Min M börjar där i januari fast på en annan avdelning.

    Konstigt med folk som kommenterar att man sätter sitt barn på förskola när man ska ha en till. Idag måste man ju ansöka om plats direkt för att få platsen man vill ha, sen om man blir gravid spelar väl ingen roll.

  10. -Jenny-

    Ens egen verklighet är inte allas verklighet och ens egen situation är inte allas situation. Kan inte folk bara sluta klaga och trycka ner? Ni gör det som passar er familj bäst.

    En sak som jag dock inte gillar är att det här med förskoletid under föräldraledighet är olika beroende på vart i Sverige man bor. I göteborg där jag bor är det ”bara” 15t/vecka, 9-14 tis-tors. I Stockholm är det väl 30t/vecka, 9-15 varje dag? Jag hade nog inte valt att lämna varje dag eftersom jag gärna gör saker med båda barnen någon gång i veckan men jag hade gärna haft möjligheten att påverka lite. Varför är det inte samma regler i hela landet?

    1. Sofia

      För att svara på din fråga ”varför är det inte samma regler i hela landet” så är det enkelt förklarat såhär: miniminregeln, som är statligt styrt är att det är minst lika många timmar i hela landet, 15 alltså. Sen är det upp till varje kommun att avgöra om och isåfall hur mycket extra tid man vill ge, utifrån de förutsättningar som kommunen har. Där jag (och Lagergrens bor) går kommunen med ca 100 miljoner kronor i vinst varje år. Vilket gör att vi (ja jag är kommunpolitiker) kan erbjuda barn till föräldralediga 30 timmar i veckan. För en 30 timmarsplats betalar man dock lika mycket som för en heltid. Vi har även rätt att helt bestämma tider själv inom ramen för dessa 30. Min stora gick t ex 8.30-16 mån-tor när jag var hemma med lillebror.

      Så antalet timmar är beroende av kommunens ekonomi och i en del fall ideologi hos den styrande majoriteten.

      1. -Jenny-

        Tack för svaret!

        Synd att jag verkar bo i en snål kommun då .

        För övrigt betalar vi fullpris för våra 15 timmar…

    2. Karin

      Därför att det ju är en kostnadsfråga som belastar kommunala resurser som ju måste fördelas på ett vettigt sätt.

      Oavsett vad man tycker om förskola v/s inte till barn vars föräldrar är hemma med yngre syskon.

      I en del kommuner kanske man resonerar som så att den lite kortare vistelsetiden kan vara ” lagom” då det ju är under dessa timmar den pedagogiska verksamheten brukar pågå. Resten av dagen är ju krasst till för att föräldrar måste vara på jobbet mellan08-16/17 typ…

      Mina barn är idag vuxna, och jag har haft förskola till de när jag arbetat, något som varit superbra!

      Tack för en mysig och fin blogg! Kram❤️

  11. M

    Förstår dem som tycker att det är lite sorgligt att bli lämnad på dagis före man kan gå eller prata, bara för att föräldrarna bestämt sig för att de ska ha en till bebis genast.

    1. Jenny

      Det är är väl en otroligt onödig kommentar?! Det är ju den typen av kommentarer som dom inte vill få. Förstår fullt varför dom valt att inte prata om förskolan… Varje förälder gör precis som dom vill och vad dom tycker passar dom bäst.. Ingen annan har rätt att säga till vad som är.rätt och fel när det gäller en annans barn..

      Tack angelica och Stefan för att jag får en skymt av ert härliga liv. Följt er sen ni plussa med lilla söta Alice, och kommer fortsätta följa er så länge ni bloggar. Är kul och få läsa en blogg som är ärlig, rolig och härlig! Kram

    2. Mia

      Ja om man ska tänka som du gör är det många, många barn som inte kan börja före 2 års ålder. Min son är 19 månader och säger inte ett ord ännu. Men det går hur bra som helst eftersom man kan kommunicera ändå!

      Istället för att skuldbelägga kan du nyfiket fundera kring hur de resonerat – oh vara öppen för att alla har olika förutsättningar.

  12. Tania

    Vad tråkigt att ni ska behöva bli hämmade att skriva om vad ni vill pga elaka kommentarer. Jag hade så gärna velat läsa om ALLT gällande Alice start på förskolan. Är sååå spänd på hur allt ska gå till när det blir dags för min lilla att börja. Så det hade varit lärorikt att se hur andra tänker/gör. Hoppas att ni ändå kanske bestämmer er för att ”prata” öppet om ämnet i framtiden 🙂 kram på er! Och stort grattis till lilla p 🙂

  13. Maja

    Åhh. Vad synd att ni inte kan skriva. Köar för plats till min lilla Eddie och hade behövt alla era tips inför hans förskolestart. Vad ska köpas mm? Stor kram till lilla familjen

  14. Sofie

    Jag har en dotter som är född i augusti -14 och har följt er blogg nästintill slaviskt länge! Hade varit så kul att få höra om Alice och förskolan men jag har full förståelse för att ni inte orkar. Helt sjukt hur folk ska lägga sig i andras val och liv. Min tjej skolades in i augusti, nästintill på dagen 12 månader, och nu går det jättebra för henne där. Stå på er! <3

  15. D

    Men varför ”får” man inte säga dagis? Får man kalla förskolepersonalen för fröken? Tycker att det är så jobbigt med allt man inte får. Jag vet inte vad jag ska säga till min son när vi pratar om förskolan/dagis! Gillar ordet dagis mer.

    1. Marie

      Varför inte säga förskola? Fröken kan man ju använda i sitt talande med barn precis som i skolan men för att visa dessa universitetsutbildade personer respekt kan man ju använda deras yrkestitel förskollärare eller alternativt pedagog. Dagis är ju en förkortning av ordet daghem vilket det inte handlar om idag då förskolan har en egen läroplan att följa och ligger under skolverkets ansvar.

      I övrigt tycker jag det är tråkigt att ni känner att ni måste utelämna er erfarenhet av förskolestarten pga ett antal personers åsikter. Jag har själv skolat in tidigt (bägge barnen vid 14 månader) och det har gått superbra och de älskar det. Alla måste få göra det som är bäst för dem och blir irriterad när föräldrar (ofta mammor) slår sig för bröstet och berättar att de minsann prioriterar sina barn så de slipper vara på dessa hemska ”instutioner”. De har en förlegad syn på vad förskolan är och hittar man rätt förskola är det min personliga övertygelse att det berikar barns liv!

  16. Johanna

    Så tråkigt. Jag har fått kommentarer om att jag gör fel med att vara hemma med barnen längre. Någon kommer alltid tycka att man gör fel trist nog.

    Ni gör ju det som är bäst för er familj och det är rätt svårt (omöjligt) att axla 1-åring och nyfödd själv hela dagarna blir inte bra för någon. Och Alice har det säkert jättebra på förskolan! Kramar

  17. Rebecca

    Det är ju så individuellt, när barn är redo för förskola. Och det är vi föräldrar som känner våra barn bäst. Vår äldsta tjej stortrivdes på förskolan och hade inte alls kul hemma med mig och en liten bebislillasyster när hon var nyfödd. Förskolan var precis vad hon behövde. Och även jag för att hinna knyta an till vår nya familjemedlem. De gånger jag höll henne hemma var hon inte alls nöjd och det gjorde jag av egoistiska skäl. Även om det bara var några timmar om dagen var det värdefullt!

    Hejja er, ni som är de absolut bästa föräldrarna till era barn!

  18. Linda

    Jättetråkigt att ni känner att ni inte kan skriva om vad ni vill i ER blogg. Vi som hänger här gör ju det för att vi gillar att läsa om er vardag. Vi har valt att ha våra 4 barn hemma länge för det passar OSS bäst. Ni ska göra det som passa ER bäst och skita i vad alla andra tycker! Hoppas inskolningen gått bra och att Alice trivs och har kul på förskolan.

  19. Caroline

    Hej ni fina!

    Tack för en superduper bra blogg först å främst! Jag som själv är förskollärare ser bara positivt i att ni låtit Alice börja, för hur roligt är det egentligen att kolla på mamma som ammar? Och precis som du skriver, hon har utvecklas, för att hon ser andra göra och säga både andra barn men också utbildade vuxna! Jag hade gärna läst hur hennes förskola la upp inskolning och hur dagen såg ut, alla gör ju olika! Synd att vissa ska förstöra och trycka ner. Lita på er egen magkänsla, ni känner era barn bäst! Kram

  20. Maria

    Måste bara säga att som blivande förskollärare tycker jag att det vore superkul ifall ni skrev om Alice närvaro på förskolan! Stort tack för att ni kallar det förskola och inte dagis dessutom 😉

    Jag har en fråga till Tvillingpodden också (som för övrigt är den bästa podden since ever, helt serri)! I ett tidigare avsnitt sa du och Jessica att ni var troende och att ni skulle kunna berätta mer om det i ett kommande avsnitt – jag efterlyser det! Är inte troende själv så andra perspektiv är superintressant.

  21. Lena

    vår son är lika gammal som Alice och har precis börjat förskolan, har gått hur bra som helst och han tycker det är så kul. Hade varit så kul att läsa lite om hur hon har det på förskolan och hur inskolningen gick.

  22. Caroline

    Hej!

    Bry er inte om vad andra föräldrar tycker om dagis! Mina barn ÄLSKAR dagis den ena är 3 år å andra 16 månader och de stormtrivs. Mina barn behöver gå på dagis, och jag är glad att de trivs. Jag hade storasyster på dagis 15h/vecka innan lillasyster oxå började, Skulle vi vara sämre föräldrar bara för att vi inte har storasyster hemma?! Alla familjer får väl göra det som passar dem bäst?! Jag tror att barn som går på dagis vinner mest på det i längden, de får lära sig så otroligt mycket om samspel och att fungera i grupp!

    Heja oss som valt att ha barnen på Dagis!!

  23. Li

    Förskolan äger. Jag är tyvärr tvärtemot alla motståndare, vidrig åt andra hållet. Dvs blir misstänksam mot och äcklad av folk som inte vill skola in sina barn redan vid 12 månader fyllda. Sån är jag! 🙂

    1. Malin

      Va fan då för? Kan inte varje familj bara få bestämma själva? Måste ”man” vara dålig förälder överhuvudtaget? Vadå äcklig?? Du är ju lika dålig som dom andra idioterna som fått familjen Lagergren att inte skriva om förskolan!

      Nej låt varje familj bestämma själv över sina barn och deras förskoleålder!!

    2. Sandra

      Men äcklad av folk som inte skolar in sina barn vid 1 års ålder?! Vad är det för konstig kommentar och inställning? Mina barn kommer att skolas in vid 5 år resp 3 års ålder och ärligt hade de gärna fått stanna hemma ända till skolstart båda två! Vi är stolta över vårt val av hur vi gör med förskola, det bör alla vara, man gör ju som man själv anser vara bäst. Inget är rätt eller fel!

      Tråkigt att så många ska lägga sig i andras liv. Hade mer än gärna fått hänga med på och lära om inskolning, klädesbehov på fsk mm.

      Tack för bra blogg!

      1. Li

        Bra! Kul att ni är nöjda med era val av att hålla barnen hemma. Jag är inte nöjd med mitt val av forum till att ironisera över det. Jag är alltså inte äcklad. Det var ett ”skämt”. Otydligt sådant. Ledsen för det. Angelica har humor, hon fattar, det är allt jag bryr mig om.

  24. alice

    folk är fan inte kloka!!!! ni är världens bästa föräldrar!!!!! barn har det bra på förskolan, herregud vad är problemen? de utvecklas i en rasande fart och får möjlighet att träffa nya kompisar, lära sig knyta an å få förtroende för andra vuxna, lära sig turas om och dela med sig, vänta, lyssna, stärka självkänslan,förbättra motoriken, vara delaktig, få ett sammanhang, utveckla språket och HA SÅ HIMLA ROLIGT!

    jag unnar varenda familj att sätta sitt barn i förskolan men det är såklart en individuellt val. ni gör helt rätt som låter alice gå på förskolan några timmar medan ni är hemma och knyter an till philip. hur ska ni annars lära känna honom????????

    lycka till på föräldramötet! och tvivla aldrig på att ni är världens bästa föräldrar till A och P och moralkärringarna som sitter å kommenterar elakt har inget att säga till om!!!!! PUNKT.

  25. Emmy

    Jag hade också gärna läst om Alice inskolning och era erfarenheter om förskolan men förstår att ni inte orkar med dumma kommentarer! Tycker aldrig vi ska klaga på de möjligheter och valmöjligheter vi har i Sverige finns många länder där förskola är så dyrt och kvinnors löner låga att man inte kan ha barnen på förskola en extrem förlust för barnen (Kan vara något partisk dock som blivande förskolelärare). Tack för en fin blogg !

  26. Mari

    Så trist at dere skal få sånne kommentarer!

    Min lille Elsa som er like gammel som Alice går i barnehage og elsker det! De som jobber der er utrolig dyktige og viser så mye kjærlighet og jeg er helt trygg på at det er bra for barna! Så godt å høre at også Alice trives! Takk for en finfin blogg:)

    Håper foreldremøtet gikk bra! ☺️

  27. Jessica

    Hej fina ni.

    Åh, jag blir såå förbannad att folk ska hålla på och vara så negativa och sen inte hålla de för sig själva.

    Jag hade så himla gärna läst massor om inskolning och förskolan. Vår lilla knodd ska börja i januari och jag är så spänd och förväntansfull så jag vill bara höra allt allt allt om förskolan.

    Men jag förstår er såklart.

    Tack för bästa bloggen och podden.

    Stor kram till er